Gå till innehåll
söndag 22 september 2024

Havsbrus

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    57
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Havsbrus

  • Placering
    Löjtnant
  1. Är det så att Bavaria 33 sport har blivit 2 fot längre på nyare årsmodeller? Se = http://www.yachtworld.com/boats/category/type/Bavaria/33+Sport
  2. När jag tittar på begagnade båtar av dessa modeller så verkar alla vara 10.06 meter långa?! Är det någon som känner till någon historik på dessa modeller? Jag gillar planlösningen på den nya 32 sport. Soldäcket över motorn verkar variera på modellerna?! Övrigt?
  3. Det verkar som att det skiljer ganska mycket på årliga servicekostnader på olika orter/företag? Vad har du för motor och vad ligger din årliga service kostnad på?
  4. http://www.batmagasinet.no/bladarkivet/test-askeladden-z7-grandezza-23-dc-sea-ray-220-sun-sport
  5. Hej Alla. Snart säsong igen. Jag börjar snegla lite på Aquador 23 DC. Fin planlösning i denna. Går börsen bra så är drömbåten den nya 27:an. Men den är inte gratis. Har 23:an uppdaterats något under sin livscykel? Läste någon stans att 2013 ändrades något. Vad är det för motor som ni skulle välja? Nya Mercury Dieseln verkar vara en våt dröm. Vad är det för främsta konkurrenter i den här storleksklassen?
  6. Ingen som har en propeller till en F200 till salu. Jag får inte upp min till mer än 39 knop vid 6000 varv med nuvarande (fyrbladig turbo). Orginalen var skadad.
  7. Det är den här jag har på nu. Har provat både 18 och 20. Ger ungefär samma hastighet men vid olika varvtal. http://www.drev.se/03diameter-1425-vaxelhus-475-p-2702-c-313.aspx Det bästa skulle ju vara att få testa sig fram till en propeller som passar istället för att köpa grisen i säcken ytterligare en gång =) Ingen som råkar ha en propeller som man får låna några dagar i vår? =) Typ i stockholm / öregrund trakten. Kul forum det här. Mycket trevligt och engagerat båtfolk (!)
  8. Orginalpropellern var lätt skadad i topparna. Men jag bytte mest av estetiska skäl Har nu en Fyrabladig Turbo propeller från drev.se (tror jag att det var). Den gör 40 knop vid nästan 6000 varv. Man åker ju väldigt bra i låga hastigheter med en fyrbladig men man tappar ju på topp. Har ni någon länk till var man kan köpa propellern som nämns ovan? =) Vad kostar den?
  9. Gillade www.skyllermarks.se sidan. De hade mycket bra information. Undrar lite var jag ska installera mätarna som visar batteriets status. Senast ändrad av Havsbrus | 06 december 2010 | 16:13
  10. Ja jag har en Yamaha Fyrtakt 200HK från 2003. Tror att det är första året den serien började tillverkas. Intressant med de dubbla laddkablarna. Låter smidigt, men jag antar att det är lite meck att få igenom kabeln genom motorbrunnsröret. Det är lite drygt att det inte fanns med någon kopplingsritning. Jag vet inte vem som har monterat elen. Det finns en säkringsplint och batteriväljare. Men som sagt, ingen dokumentation.
  11. Håller med om att det låter lite lågt. Kör med självpolerande bottenfärg och vad jag antar är orginalpropeller (trebladig). Den gamla fyrtaktaren väger ju massor (är det inte typ 70 kg mer än 150hk motorn) så jag tänkte att det kanske var normalt. Ska kolla om det finns någon annan propeller som är bättre. Har även en fyrbladig stålpropeller men den ger nästan exakt samma prestanda.
  12. Problemet jag har är att motorn kan stanna i drift. Körde från Öregrund till sandhamn i somras och då stannade båten ungefär 3-4 ggr. Känns olustigt. Ofta så händer det när jag använder mig av powertrim men inte alltid. När motorn väl har stannat så måste jag använda mig av nautilock dosan. Men ibland så tar det någon minut innan motorn vill starta. Har varit med om att powertrim knappt orkade lyfta motorn innan start. Det känndes som att batterierna var helt slut men motorn hoppade igång. Den är aldrig svårstartad. Det känns som att felet är i kablar / batterier / laddning / och inte i själva motorn. Båten är av årsmodell 2004. Jag köpte den förra året. Hur som helst vill jag nog byta batterier för att ha fräsha sådana framöver. =)
  13. Intressant =) Tack... Något som slagit mig är att både nautilock samt motorns powertrim fungerar trots att jag slår av huvudströmmen. Är detta normalt?
  14. Min yamarin 64DC gör bara 40 knop på topp med Yamaha F200. Får ni alla ut höga 40 knop på era 64DC's?
  15. Den såg ruggigt fin ut. Bordet som låg nere i luckan såg ut att vara vikbart. Någon som har några uppgifter på det? Skulle vara riktigt nice om det var samma mått som till den tidigare DC64.
×
×
  • Skapa nytt...