Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Anthen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    40
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Anthen

  • Placering
    Fänrik
  1. Hmm, mycket bra spelkulationer. Jag lät en lokal båtmekaniker lyssna på båten och han trodde att växellådan hade skurit. jag ska ner till den återförsäljaren som sålde båten till mig imorgon så får vi se vad de gör med den. Återkommer med resultat om vem som hade rätt! Jag kan trösta mig själv med att det verkar bli dåligt väder hela veckan.
  2. Jasså? Kan du utveckla det? Det låter likadant när jag backar. Jag ska prata med dem, som tur är så är det fortfarande garanti på motorn, tror jag...
  3. Här kommer en film som visar hur motorn låter: http://www.youtube.com/watch?v=0C5nbqaCaBA&feature=youtu.be
  4. Stefanius har helt rätt. Jag har en örnvik 500 med 60hk, och den är i underkant för vattensport. Visst, det går att åka både vattenskidor och wakeboard med 2 pers i båten men jag hade definitivt kollat på större motoralternativ om jag hade velat köpa en likadan båt idag.
  5. Jag ska fixa en film nästa gång jag är och ser till båten! Motorn är alltså en Mercury 60EFI 4-takt från 2010. Jag kan återkomma med serienummer om det är intressant. Jag kollade länken du postade och det verkar vara precis vad jag letade efter! Men jag återkommer när jag har fixat en film så blir det lättare för er att förstå vad jag menar.
  6. Hej! Jag har ett problem med min motor, det är alltså en mercury 60hk årsmodell 2010. Problemet är att den låter konstigt. På tomgång med växel i låter den snarare som en snipa(det där sakta kluckande ljudet) men den låter hela registret ut till toppfart. Jag ringde återförsäljaren därifrån jag köpte båten och de var ganska säkra på att det var något fel på tomgångsjusteringen. Han sa också att det inte är några problem att köra motorn och den går precis som vanligt. Men det är störande då den låter nästan dubbelt så högt nu som innan. Återförsäljaren ville att jag skulle komma ner med båten till dem. Men jag tänkte höra med er om ni har någon erfarenhet av detta problem. Jag har nämligen bara en 30-kärra till båten och det är 15mil till återförsäljaren så jag hade föredragit att lösa detta själv. Eller åtminstone få en inblick i vad som är fel. Alltså, är det någon av er som har upplevt eller hört om detta problem?
  7. Det kan det helt klart, jag är inte rädd för att behöva slipa och måla i vinter heller, bara skrov,mast segel osv är helt. Ska kolla upp det.
  8. Jag bor i värmland och den enda jag hittar inom länet är en Laser 5000, är det någon speciell modell? http://www.blocket.se/varmland/Laser_5000_34944733.htm?ca=7&w=1&last=1
  9. Är det hög fart, planande båt, fartfylld leksak i första hand så kommer du att älska Lasern. Lasern är nog vad jag är ute efter, dock efterfrågade jag möjligheten att ta med en extra passagerare? Men om det inte går är det inte hela världen, det är inte jag som är blir hemma! Jag frågade också om det finns båtar som är lika lasern, hittar nämligen inte många till salu i min region. Finns det olika storlekar och modeller utav lasern?
  10. Jag försöker söka men hittar ingenting som stämmer överens med denna tråd. Tänkte du på någon särskild får du gärna länka. Att vara fler i båten är inget krav men det skulle vara kul att kunna ta med sig flickvän eller kompis ut.
  11. Jag kollade upp lasern och det verkade vara en båt som stämmer bra överrens med mina krav. Bör kanske tillägga att jag seglar i en insjö och det blåser oftast runt 5m/s. Dock fanns det inte mycket att välja på(blocket) där jag bor men då vet jag lite vad jag ska leta efter. Finns det fler båtar som liknar lasern?
  12. Hej alla segelentusiaster! Jag har vågat mig hit ifrån motorbåtsforumet då jag börjar få upp ögonen för seglingen. Jag försöker att få tag i en liten segeljolle att segla med och tänkte att ni skulle få hjälpa med att hitta den rätta för mig. Jag är båtvan men ny inom seglingen, jag letar efter en båt att kunna lära mig segla med samt ha glädje utav när jag har lärt mig. Jag har kollat på e-jolle(heter det så?) och det verkar vara en båt som passar mina behov. Men jag har även sett dessa katamaraner, hur är dessa att segla med? Jag har inga krav på ruff eller förvaringsutrymmen, möjligtvis att det ska vara möjligt att åtminstone vara 2 i båten. Budgeten ligger på 0-50k Tack på förhand!
  13. Hej! Jag kan bara svara på din fråga om Quicksilver-båtarna. Jag har själv en och jag har ej märkt att det har varit några problem med den, fin båt och smarta planlösningar. mvh Anton
  14. Haha, Vet inte vad ni anser billigt men 25000kr är lite över vad jag hade tänkt mig för ett ekolod. Bra tips annars nu vet jag lite vad jag ska titta efter. Mvh
  15. Det får nog bli att beställa ett sådant, någon som har beställt något från den sidan förut? Jag tyckte den såg lite halv luffig ut. Vad gäller brukanvisningar, finns det så mycket funktioner och finesser så man ens behöver läsa brukanvisningen? Jag är inte helt blåst när det gäller teknik, engelsktalande är jag också. Så det betalar jag inte extra för. Mvh
×
×
  • Skapa nytt...