Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Skalgubben

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Skalgubben

  1. Prispressarna bytte in den för ett OK pris i befintligt skick i våras. Kunde ej motstå att köpa en Suzuki 90 hk årsmodell 2010. Den går som en dröm. Vet ej hur det gått för dem att skaka liv i 85-hästarn. Hypotesen var att det kunde vara fel på någon elmojäng, relä eller något sådant till inte allt för högt pris.
  2. Stiften blir blöta men blötan känns en aning fet. Men oljeinblandning ska kanske märkas. Motorn borde slå slag på startgastillförsel eftersom det finns gnista vid koll med tändstiften utskruvade. Är en sup bensin i varje cylinder effektivare??? Det här slutar nog med att jag får dra hela ekipaget 30 mil till Umeåområdet till någon specialist som kan testa bl a det elektriska. Borde vara något skumt med det elektriska trots gnistorna. Motorjäkeln väger långt över 100 kg så det är inte bara att skruva loss den och packa in i skuffen.
  3. Tack för snabba svar. Har bytt till nya stift vilket inte gjort motorn villigare. Slår den inte ett enda slag på en massa startgas i båda hålen verkar det ju som den tappar gnistan när stiften skruvats i. Motorn är av typen separat oljetillförsel.
  4. Har en Suzuki DT85 årsmodell 1984 som stått i kallförråd i 2 år och vägrar starta. Den gick oklanderligt tills den stannades för två år sedan. Har bytt bensin i tank, filter, pump och förgasare. Har även rengjort dessa och kollat att nålventilerna inte har fastnat. Elsystemet är kollat på så sätt att gnistorna kollats på varje cylinder. Det är starka gnistor. Motorn är tät och suger bra. Bensin kommer till förgasare och cylindrar. Choken fungerar. Men. Motorn slår inte ett slag. Den slår inte ett slag ens med startgas trots att jag sprutat så jag nästan blivit på lyset av all gas. En svåger som repat båtmotorer som yrke för sådär 30 år sedan har hjälpt mig och han är som ett frågetecken inför motorns ovilja. Bor 30 mil från bottenvikskusten och dess båtmotorsäljare-reparatörer. Har någon en idé om orsaken? Kan bensinen, 30 l, användas till någonting efter 2 år? Känns som det var bättre förr när bensinen lagrades i årtionden i bergrum och stridsvagnarna pilade som bara tusan på den drickan.
×
×
  • Skapa nytt...