Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

lucifer112

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    37
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om lucifer112

  • Placering
    Fänrik
  1. Jo, det blir väl nåt sånt! Tänkte att det skulle vara kul med ett bord också, men undrar om fästet i golvet finns?
  2. Hej! nu var det klart! en kompis som råkade va i trakterna av båten, så han åkte och kollade på den och tyckte den motsvarade vad säljaren sa! så jag ringde och sa att jag tar den och ska hämta den nästa vecka! Blir en lång vecka en sak som fattades var skivan som man breddar sängen med. En som jag pratade med trodde det var extra utrustning på dessa, stämmer de? och är det samma skiva jag sett att vissa använder som bord?
  3. Okej, har märkt att man blir lite nojig när man läser för mycket. men jag har ju aldrig hört att nån haft problem med en plastbåt heller. Motorn känns det som jag har koll på, så den är jag inte så värst orolig över. men tack för svar!
  4. Hej! Nu har jag reserverat en båt! Det är en 575 från -90 med 115hk V4. Ser hel och fin ut på bilderna. Men nu undrar jag, vad ska man titta på angående skrovet. Läste nånstans att dom kan vara ganska hårt körda med många år på nacken. Men vad är det man ska vara rädd för? Jag kommer att få se den på land och sen provköra innan affär. snälla hjälp en nybörjare😀
  5. Känns som ingen har nåt dåligt att säga om dessa båtar. 93:a, minns du om den hade ankarbox? Hur tyckte du den gick med 80hk? Tror inte jag sett nån med mindre än 90hk till salu. Verkar som största delen av dem har 115hk v4. Vi kommer att va 2 vuxna och 3 barn i båten, månne 115 räcker då?
  6. Hej! Efter några år av husbygge och småbarnsår så har jag bestämt mig för att skaffa båt igen. Jag alltid sneglat mot Yamarin 575, den verkar ha det jag söker. Tyvärr finns det inte så många till salu, och dom som finns är långt borta:) Så innan jag åker och kollar på nån försöker jag samla info. Men jag undrar lite vad som skiljer sig mellan årsmodellerna? Jag skulle ju gärna ha ankarbox i fören, men när kom den? Och finns det andra skillnader? Finns det utrymme under soffan i bak, eller var sitter bränsletanken på dessa? Om ni har andra erfarenheter eller åsikter om denna båt så vill jag gärna höra! MVH/Hans
  7. Jo, det kan vara lite bökigt att ta loss förgasarna, men dock nödvändigt att göra det nån gång. låter som att du aldrig har putsat ur dem iaf. och då kan det mycket väl vara det som är problemet. på min Merc 500 var det inga packningar iaf. bara skruva loss, putsa och sätta ihop. Lite jobb är det men man kan ju inte vänta sig att det ska börja fungera av sig själv. Och det finns ju inget som är invecklat på en sån här maskin, man ser hur grejerna är tänkta att fungera. lycka till och hör av dig hur det går!
  8. Jag skulle nog byta till nya stift och sen ta loss förgasarna och putsa ur dem ordentligt! verkligen skruva loss alla munstycken och blåsa ur dem och gärna spraya med förgasarrengöring överallt. det gör en otrolig skillnad kan jag säga!
  9. Pröva med att pumpa kraftigt på blåsan när du startar, så vet du ju om det lönar sig att byta bränslemembran. Jag har en Merc 500 som började med att stanna när man satte i växeln men det hjälpte att pumpa på blåsan samtidigt som jag satte i växeln och drog på gas. Den orkar liksom gå på tomgång och varva upp men genast den måste dra runt proppen så dör den.. För mig hjälpte det med att spruta in förgasarrengöring på tomgång. Och min är väldigt noga med att man ska pumpa på blåsan varje gång man startar. hoppas du hittar felet!
  10. Nu har du väl antagligen kollat det här men jag måste bara fråga. är luftskruven till bränsletanken öppen? Misstag kan ju hända..
  11. Jag visste att det skulle bli mer diskussion om årsmodellen.. Jag tänker som så. Han sökte en ny båt med självlänsning och bra sjöegenskaper. båtpaketet var så billigt att han har bara betalat för en båt och trailer. så motorn är på köpet. går den bra så är det bara en bonus. Dessutom så har jag hellre en gammal 2-taktare, för att dom är så enkla att skruva med och kräver nästan ingen service. Och det som J-Bro skriver att försäkringvärdet är noll om den försvinner..Inte blir en Suzuki från 93 stulen,den får vara ifred. Själv kör jag med Merc 500 från 72. den har gått fint nu 2 somrar,(och den är 20 år äldre en Suzukin) medan min granne som har en Mercury från 2000 talet fick lämna in sin i våras då det var nåt fel på insprutningen, och fick vänta väldigt länge på att få tillbaka den. Men idag ska den provköras men det såg lovande ut när vi hade igång den på land igår.
  12. På riktigt ingen som har ägt eller känner nån som har haft en Suzuki på hela nittiotalet? Då kan dom inte vara populära..
  13. Vi brukar dra med en Yamarin 50TC med en Yamaha 50hk, och det är verkligen inga problem! Har även dragit skidor med en 30hk Suzuki med den var för liten.. Men att 60hk skulle vara för liten i en 4,5m båt tvivlar jag starkt på..men visst är det bättre ju större den är..
  14. Farsan funderar på att köpa ett båtpaket. Yamarin 50SC-08, men med en äldre motor. Suzuki 65hk-93. Undrar bara om nån här har några efarenheter av Suzuki 90-talare? Jag har hört det brukar vara pålitliga snurror. Inte världsbäst på nåt men inte heller dåliga. Stämmer det påståendet? Nån som vet nåt om den motorn, hur många cylindrar? Finns det oljeblandare på dom? Tilt fanns, men är det alltid trim/tilt? Nåt speciellt dåligt på dom? Tacksam för svar! /Hans
  15. ReineHur får man bort den här typen av kreatur från jorden? Borde de inte gå under benämningen Skyddsjakt??
×
×
  • Skapa nytt...