Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

Speedyswede

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Speedyswede

  • Placering
    Kadett
  1. Har en Honda 50 som ska vintras in framöver. Funderar på det här med vinterkonservering av motorn. Det klassiska förfaringssättet är ju att man kör motorn varm och sedan pyttsar in en liten skvätt motorolja i cylindrarna och kör runt på starten. Men manualen säger inget om vinterkonservering. Är det så att det inte behövs på en modern motor med moderna beläggningar på cylinderväggarna? Sen är det ju det här med om man ska byta olja på hösten eller våren. Söker man runt bland trådar så verkar det vara 50/50 i uppfattning vilket man ska göra. Själv lutar jag nog åt våren. Ett visst slitage på oljan sker väl aven under stillestånd genom oxidation? Låter det vettigt? Byter man på våren så är ju oljan 100% fräsch.
  2. Det är väl därför Sandström (ursprungliga Uttern) har plockat in A51 och A56 i sitt eget sortiment. Dom har ju hela tiden tillverkat dessa till Uttern.
  3. Har en några år gammal Honda 50 på min båt. Maskinen fungerar perfekt. Dock har det den sista tiden uppstått ett litet gnisslande missljud ifrån Powertrim motorn/pumpen. Den jobbar som den ska, Och missljudet finns bara på nervägen. Trimmar/tiltar man upp så är det ett homogent surrande som det brukar vara. Va kan det vara? Luft i oljan? Dålig olja? Något annat? Idéer mottages tacksamt. Senast ändrad av Speedyswede | 28 augusti 2009 | 12:22
  4. Köpte en båt i våras som var utrustad med Teleflexsstyrning av typen Safe-Q. Tycker att den är väldigt glapp och att den ger en hel del oönskad feedback från motorn. Min fråga är om det kan vara värt att byta till Teleflex NFB växel? Glappet är väl som det är med kabelstyrning med feebackproblematiken borde väl blir bättre? Passar den rätt av eller måste man byta styrkabel oxå?
  5. Staget sitter redan i innersta hålet på motorn. Sen finns det ca 30mm mån kvar i motorbrunnen innan staget tar i vid fullt utslag åt det hållet jag vill ha mer. Det är den månen jag skulle vilja utnyttja.
  6. Ska sjösätta min båt dom närmaste dagarna. Men innan dess skulle jag vilja göra en justering på styrningen som jag tycker är lite osymetrisk, dvs det är mer utslag åt ena hållet än åt det andra. Har inte lyckat att komma på hur man ska kunna justara detta på ett enkelt sätt. Ratten står i mitten, så vid styrväxeln vill jag helst inte göra nån ändring. Men sen funderar jag på om man kan justerar justera styrröret på motorn i sidled med hjälpa av muttrarna? Har dock inte hittat nåt stöd för det i instruktionsboken. Motorn är en Honda 50.
  7. Har precis köpt en styrpulpetbåt av ett känt Svenskt fabrikat. Köpte den i delar dvs att jag skulle montera pulpet mm själv. Flera av detaljerna ska skruvas direkt i glasfiberlaminatet i båten. Min fundering är hur mycket man ska förborra då man skruvar i glasfiberlaminat?
×
×
  • Skapa nytt...