Gå till innehåll
måndag 23 september 2024

ChrilleT

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ChrilleT

  • Placering
    Kadett
  1. Efter att ha rengjort botten rejält inför årets säsong så kunde jag ligga runt 30,5-31 knop själv och runt 29,5 med 2 fullvuxna. Lite bättre siffror än tidigare, beror väl dels på den rena botten samt att jag blivit lite mer erfaren hur jag ska tilta motorn då jag inte hade någon tilt på tidigare båtar. Verkar inte vara så aktiv här på ett tag men om Thompah hittar förbi vore det intressant att veta vad problemet var och hur ÅF hanterade det då en toppfart på 24 känns lågt även med beväxning och mer än 1 i båten.
  2. Tack för info ChrilleT, tror Yamaha kör med en liten glädjekalkyl och extremt optimala förhållanden, kan inte skrubba båten varje gång man ska ut på sjön... :-) Tycker du oxå borde få ur mer var i din, har lämnat in min och ÅF ska provköra i morgon så vi får se vad dom säger. Tror även jag på extremt optimala förhållande och glädjekalkyler när de testar. Varit uppe nära 30 knop men då själv med hyfsat rengjord botten. 27+ är vad jag räknar med beväxning.
  3. Har samma båt och motor (2014) och får upp den i 27-28 (ca 5500-5600 varv) ensam med en del beväxning under båten. Då är detta min första båt med tilt/trim på motorn så kanske skulle kunna kräma ur något extra där men havstulpanerna verkar göra sitt. Rengjorde båten undertill i somras genom att skrubba bort det värsta och märkte att jag fick upp hastigheten och varvtalet något men 31 knop har jag inte legat i än. Får du inte upp den i över 24 så känns det som något är knasigt.
  4. Om du ska marcha längre sträckor i över 30 knop i kanske inte alltid lugna väder och kanske även utomkärs någon gång med familj så hade jag nog uteslutit båtar runt 5meter och kollat på runt 5,5meter och uppåt. Många båtar runt 5meter är heller inte motoriserade att ens klara att marcha 30knop med familj och packning. Teståk lite båtar om ni har möjligheten. Personligen hade jag inte uteslutit bowridermodeller som familjebåtar för pendling, sol & bad då jag tycker de oftast ger bättre skydd mot vind och stänk. Storleken på båt, marchfart, underhållsfritt, nytt, 2taktare, mittkonsoll ihop med prislappen gör det svårt att tipsa om lämpliga båtar. Fundera på om allt är lika viktigt för dig. Kanske skulle kunna trivas med bowrider eller 4taktare tex? Och med underhållsfritt så uppfattar jag det som du är mer ute efter aliminium än plastbåt? Kanske klarar dig med att marcha 25knop?
  5. Kvalitetsmässigt så har väl båda fått lite kritik genom åren. Uttern för de snea skroven och ryds för krackelering i gelcoaten. Detta är dock baserat vad som skrivits i andra trådar här i forumet och inte av egna erfarenheter av båtarna. Dessa problem var dock ett tag sedan man hörde om nu då båda förhoppningsvis är fixade. Efter att ha läst rätt mycket tester på ryds 568 i båttidningar samt snacket här på forumet så känns det som 568 har ett av de bästa eller rent utav det bästa skrovet när det kommer till hur det går i skön i storleksklassen.
  6. Har börjat kika på ny båt inför sommaren och en av de mest intressanta är en ryds 568GTI. Är därför väldig intresserad av att veta om någon här på MG haft problem med sprickor i gelcoaten på nyare modeller (de flesta exempel i tråden verkar vara på skrov från 06-07).
×
×
  • Skapa nytt...