Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

ndg-gbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ndg-gbg

  • Placering
    Kadett
  1. Tack, låter ganska enkelt...ja, fri sikt blir nog d minsta problemet i en tilltänkt styrpulpet, om jag inte monterar den i ngt av stuvutrymmerna... Funderar runt lite kring båt, behov, ekonomi mm. Närmar sig ett beslut där snart, Yamarin 46 SC 50 Yamaha 4-takt liger fortfarande bra till, har lånat en sådan då och då, går mkt bra i sjön för sin storlek. Funderar på bästa placering för plottern i en sådan båt, tror till höger om ratten, ovanpå pulpit så nära kanten/förare som möjligt. Ngn som har plotter i sin Yamarin 46/4610, och vill dela sina erfarenheter om bra placering?
  2. Missade erbjudandet om Eagle 642c igps med kort för under 6papp, men beställde en idag med kort för 6400sek(plottern 4990, kort 1400), prisvärt ändå när man jämför, kanske dags att beställa båt snart då....annars får jag simma med plottern... Svårt att montera plottern själv? Vad kan vara bli ett problem? Några genomgående skruvar ser jag inte som problem, mer elen, vad att tänka på? Eller bara dra sladden till plus/minus? Kanske genom ngn säkringsdosa?
  3. Enligt Hjertmans hemsida gällde det priset tills igår...men så är det ju inte alltid slaviskt efter datum...kan komma fler kampanjer...
  4. Hmm, har lite att fundera på/kolla upp, men det tackar jag för! Priset helt klart lockande för din Eagle med kort. Finns ngt att tänka på gällande support de olika märkerna emellan? Erfarenheter där?
  5. OK, tack för svar, kan man kika efter vilken karta som täcker det område man tänkt röra sig i bäst, så man inte åker på dubbla kartor(kostnaden) i onödan...men mottager gärna fler åsikter/erfarenheter i ämnet!
  6. Stämmer in i de flesta goda råd om körning i krabb sjö, men är ju alltid svårt att beskriva med bara bokstäver, då sjön många ggr kommer från flera håll samtidigt och får jobba hårt med sina styrningar(ratt, gas, trim), blicken både kort och långt....utan göra ett tillägg: Om man upptäcker en större våg i annars ganska lugnt vatten, därav är lite sen att vrida stäven mot, märkt att många mindre vana svänger som galningar för att möta vågen med stäven, hinner inte riktigt och då fortsätter svänga så över vågen när båten bankar som värst, istället för att vrida båten rak just innan vågen, då hjälper det inte med kraftig V-botten om man svängt bort den, kan bli en ganska hård och obehaglig smäll för en familj...
  7. Tack för ytterligare inlägg om detta, Garmin verkar vara den vanligast plottern bland mindre öppna båtar, någon mer som har erfarenhet av Eagle? Guiden i Garmin verkar dock vara användbar, de andra finesserna som nämdes mer ointressanta för mig, däremot val av karta för användning på västkusten skulle jag gärna vilja höra erfarenheter om...ngn som har mer fel i sig än andra, lättast att avläsa, mest detaljerade mm.
  8. Tackar för svar. Verkar som med de flesta andra prylar, man köper en och använder ett tag, sedan vet man vad man vill ha, el inte... Inga avgörande skillnader i teorin alltså... Någon som vet, el kan rekommendera vilken karta som passar bäst på västkusten(Göteborg-Strömstad)? Är ju också ett sätt att välja plotter på...
  9. ndg-gbg

    Gps/plotter

    Hej, första dagen som medlem här, nosat runt ett tag som gäst, verkar finnas intresserade och engagerade människor om båtliv och allt runt detta härliga ämne. Haft ett antal mindre båtar, kört ett antal olika båtar i olika storlekar, men var några år sedan jag hade egen båt, tänkte dock ändra på det till denna säsong. Har dock ingen erfarenhet om gps/plotter, kikat runt lite, Lowrance, Garmin, men fattat tycke för Eagle 642c när jag läst lite om dem, verkar få mest för pengarna där, bra upplösning på skärmen mm, till inte alltför blodigt pris, samt karta över Västkusten för en rimlig peng ca: 6500-7000sek för en komplett med karta. Undran jag har, ngn som har erfarenhet av denna plotter och dess kartor, el vilken karta som passar bäst, el bör undvikas på västkusten? Eller plotter av annat märke samt dess kartor som är ett bättre alt till Eagle? Även vilken som har bra enkla finesser och som inte strular för mkt... (Inte inhandlat min båt ännu, men blir en styrpulpet på minst 4,5m, Yamarin 46SC med 50hk fyrtakt ligger bra till just nu.)
×
×
  • Skapa nytt...