Gå till innehåll
fredag 18 oktober 2024

Jonaslatt

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    253
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    1

Jonaslatt senast vann den dag 8 December 2021

Jonaslatt hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

50 Expert

1 följare

Om Jonaslatt

  • Placering
    Kommendörkapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Kan det va något annat? Kanske är som du säger. Ingen som kör gammal b20 i båten och har liknande?
  2. Renoverade den förra året. Kanske kört 3-4 timmar
  3. Har renoverat motorn själv. Bytt precis allt. Den går klockrent. Lite med knop skulle inte skada. Men vid körning. Så ryker motorn lite. Gör de gamla motorerna så här. Eller är det något som strular? 20240802_184200.mp4
  4. På bilar brukar det hjälpa med lite startas så hoppar det igång.
  5. Japp inga konstigheter. Jag kör det på min b20 aq130
  6. Ska mäta bränsle tryck på min b20 aq115 aq130 original pump mekanisk. Vilket sätt är rätt? Ska man sätta klockan direkt efter pumpen. Och bara köra på starten. Ska man mata motorn med bensin manuellt under tiden? Ska man sätta ett t kors och mäta när? den går?
  7. Får inte riktigt båten att gå som jag vill. En äldre båt selco 18 vikt ca 1000kg. B20 med vassare kam timo 717 typ p) kam. Nyrenoverad motor. Weber 36 36. Elektronisk tändning. Problemet. När jag stampar fullt från 0 till max fart så drar den bra först sen vid 3000 varv börja den sega till 4000varv. Sen drar den på fullt igen från 4000v till 5000varv som den ska sen stannar och ligger stabilt på 5000 varv. Vad kan detta bero på. Märkte också att vid fullgas 5000varv en längre sträcka. Ca 10 min. Och sen släpper av så kommer stark bränsle doft och den ryker lite. Kanske inte konstigt? Fick tips av kg förra året när jag byggde allt att prova denna bestyckning (vinter bestyckningen). Men som sagt så är det något som inte stämmer helt hundra.
  8. Tack för tipset. Ska införskaffa detta.
  9. Hur menar du att de extra sidostödhjulen? Ska de va " under" som hjulen ibak.?
  10. Klart jag ska flytta fram axeln. Aldrig tänkt på det. Den väger bly i fram så därför kan det va smidigt att flytta fram den. Jag har hjul under och på sidorna. Är de på sidorna fel? Sätta de på sidan av båten blir väl fel?
  11. Jag köpte en båt som jag renoverade som stod på ett släp. Och släpet är svin stabilt på vägen för att va ett 30 släp. Men varje gång jag ska upp med båten är det problem. Först måste hela släpet va under vatten. Annars är det omöjligt att få upp den. Troligen för båten inte glider så bra. ( behöver nog byta ut lite hjul. Och även montera hjul där det saknas. Men problem är egentligen att börjar man vincha in båten så måste hela båten ligga spik rakt när du börjar vincha. Den drar sig inte rätt själv. Och är det lite lite vågor så är det svårt att hålla båten spikrakt. Jag är rätt ny med sånt här. Vad är det som saknas på mitt släp egentligen som skulle göra att båten drar sig rätt när man vinschar.
  12. Skulle kolla tändningen igår. Hängde på Stroboskoplampan på tändkabel 1. Plus minus på batteriet. Först funka den som den skulle. Sen justera jag tändningen lite och mitt i allt sluta stroboskoplampan lysa. Kollade och den lös jätte svagt. Har vart med om detta tidigare men kommer inte ihåg hur jag löste detta. Tips? Fel på lampan eller gör jag något annat
  13. Jag får nog kolla igenom allt igen. Jag monterade ihop allt för flera år sedan. Och har helt glömt hur fan det va kopplat. Just att det är två kablar från bat. Och motorn går inte runt före jag kopplar ström på den lösa kabeln från bat.
  14. Jag får skylla på att det va varmt igår och jag fick hjärnsläpp. Har själv byggt ihop hela elsystemet men igår hände något. Jag tog i sär lite saker runt instrumentpanelen. Och efter detta så får jag en kabel över. Tändningslåset har två poler som heter bat ( batteri) en av kablarna från bat går till motorn. Men andra kabeln. Ska den gå direkt till batteriet. Har en knapp som bryr all ström. Men kopplar jag på den blir allt dumt. Så antar det är så enkelt att den ska gå direkt till batteriet? Och ha direkt ström där hela tiden?
×
×
  • Skapa nytt...