Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

newboat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om newboat

  • Placering
    Kadett
  1. Hej!, Nu är den köpt, det blev Yamarin 46 SC med 50 hästar. Trailade hem den idag, familjen ville direkt ut på provtur. Det var hur skönt som helst, detta blir en kanon sommar! Båten går hur stadigt som helst men man vill nog inte ha höga vågor i en sån liten båt. Höll på att gå åt skogen när jag skulle dra upp trailern. Startade bilen, lite publik, tänkte inte på att backen låg i och gasade lite extra när bilen rullade bakåt, tänkte aj fan skall det vara så svårt att få upp kärran......Insåg sen att backen var i! Med ettan gick det hur lätt som helst. Tur att jag inte kom längre ut!? Hade inte varit kul att sänka bilen... Tack för all bra tips och inlägg. Återkommer säkert snart med nya undringar.. Hälsningar Tomas
  2. Hej, Jag måste tacka för alla bra tips som kommer, detta är verkligen en kanon site, med hur mycket kunnigt folk som helst. Men det blir svårt att vällja båt, var nästan helt klar på Yamarin 46, men det verkar som en hel del atlernativ finns som är minst lika bra, samt att man kanske skall satsa på modellen större runt 5 meter. Yamarin verkar vara ett premium märke som är dyrare än uttern, ryds, men är Yamarin verkligen bättre? Eller skall man satsa på billigare? Tappar man i kvalitet eller är de andra nästan lika bra, men billigare? Som jag sagt tidigare skall båten trailas, vi kommer att använda den i bunnsjön och båten får inte vara för hög då vi inte kan åka till sjön Ören. nån som vet om Yamarin 50 kommer under broarna till Ören? /Tomas
  3. Hej, Nu börjar det bli bråttom med inköpet, fick båtplats idag! Hur kul som helst, när vi ställde oss i kö sa dom 2-3 år, men det gick på 6 månader! Hur kul som helst. Men nu gäller det att hitta båten! Nån som har bra förslag? Och alla ni som gett bra input hittills, stort tack, mer av det!
  4. Varför aluminiumbåt om man trailar mycket? Tar plast skada eller....? Har iof funderat på alubåt med tanke på att slippa underhåll men resten av familjen tycker de verkar omysiga, vill ha lite mer ombonat.
  5. Hej, Tack för tipset! Vad vi söker är styrpulpet runt 5 meter. Det finns ju en mängd märken att välja bland och som nybörjare är det en djungel! Vad tycker ni - begagnat eller nytt?
  6. Hej alla! Nu är det dags första båten men vilken skall vi välja? Det är så svårt! Motor, storlek märke, nytt/begagnat? Vad vi vill ha är: 1. Kvalitet 2. Tillräcklig prestanda. (vattenskidor nån gång) 3. Kvällsutflykter och fiske med ungarna 4. Enkel att traila 5. Farvatten, mest ekoln Vi är familj på 2 vuxna, 2 barn och funderar på Yamarin 46 SC med 50 hp eller 50TC med 60hp kom med råd, ni verkar så kunniga. Vår budget är 100-150 tkr.
×
×
  • Skapa nytt...