Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Blaggan

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Blaggan

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har en plastbåt. Roder och div är av rostfritt, propeller är mässing.
  2. Jag fick en idé som det är tillåtet att tycka till om. Har precis lyft båten och dessa förbannade havstulpaner. Har provat Propshild som inte är bätter än allt annat skit som finns. Om man klär plåtdelar roder etc med kopparplåt, växer havstulpanerna på koppar tro? Tyck till alla forumexperter
  3. En 3 cyl Yanmar ska jag justera ventilerna på, hur gör jag bäst? När kolven är i över dödläge och vippar mellan avgas och insug om jag då drar runt svänghjulet (vevaxlen) ett varv är väl kolven i komp läge och jag kan justera där, tänker jag rätt eller finns det enklare sätt?
  4. Blaggan

    Båtval?

    Alla forumexperter Har sålt min båt och letar efter en ny. Förslag på båtval. Letar efter max 2.60 bredd, öppet självlänsande akterdäck dörr till ruff styrplats gärna snedställd ruta / .Bella 703 är en tanke, fler förslag?
  5. Söker bra billig båttransport mellan Götebog och Helsingborg båtar båda hållen. Det gäller snipa max 1500 kg. Tacksam för länkar eller tele nr.
  6. Jeg skulle säga det är en 9 mm insexnyckel som löser problemet.
  7. Jag har också fått liknande sms, hade mailkontakt men en av dom. Han beskrev var han bodde arbetade osv långt iväg på andra sidan. Min sista kontakt blev när jag skrev att du får gärna köpa min båt men då ska det vara kontanta pengar i min hand när du hemta båten, så var den kontakten slut :-))
  8. Blaggan

    Bella 703

    Ny gammal modell. Har läst någonstans att man bytat modell på Bella 703, vilket år kom nya (senaste) modellen?
  9. Tack för goa svar jag letar vidare. Det är en Nannidiesel 14 hk en japansk diesel som fransmännen konverterat till båtmotor.
  10. Blaggan

    Luftblåsa

    Luftblåsa i diesel När jag kallstartar motorn stannar den efter några sekunder. 1-2 försök sedan går det bara fint även nya starter av varm motor inga problem. Hur ska jag läcksöka efter ev luft som ger en blåsa? Har dragit alla kopplingar. Har du någon idé
  11. Blaggan

    Autopilot

    Något stör min nyinköpta autopilot för rorkult. Något tipps jag fått är att generatorn stör, kan det vara så? Hur stör man av en generator tro? Autopiloten är en Simrad TP10.
  12. Båtvänner Att måla om båten är det ett företag värt att satsa på? Jag har en 6 m snipa med ruff. Erfarenheter jag gärna tar emot, rulle, pensel, färgtyp, resultatet, osv.
  13. Jag har gjort samma procedur bara att jag slipade ner till glasfibern och målade på nytt epoxiskikt. Mitt råd är tag en bit itaget så ordnar det sig annars spyr man på skiten.
  14. Jag behöver sänka vattenlinjen lite, vad ska jag måla på bottenfärgen innan lackfärgen?
  15. När man lyfter upp båten på hösten är den då tyngre än på våren?
×
×
  • Skapa nytt...