Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

RobbanSussi

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om RobbanSussi

  • Placering
    Kadett
  1. OK, tack så mycket för tipset! Ska kolla upp det!!! Ha en trevlig helg!!
  2. Hej! Det är en blandning av alltsammans du räknade upp. Just för barnen så funkar det bra i deras liv eftersom de i alla fall inte går mer än en halvmeter ifrån oss, och det är det enda sättet som vi kan komma på för att resa med dem. I ett flygplan skulle det aldrig gå på en båt kan de åtminstone röra lite på sig, därav är katamaran mest intressant. Ja, kommunen blir ett kapitel i sig.... ser inte fram emot det.. men det bara ska gå att lösa... Hm, ja är det så med barnbidraget måste man ju tänka till lite... kan ju vara svårt att komma hem när man är mitt ute i världen..... men det ska jag också kolla upp noggrannare! Så tack så mycket!! Är kanonbra att vi får upp lite saker på bordet att diskutera här hemma!!! ha det bra!
  3. Hejsan och tack för svar! Jo, visst låter det lite med minst ett år. Det är jag helt med på... och det kan också komma att ändras... Sjukvårdsbiten fixar vi ombord. Där har vi både utbildning och gedigen erfarenhet att luta oss mot. Men det är som sagt bara en del. Så självklart ska allt gås igenom grundligt innan vi kommer oss iväg.... Båtmodellen har vi ganska bra koll på, sen är det ju som du säger.. Det kan ta lång tid att hitta rätt båt. Ha en skön lördagskväll!!
  4. Tack för de vänliga orden!!! Jodå, den tråkiga detaljen är väl omsörjd genom att jag är utbildad sjuksköterska. Så första hjälpen och lite till funkar bra! Kontakten med landkompetensen däremot har vi inte löst riktigt än... Men bra att du kom på det, lägger till det på att kolla upp listan. Ha det bra!!!
  5. Tack för svaren och råden!!! Nödsituationerna håller vi på försöker checka av hur man gör.... och jag håller helt med dig att man adlrig kan vara nog förberedd!!!! Tror du det är möjligt att få sponsorer til seglerna? Det lät ju verkligen som en kanonide!! och jag som älskar att maila ihjäl företag... då kan jag ju verkligen ha roligt!! men hur funkar det i praktiken sen?? känner mig otroligt dum nu... men alltså kan den som syr seglen få dit sponsen?! Jag vet ju att vi måste ha nya segel och så när vi köper en beg. båt så det måste vi ju ha.. Men tack så otroligt mycket Johannes!!!!!!!!!!!!!!!!! råden var guld värda!!
  6. Har läst och läst och läst och läst men nu kommit på att här verkar ni vara allmänt kunniga så jag hoppas på lite goda råd, erfarenheter med mera. Vet att mycket finns skrivet här redan men vore tacksam om ni ändå ville skriva ett par rader till oss... Bakgrunden är: vi är en familj på två vuxna och tre barn varav två med psykiska funktionshinder. Mannen i familjen är båtbyggare men ingen av oss har värst mycket sjöerfarenhet och den vi har är från mindre familjebåtar. Planen so far är att vi ska segla jorden runt. Och till detta ändamål har vi fastnat för en katamaran av många olika anledningar. Just nu läser vi in förarintyg och skepparexamen och så ska vi läsa in ytterligare en. Finansiering är ett problem, men vi kommer att sälja hus, bilar och allt som är möjligt för att åtminstone försöka få fram kontantinsats till båten. Jag har en anställning för barnen som jag hoppas att kommunen går med på att jag har kvar även om vi åker runt i en båt. Frågan är hur länge de går med på det, likaså hur länge de går med på att vi får barnbidraget. Det är i såfall i stort sett vår inkomst vilket blir ca 15000 kr/mån. Förhoppningsvis lyckas vi få någon slant över efter försäljning av allt men annars så är det de pengarna i stort som ska räcka.... Maken tar tjänstledigt. Och nu vill vi ha goda råd för allt vi måste tänka på. En ny katta är ju utesluten, så en bra begagnad. Finns det någon med erfarenhet av att åka med barn med psykiska funktionshinder?! Ja, överlag det ni vill berätta eller ge råd om. Vi räknar med att kunna åka tidigast om ett år, och då är det absolut tidigast. Skola för barnen som går i grundskola? Hur funkar det. Gymnasiebarnet kan ju ta sabbatsår. Jag blir jätte glad om ni överöser oss med information!!! Allt är nyttigt att veta och vi måste vara väl förberedda!! Gärna information från steg ett, vad som är viktigt ett år innan avfärd, och framåt så att säga tills vi kommer hem igen... Allt ni kan komma att tänka på!!!!! Varma hälsningar/Fam. Larsson
×
×
  • Skapa nytt...