Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Novelair

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Novelair

  1. Novelair

    Årsmodell?

    Ska köpa en Mercury 50 hkr 4-takt. Kan någon upplysa om årsmodell? Motornr. OG 269953
  2. Köp Sonax plastic scratch remover, 75 ml, best.nr. 305 000-540.
  3. Instämmer med svaret jag fått. Har gått igenom båda värmeväxlarna och kollat termosteterna utan att upptäcka något fel. Trycket ökar i sötvattensystemet och det läcker ut både här och där. Pumpen är också ok. Någon har sagt att det kan vara topplockspackningen som blåst. En annan expert sa att det var det inte, eftersom glykolvattnet inte blir skitigt. Grubblar vidare!
  4. Köp Sonax hos t.ex. Mekonomen (ca 70:-) och rutan blir som ny. Men du får gnida på ordentligt. Men det kan det väl vara värt? Har provat själv och är mycket nöjd.
  5. Vet någon hur man bygger om kylsystemet så att man bara använder sjövatten. Har problem med det slutna systemet med dålig cirkulation och övertryck (blir även för het). Jag har fått rådet att skippa värmeväxlaren, men hur går man tillväga? Snart desperat!
  6. Novelair

    Albin 25

    Har någon erfarenhet av olika motoralternativ? Räcker 25 hkr för !utskärsfärder i t.ex motvind?
  7. Hej! Jag har en Cleopatra Blue Nile, 7 m lång och 2,60 m bred. Jag trodde först att det var en tidigare modell av Cleopatra, men det stupar på plåtskrovet eftersom vad jag vet är Cleopatrabåtarna av plast. Men du kan kolla på nätet, så får du se likheten. /Mats
  8. På min marina finns det plats för min Scaniabuss som är 12 m lång. Men om jag är själv kan jag ta moppen, Volvon eller om vädret är bra Beach Buggyn. Ska gumman och vovven med så åker vi hennes Ford Focus. Men med tanke på hälsan, miljön och plånboken så är det bäst att ta cykeln. Då kan jag ju åka någon distans extra med gott samvete. Ja, båten är en Cleopatra med VP turbodiesel.
  9. Fleacejacka? Har jag missat något? Eller var det endast för utvalda i Göteborg?
  10. Jag har skrivit om nya uppgifter mer än en gång, men ingenting händer. Eftersom vi medlemmar är ganska flitiga i detta forum, så förväntar vi lite mer action från admin. Som jag förstår är jag inte ensam om den åsikten. Kanske är det läge att ändra i programmet, så vi kan föra in uppgifterna på egen hand.
  11. Jo frågan var ju från början hur mycket bötesbeloppet blir. Det avgör åklagaren och då spelar inkomsten en stor roll. Högre inkomst = högre böter!
  12. Eftersom jag är trafikpolis, så måste jag tala om att böterna för övervikt inte är av denna världen. Om ett ekipage ser skumt ut (stor båt efter mindre bil) så drar det naturligtvis blickarna till sig. Straffsanktionen har kommit till på grund av den yrkesmässiga trafiken som har haft för vana (läs virkestransporter) att köra med överlast. Sedan halkar naturligtvis alla andra med på samma bananskal om man kör med överlast, även om det bara är en båt. Dessutom blir det till att koppla loss släpet på plats, vilket kanske inte är så kul mitt ute på skogen.
  13. Jag kör min volvo 850 med ca 30% inblandning av E 85 utan problem. Tvärtom blir det renare avgaser, ca 1,50 billigare per mil, trots större förbrukning, samt att bilen blir snabbare i accelerationen. Men, staten får mindre skattepengar, vilket är tråkigt!? Dessutom står det i reg.beviset att bilen skall köras på ren bensin. Då är frågan, vilket syfte man har. Personligen är min egen ekonomi viktigast, Därefter kommer miljöfrågan och sist och minst bryr jag mig om statens skatteintäkter i detta sammanhang.
  14. En sak till! Om trailern är ett efterfordon (oreggad, max 30 km/tim) gäller inte kravet på E-behörighet eftersom det inte är fråga om släpvagn. Då gäller att sammanlagda vikten på trailer och båt inte överskrider dragfordonets bruttovikt.
  15. Ett litet inlägg i miljödebatten: Det gick ju åt pipan för dinosaurierna också! Vad gjorde dom för utsläpp, föutom fjärtarna? Vad jag förstår upprepas historien om jordens undergång hela tiden med en massa miljoner års mellanrum. Självklart skall vi värna om miljön, men det får inte gå till sådana överdrifter att det till slut inte finns mycket att leva för. (slut med allt vad motorer heter, både till sjöss och på land).
  16. Hej! Ennan sak som slog mig är att båtar kan bli övergivna vid kaj utan att omgivningen reagerar. Jag såg en liten plastbåt med motor som ligger i marvatten (is) på en liten marina i Gävle. Det är en båtklubb med drygt 100-talet medlemmar. Ingen har tydligen haft ork att ta upp båten. Båtens ägare är kanske sjuk?! Det är sorgligt, men kanske inte så underligt eftersom människor kan ligga döda i sina lägenheter utan att någon lägger märke till. Mvh Mats
  17. Hej! Är trailern registrerad som släpvagn? Om inte, är den ett efterfordon (max 30 km/tim) och då gäller inte lagen om vinterdäck, som i sig bara gäller vid vinterväglag. Är det barmark, så kan man köra på sommardäck med alla fordon. /Mats
×
×
  • Skapa nytt...