Gå till innehåll
onsdag 13 november 2024

T_M_C

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    314
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av T_M_C

  1. Hej! Har du kollat avluftningen? Kan vara värt en koll innan du river och slabbar med det som är inuti skål, kvarn och tank... Är det tätt i avluftaren är det bomstopp även om tanken är halvfull och resten är ok.
  2. Hej! Tyvärr märker man inte av Storebro mer nu efter ägarbytet än man gjorde under Nimbustiden...synd för ett mer traditionsfyllt svenskt båtvarv är ju svårt att hitta! SGS1 var ju ett försök att attrahera en målgrupp som normalt ser söderöver efter större och dyrare modeller än Storebro varit verksamt i (undantaget det föregående försöket med 730:an som blev liggande hos handlaren i Tyskland). Det gick inte bättre denna gången heller... eller jo; 4 st byggda istället för 1 byggd... Märkligt nog för att vara 4 st tillverkade är de flesta nästan hela tiden till salu....?? Måste vara något av rekord i förhållande till antalet byggda. Nu är vi många som hoppas att det skall hända någonting men jag är ärligt talat inte jättehoppfull efter att ha sett informationen om den kommande 460.an på deras hemsida...
  3. Hej! Mitt förslag är att du pratar med Lennart Ivarsson/Storebro Trading som normalt har väldigt bra koll på vem som har vilken båt - särskilt de som inte har så stort tillverkarantal såsom SGS1. Mvh TMC
  4. Spännande; www.radmansorederi.se kolla på Annonser och Stella Polaris - "När har ni visning?" Senast ändrad av T_M_C | 01 december 2011 | 22:27
  5. Som tidigare Maximägare var det inte ovanligt att man blev omseglad både då och då... men priset tog ett par med en stor X-båt som kom på plattläns med sin mastodontbom rakt ut som upphinnande genom Kalvsund utanför Göteborg. Där är inte jättegott om plats och istället för att göra någonting åt att vi "var ivägen" fick jag på nära håll se när bommen var ytterst nära att demontera vår targabåge... "-Håll undan för fan!" hörde jag dock!
  6. Hej! Provat att ringa Peter Svahn på maxispecialisten.se?
  7. Flyttade tinorna igår, lät dem ligga ovittjade idag och tar upp imorrn (utlandsresa) så vi får se vad nya platsen ger efter två dygn...
  8. Hej! Letade en stund efter en av våra tenor ikväll men hittade den till slut när vi sökte via plottern. En sak jag såg var att en annan tina hade lagt sig över en tina vilket lärde mig att är man av med en tina som borde ligga här är det väl värt att hålla utkik under de kulor som ligger i närheten... Kan förresten färska torskhuvuden eller färsk makrill fungera ifall man vill prova utan att ha saltat in!
  9. Hej igen! Hur gör ni med klorna? Räcker det med buntband om man inte är van hur man skall sätta gummiband med tång? Tror mig ha förstått att gummiband skall sitta både innanför och utanför knölen, eller!
  10. Tack för schyssta råd! Men, hur läser man av berg/sand på ekolodet? Jag förstår mest djup och när slät botten går över till uppgrundning vilket ju bör vara berg men lika gärna kan var dybotten som övergår till gräsbevuxet berg...? Igår la vi på 13 m uppgrundande, resultat 0 hummer och två krabbor per tina. Ikväll flyttade vi närmare berget fast på öns mer trasiga sida och la på 19-20 m uppgrundande. I morgon blir det koll igen.... Alltid lär man sig nå't ;-)
  11. Tjena! Ok, då förstår jag... min första säsong så jag tänkte att norr om Hållsundsudde kan bli marigt när det börjar bli busväder (ligger själv i Gottskär)... ...där vi lagt våra (+ ca 120 st till...) hade det varit en intressant upplevelse att försöka dra släpa en tina en bit för då har man kört över 10 st till på vägen... behöver nästan bli lite skitväder så att några avslutar sin fiskesäsong Hur gör ni rent praktiskt när ni drar tinorna, släpper ni ner till botten och sedan på känn dra tinan tills ni känner ökat motstånd så att ni då antar att tinan fastnat något på berget? Vi provade igår på 12-15 m djup och såg att många ligger på 26-27 meter men vad vet jag... Pratade med en bryggranne igår och han hade fått åtta av åtta med rom...suck!
  12. ...tja; båten såld och nu har vi styrpulpet och har just gått över till fokus på hummerfiske för första gången! Snacka om att man känner sig GRÖN...!
  13. Sigge_1 Vi la ut två tenor för första gången idag och förstår att du också fiskar kring Onsalahalvön, lägger du i fjorden eller utanför Hållsundsudde? Jisses vad det myllrar av tenor.... Fortsatt Skitfiske på er!!
  14. Visst är Uniship en 31 Baltic men det festliga är att man la på bensin-V8 ljud i en sekvens... 😎 Ligger förövrigt en 31 Baltic i Långedrag med just namnet Uniship - klockrent...!!
  15. Som jag skrivit innan; drevsäcken är SUPER! Dock är båten nu såld så säcken skall få gå vidare till annan behövande! PM:a gärna...
  16. Ja, det har du naturligtvis helt rätt i - skulle de kunna ramla ut så är det ju vad som avses och då får de hellre slippa ToR-resan till ytan för min del. Hur är det egentligen när KBV kollar att man fiskar enligt föreskrivna regler; man kommer ju in i hamn med (förhoppningvis) hummer som är romfri och i rätt storlek, men nöjer de sig med det eller ber dom även att få uppgift om vart man har sina tinor ute?
  17. Hej! Total rookie när det gäller tinor men skall prova i år för första gången. Jag valde Carapax 9 kg tinor och funderar på var på tinan ni brukar fästa linan. Att fästa den i motsatt gavel sett från svältkammaren tycker jag låter vettigt, men skall man fästa den lite åt sidan så att flykthålen vetter uppåt när man drar - eller spelar det ingen som helst roll...?
  18. Intressant erfarenhet Pelle, frågan är om/hur man kan ta reda på mottagligheten av detta på en batterimodell före köp? Någonstans behöver man ju ofta prioritera sin investeringar eftersom behovet ofta inte uppstår i den takt man hade önskat. När man som i vårt fall kikar på kapellbyte, ny toalettinstallation (ALLT) och nytt ankarspel samtidigt som alla batterierna visar tydliga ålderstecken samtidigt blir det helt enkelt inte GEL batterier från Mastervolt eller liknande även om de nog haft många fördelar. Jag hade ett gäng nya 75 Ah Fritidsbatterier i förra båten som jag hade totalkoll på via en BattMeter och nöjde mig med max 25% uttag plus solcell. Fungerade finfint trots billig lösning. Tycker att Crown verkar vara en bra mix mellan pris/prestanda men vet inte hur Trojan ligger till i pris? Förkovringen fortsätter...
  19. Hej! Nu har jag lärt mig; med samma startström men 140 Ah istället för 60 Ah har du kräm till fler startförsök helt enkelt! Fortfarande ingen som har erfarenhet av Crown? Hur äg det med Full River, Trojan?
  20. Jag har aldrig haft några problem med våta batterier och med tanke på att livslängden behöver vara mer än dubbelt så lång för att AGM skall löna sig är jag fortsatt inriktad på våta. Crown har jag hittat för 2000:- inkl moms för 140 Ah 900A 5 grader / 1050A 20 grader vilket jag tycker verkar bra oavsett om jag kör det som förbrukning eller som start. Men hur Crown är vill jag gärna ha info om! Jag har en AD41B i båten och jag hänger inte riktigt med på varför det är en fördel med exempelvis 140 Ah/900A jämfört med 60 Ah/900A som start?
  21. Hej! Jag har perfekt passform för tre stycken 140 Ah batterier och är nöjd med våta blybatterier. Gärna täta så man slipper vattenslabb, men vad skall man välja?
  22. Hej Toaen! Du låg möjligtvis inte långsides längst inne i hamnen på Vrångö i början av juli förra sommaren (2011)? Ser inte många 28 CS här på Västkusten så det känns som att det kan ha varit dig jag språkade med?
  23. Hej! Jag vet inte hur stor roll det spelar, men är det inte positivt att få glykollösning även i drevet? (I mitt fall tar jag bara av drevet vid bälgbyten så vissa vintrar sitter det på.) Initialt tyckte jag att säckens tömningspip var kass och att den borde vara grövre med bättre klämma - men eftersom den ofta kommer så lågt att det ändå är jobbigt att tömma på säckens lägsta punkt -> dunk har jag skippat den pipen helt och hållet och kör med fatpump. Lite OT men någon kanske vet: En sak jag funderar på i mitt fall med 41-motor är hur bra konserveringen blir för mina båtgrannar som har samma motor fast med backslag i sina Nimbusar. De tömmer nämligen i sin glykollösning i sjövattenfiltret och då blir det väl ingen konservering av de delar som ligger FÖRE filtret och där hör väl exempelvis laddluftkylaren och mellanliggande rör, eller sitter sjövattenfiltret tidigare i vattnets väg när man har backslag?
  24. Bara att läsa vad vi skrivit i tråden crabfish, pumpar med billig hävertpump... Har inte haft problem med remmarna alls på min säck. Lustigt det här att 20 liter glykol tas upp som en avgörande ekonomisk post i båtägandet, inte direkt den stora investeringen jag gjort i mitt båtunderhåll om man jämför.
  25. Normalt sett tycker jag mig se att kopparn biter mot havstulpanerna, men vill man få bukt med det gröna slemmet är det Irgarol som krävs vilket inte är tillåtet i Sverige. Åtminstone inte på ostkusten. Därför tror jag att det inte ingår i någon färg här och därför kan det vara det som är skillnaden gentemot den variant som sålts/sälj i Norge under samma varunamn. I Tyskland är det godkänt och ibland undrar man hur dom stiftar lagar och regler inom EU när båtar hemmahörande i Kiel respektive Helsingborg inte får använda samma färg... men färdas i samma vatten...
×
×
  • Skapa nytt...