Gå till innehåll
måndag 07 oktober 2024

hjonsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    32
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hjonsson

  • Placering
    Fänrik
  1. Såg inlägg på Facebook igår . Välkommen till baggerud Är det öppet nu?
  2. ja Hjälmaren är Hjälmaren, men storhjälmaren är ok. Jag har plats i Skebäck Örebro vilket inte är så skoj när man gillar att fiska. Kan tipsa om en hamn i närheten av Stora mellösa som är billig och bra ligger avskiljt med bom om det är fullt i Hampetorp . Är du intresserad kan jag kolla vad den heter. Beroende på var du bor så kan norra vättren vara ett bra alternativ.
  3. Hej! Undrar om någon har erfarenhet att dra Easline 1500 eller motsvarande trailer med Toyota RAV4 (2000-2006) och om det är några problem att öppna bakluckan? Den är sidohängd och tydligen så går den ej att öppna om man drar hästtransport...
  4. Tack för svaren! Har slagit till nu, så ska bli spännande och se hur den går. Får fokusera på vertikal/jerk fiske först så får jag se sedan om det kommer behövas någon extra motor för trolling. Vad tror ni det är för trolig toppfart på en galeon 630 wa med yamaha 150hdpi?
  5. Funderar på att köpa en båt med Yamaha 150hdpi Kommer bli en hel del trolling och undrar om den fungerar lika bra i låga varv som en F150 (4 takt) eller om det kan bli problem. Har någon erfarenhet av denna motor och förklara skillnader bränsleekonomi,fart, ljud mm. mot F150.
  6. Tack för svaret! Båten står på trailer. Drog fram den snödrivorna i går kväll och sopade bort all snö. Ska få på pressening och ta in batteriet och ha i lite olja i cylindrarna när det blir lite mildare, så känns det bra. Växelhussoljan får vänta tills våren. Senast ändrad av hjonsson | 29 december 2010 | 09:15
  7. Blev överaskad av Vintern i år så hann inte med höstfixet. Är lite bekymrad över att det inte blev någon konservering av Motorn. Har en Yamaha 50 4-takt Var ute i mitten av November och kommer nog att så fort isen släpper. Är det någon fara Nu går det ju inte att göra något åt det? Får nog ge mig ut i snön och försöka få upp A-ställningen och pressening iaf.
  8. Hej! Ska finnas bra med gädda i Trosa, men jag fick bara braxen när jag var där i höstas. Bara att fiska på så får du nog napp så småningom. För att få fisk så gäller att försöka fiska på bra tidpunter och ställen. Kvällen brukar vara bra strax innan skymningen. Även tidiga mornar. Vill du ha aborre eller gädda så kan du prova i vikar och efter vassen. Det brukar ge smågäddor och abbore. Grund och djupbranter kan också vara bra. Spinnare och jigg brukar jag köra för att få abbore.
  9. Jag har en HT båt 560 och tycker den är riktigt bra. Finns gott om stuvmöjligheter har man en styrpulpet blir det ofta fullt med utrustning. Tycker 560 är lagom storlek. Kör den ofta på trailer och det är inget problem att lägga i själv. och den går bra även när det blåser ordentligt. Det blir lite slagit i hård motsjö men för att ha i Berslagskanalen är det inga problem. HT båtar är ganska billiga och bränslesnåla. Gärna fyrtakts utombordare. Det är trevligt att ha båten i hamn, men jag tycker hamnen i karlskoga ligger sådär. Måste alltid åka över Lonnen och slussa. Jag hade båten på trailer när jag bodde i Karlskoga.
  10. Tycker du varkar vara ganska väl förberred. Det är som flera sagt redan bara att pröva sig fram och ta det lungt. Det är viktigt att planera rutten innan, Kolla sjövädret och ha med sig rätt utrustning. http://www.sjosakert.nu har en lista med utrustning mm. man bör ha. En bärbar VHF är en bra trygghet om man ej har täckning på mobilen. Angende förtöjning i hamnen så kan du säkert få hjälp av någon vänlig person om det behövs.
  11. Vill du ha en HT båt så kan jag rekomendera Uttern 560 HT. Tycker den är väldigt bra. Stor och bra förvaringsutrymmen. Går att sova 2-3 i fram och en på akterbritsen. Är väl också något stötig i motsjö. Riktigt mycket båt för pengarna.
  12. Det har varit lite ostadigt väder, men många riktigt fina varma dagar. I går var det en kanonkväll. Var ute och försökte få lite gös nu när förbudet är slut, men blev bara några gäddor. Får se om det kommer ut lite mer båtar nu när det blir semestertider. Har nästan varit ensam på västra hjälmaren.
  13. Tack för tipsen. Efter en tank med S1 så går den som vanligt igen.
  14. Nu går den skapligt, men inte på tomgång/min gas. Funderar på att ha något reningsmedel i besinen.
  15. Hej! Motorn dog häromdagen när jag var ute. Det är en Yamaha F50 fyrtakt. Det började gå dåligt/ojämt sedan stannade den. Fick igång den igen men så fort ja la i växel så stannade den. Nu går det att köra den med mycket gas men ej på låga varv. Körde den gången innan på gammal bensin som det inte gick på. Funderar om det kan ha fastnat skit i bränslefilter eller något? Tacksam om tips vad det kan vara för fel.
×
×
  • Skapa nytt...