Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

parola

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    52
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av parola

  1. Är fruktansvärt sugen på en båt nu när gammelbåten fick en ny ägare. Jakten på en ny på är ett trevligt men ett väldigt kompromissande när det gäller båtval. Har hittat ett objekt som jag gärna skulle ha lite inputs ifrån. http://www.blocket.se/uppsala/Glastron_Sportster_XL_KLASSIKER_Ink_trailer_53704356.htm?ca=6&w=3&last=1 En ganska lagom båt till inte alltför stor kostnad. Då båten är tänkt som en dagsbåt, sol och bad med familjen (inkl hund) så känns den ganska optimal. Någon som har erfarenhet av denna båttyp? På minussidan ligger självklart den uråldriga motor från 70 talet. Säkert finns det reservdelar till den men gammal konstruktion och säkert inte allt för bränsleekonomisk. Lite kul med just retrokänslan över båten. Har tyvärr inte sett den i verkligheten då den är 30 mil bort. Tycker om själva trimarankonceptet då den blir extremt stabilt (praktiskt när fru, 2 barn och hund ska i och ur). Även praktiskt med dubbla vindrutor (skydd för barnen). Sen att det ingår en bromsad trailer värde X antal kronor är också positivt.
  2. Bestämde mig för att inte köpa båten! När jag kontaktade säljare så berättande han att den var såld! Kul för han, jakten går vidare
  3. Jag bor 30 mil ifrån båten så jag har inte sett den i verkligheten tyvärr. Inte har bråttom heller att köpa heller, hade helst sett en fyrtaktare på min nästa båt om ändock mera pengar.nOm jag bestämmer för att åka så känns det som att man köper den när man åkt 30 mil till 95 % säkerhet. Det ingick en 80 trailer också från -11. Vet inte hur mycket värde det är i en sån men 8-10 papp är den säkert värd. Det känns som jag blev lite snuvad på ca 20år på åldern på båten..blir mer och mer osäker om jag ska åka och titta/köpa den...
  4. Tack för det snabba svaret. Då är det förmodligen som jag misstänkte. Ägaren har ingen riktig koll på hur gammal båten är! Vet ej om den är värd priset, då det är en väldigt gammal båt. Här är länken till blocketannonsen: http://www.blocket.se/skaraborg/Styrpulpet_trimaran_53674503.htm?sa=1 Kanske lite prutmån, motorn är från 1987 iallafall enl källor. Jag hade tänkt att ha båten i siljan och finåka (när det blåser mindre) så att jag är medveten om att det inte är någon högsjöbåt. Men till bad/fiske/familjebåt tror jag den passar mig utmärkt. Akterspegeln och botten är renoverad! Vad tror ni ute på maringuiden och ni som är kända vid Selco som märke.
  5. lyfter en jättegammal tråd... har hittat en likadan båt som är till salu. Säljaren hävdar att det är en 1987 års modell på båten! Tillverkades dom så sent. Enl ovan så tillverkades dom på slutet av sextiotalet. Min fråga alltså, när tillverkades Selco Selmaran?
  6. Jag har en biljett över...pm:a för mer info!
  7. Vi ses på torsdag! Förra tänkta mässbesöket var sjuk som en räv så jag ser verkligen fram emot allt för sjön! Vi ses
  8. Gäller inte det för saltvattens körning det där med 62-68grader? Det är väl annat i insjö?!
  9. parola

    Albin O21

    http://www.albinmotor.com/AlbinMotor/index.html http://www.albinmotorer.se/ De kan allt om albin motorerna. Vet inte om det var det du sökte men två mycket bra länkar!
  10. parola

    Albin O21

    Lyfter denna tråd igen.. Nu har jag lämnat in både förgasare och tändningsmodul till Motorreparationer i Kristinehamn. Jag skickade dom i fredags och idag var delarna klara för leverans! Det kan man kalla för service. Jag trodde det var fullsmetat åt dom så här på vårkanten men dom ska ha eloge för sina goda service. Ville bara delge en sann och bra historia. Dom hittade en massa fel också på min kära motor: Tändspole slut (överslag), bytt kol och kollar över det mesta i tändmodulen. Förgasaren var flottören helt svälld så där fick det bli en ny! Helt kanon att dom provkör grejorna i bänk innan dom skickas till kunden. Hoppas det bara fungerar på min motor, men ska inte vara några problem. Med hopp om en härlig problemfri sommar!
  11. Den var helt klart annorlunda...nån som har tänkt till lite grann! Men det måste ha kostat en hel del också...men å andra sidan kostar en riktig vagn en hel del pengar också! Fördelen med denna båtvagn är ju att den går att använda i princip överallt!
  12. Jag brukar använda mig av www.yr.no en norsk riktigt bra väderhemsida som kan få väldigt lokalt väder! Dock så har smhi och yr lite olika uppfattningar ibland och stämmer lite olika! Men en mycket fin hemsida har yr.no
  13. vanligtvis brukar folk göra rent sina förgasare med tryckluft men det är bättre att först lösa upp ingrodd smuts med kemiskt ren bensin (finns att köpa på färghandeln) och sen blåsa rent med tryckluften! Ett tips från mig:)
  14. GUPPY heter min. En guppig rullande snipa
  15. Alla båtramper är EJ gratis vill jag bara inflika. I min hamn tar vi 50:- för i och upptagning eller ett medlemskort i klubben för 100:-/år. Inga pengar direkt mest en symbolisk summa. Men ett viktigt bidrag till klubbens verksamhet. Dock så är det så att alla inte betalar..vi litar på svenskens ärlighet!
  16. Lånar tråden lite. Jag har ett startbatteri och två förbrukningsbatteri och det fungerar riktigt bra. Självklart med val av laddning/förbrukning. Nu till min fråga. Till denna säsong satte jag in ett startbatteri (från en bil), men har läst nånstans att man ska ha ett gelbatteri istället. hur har ni det i era båtar? Gel eller traditionella batterin?
  17. Prata med http://www.yachtcare.se/ Jag tror dom har stenkoll på den biten!
  18. Googlade lite på kvb.. Är det vaktbolaget kvb som har skaffat vattenskoter och ska jaga smitare? Eller är det jag som missuppfattat det hela?
  19. Tusen tack för alla nyttiga svar! Men det borde ju vara mindre farligt (eller helt ofarligt) för mig är båtåkare på Siljan (sötvatten) med min sjövattenkylda Albinmotor!?
  20. Grejen med rätt temperatur är att motorn ska må bra och med allt för låg temperatur kan motorn skadas. Vad som kan slitas vet jag dock inte. Med rätt temperatur blir det rätt förbränning utan rester (läs sot) och motorn går mycket bättre. Mindre bränsleåtgång och mindre slitage på stiften.
  21. Varför ska en sjövattenkyld motor ha en lägre temperatur? Temperatur/kylning på topplocket borde väl ha samma förutsättningar...eller? Jag har en sjövattenkyld albin o21 med manuell termostat.
  22. Jag kör faktiskt med tripak (www.tripak.se). Den enda bensintillsats jag tror på. Har haft problem både med skotermotorer och båtmotorer. Men faktiskt med tripak fungerar det bättre! Nuvarande båtmotorn har en tedens att sota igen sig på stiften men efter tripaks inblandning tycker jag den verkar gå bättre..kan vara psykiskt men jag tror på det och den verkar ha en bättre förbränning! Motorn i fråga är en albin 021 från -68!
  23. Tycker det inte är mer än rätt att dom visar sig lite mera på sjön...till det positiva förstås! Senast ändrad av parola | 30 juni 2008 | 22:06
  24. En bekant till mig såg en polisbåt under midsommar runt Mora/siljan.. Så nog finns dom men dom är sällsynta och jag tror att dom inte har någon egen båt!
×
×
  • Skapa nytt...