Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Racergenius

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    43
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Racergenius

  1. Hej, För fyra år sen sydde jag upp ett kapell i stockholm till en Sea Ray 260 OV, höstrabatt då betydde 26500kr, men jag blev riktigt nöjd! http://www.batkapell.se/Bildgalleri Sea Ray 260.htm
  2. Jag köpte faktiskt några batterier hos batteriexpressen förra året så det var ett bra tips. Hittar jag inget vettigt får jag väl bygga själv, men jag hade hoppats på att slippa. Den lådan jag har idag är klockren för 4 batterier och batterierna står åt rätt håll och lådan har bra höjd.
  3. Hej, Jag skulle behöva en stor batterilåda som rymmer ca. 4 batterier. Jag har redan idag en bra låda i hårdplast med avluftning som kom med båten, men nu skulle jag vilja ha en till. Alla båtfirmor som jag har sett har bara småboxar för ett batteri. Någon som har något tips?
  4. När vi skulle köra in båten i mälaren för upptagning i slutet av oktober var det inte så lätt att hitta tömmningsstationer. Vi körde förbi två stycken utan att åka någon omväg, men båda var stängda för säsongen. Jag försökte dessutom från telefonen googla alternativa platser, men det var inte det lättaste.
  5. Tack för hjälpen! Eftersom någon verkstad sagt till mig att det skulle vara 4 bultar från insidan så kunde jag inte släppa det riktigt och ta till mig att det bara var att lossa svänghjulskåpan (som sitter med betydligt fler bultar). Men trots att jag nu fattade vad jag skulle lossa så valde jag att ta bort drevet och lossa motorn den vägen istället, vilket var tur för där hittade jag ett hål i bälgen som var helt ny. Så en sista fråga. När jag lossar motorfästena i fram, ska jag ta loss den stora bulten 27mm hylsa, eller ska jag ta de små skruvarna som sitter i skrovet?
  6. Största problemet med billiga ledlampor är att de oftast stör radiomiljön. Jag köpte några lampor på bryggan, och tänder jag dem så försvinner mottagningen på radion.
  7. Ja det är alltid praktiskt, sen har jag ju alltid den andra motorn att kolla på. :-) Jag började skruva loss kablarna till generator och startmotorn idag samt lossa gasvajern, men jag är fortfarande osäker på vilka skruvar jag ska lossa i bak-kant på motorn.
  8. Hej, Jag ska ta ut min motor och undrar lite vad jag ska tänka på. Jag undrar främst hur motorn sitter fast i skölden. Som jag har fått förklarat för mig kan man antingen lossa drevet och sen innanför det sitter det 6 bultar som kan lossas. Det andra alternativet som jag tycker låter mer intressant är att lossa motorn från insidan, det kan vara lite tight men fördelen är att man inte behöver lyfta motorn fram så mycket för att få loss den, men min fråga är vart sitter skruvarna som ska lossas? Sen antar jag att man bara behöver ta bort strömkablarna till motorstyrningen och generatorn och startmotorn, och sen lossa bränsleanslutningen. Sen är det inte så mycket mer eller? Tacksam om någon sitter inne med lite tips och kanske bilder. /Fredrik
  9. Det kan man säkert. Vad är det för märke på acn? Är det kanske en AIRRRRRRR?
  10. Det ser ut som ett gammalt hederligt motorskydd, även om det exemplet i länken ser annorlunda ut. http://sv.wikipedia.org/wiki/Motorskydd
  11. Kolla med http://www.baylinerclubsweden.se/ om inte någon medlem där även är aktiv här på maringuiden och kanske svarar.
  12. Så där en månad senare så svarar jag. Har du testat Lowrance GPS Data Manager? http://www.lowrance.se/sv/Nerladdning/GPS-Data-Manager-GDM/
  13. Hej, som jag har förstått det är en akterspegelsgivare inget bra alternativ om man har axel, eftersom vattnet vid givaren då blir allt för turbulent vid gång. Angående givare för SeaClear vet jag bara en och det är Airmar P-79. soltek.se säljer den, men den är tyvärr gjord för att sitta innanför skrovet och lämpar sig altså inte för en plåtbåt. Men de kanske kan peka åt rätt håll.
  14. Vilka zoomnivåer sparade du ner? Började spara ner Stockholms skärgård, men den blev på tok för stor.
  15. Jag hade ett liknande problem när backen skulle i, men en justering av växelvajern löste problemet. Kolla på www.mercstuff.com
  16. Jag har en 260 OV med en sån motor. I den har vi åkt 8 pers utan några som helst problem. March ~24Knop, max 32knop. Den drar 1,6-1,7l/M.
  17. Hej. Jag har en Mercruiser 5.7 från 98 som servopumpen har rasat på. Vart köper man en ny billigast? Är det samma pump som sitter i nån bil med v8 så man kan köpa en från skroten?
  18. Flipper 700? http://www.blocket.se/vi/16552099.htm?ca=11_s
  19. Ja, sökfuntionen har jag stört mig på många gånger. Den verkar söka på endast hela strängar, så skriver du segelbåt wallas så leter den efter någon som skrivit just de två orden ihop, inte som tex google som söker på texter som innehåller båda någon gång. Därför blir det även många frågor om samma sak, för vill man ha reda på något så måste man nästan veta vad som är skrivet tidigare innan man söker...
  20. Så här skriver dom på Statoils hemsida angående varför vi har MK 1 Diesel i Sverige. När den svenska MK1-dieseln introducerades 1991 fick den en avancerad kravspecifikation med bl.a. en svavelhalt som var endast en hundradel (1/100) jämfört med dåvarande standardkvalitet i Europa. Idag är övriga Europa i kapp med den svavelfria europadieselkvaliteten. Enligt EU:s regler får miljövänlig diesel ges en förmånligare beskattning än annan diesel. Svavelfri europadiesel skattas idag i Sverige på samma sätt som svavelhaltig diesel vilket betyder att varje liter beskattas med 56,7 öre mer än MK1. Statoil skriver ganska mycket om det på deras hemsida. http://www.statoil.se/FrontServlet?ds=Foretag&state=Foretag_dynamic&viewid=1914198 Senast ändrad av Racergenius | 20 maj 2008 | 15:34
  21. Så där ja. Precis som badcam70 var inne på så var det gummitutan som hade ställt till det. Den var bytt, men när jag hade tryckt ihop över och underhus så hade jag med kopparröret från impellerhuset kluvit gummitutan så att en del av den satt inne i vattenröret och blockerade flödet. Det kan till och med ha fungerat så att ju mer vatten impellern tryckte, desto mer stängde den vattenflödet. Nu är den bytt och jag har en lång sommar framför mig!!
  22. Nä, jag startade aldrig motorn utan att koppla på muffen med vatten. Igår så plockade jag upp båten igen för att ha möjlighet att kolla drevet. Jag testade igår att mata drevet med vatten, men jag tog bort slangen efter servokylaren som jag gjort på bilden tidigare i tråden. Sen matade jag även motorn med en vattenslang för att inte skada bälgarna med varma avgaser. Efter att jag kört motorn ett tag (5 min) så var den knappt uppe i 65grader, och det utan någon termostat på sötvattensystemet. Kände jag på knäna så var dom kalla, medans värmeväxlaren och limporna (som sötvattenkyls) var ganska varma. Förmodligen dom 60 graderna som tempmätaren visar. Blir motorn så varm även om man kör utan någon termostat, eller kan det vara så att jag både har dåligt tryck på inkommande vatten samt ett dåligt flöde igenom värmeväxlaren?
  23. Nä som sagt, eftersom det inte kommer tillräckligt med vatten så är ju möjligheten stor att impellern sitter fel. Men jag tyckte inte man kunde göra så bycket fel när man monterade den. Det var ju bara att trycka på den på axeln och sätta tillbaka locket. Tempmätaren visar nog rätt, för knäna brukar inte vara så varma som dom blir nu.
×
×
  • Skapa nytt...