Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

GoldenRat

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    8
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om GoldenRat

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svaret Thomas Kikar man på Jotun's hemsida så rekommenderar de oljan enbart för utsidan men googlar man så märker man att den används av en hel del både på insidan och utsidan och hittar inget negativt så provar väl på det andra förslag - för eller emot olika oljor mottages tacksamt.
  2. Hallå där blev med båt sommaren 2007 och tänkte nu ta tag i lite renovering av träinredningen och undrar vad som är bäst och smidigast, har läst lite om Fernissa men funderar på om det räcker med att enbart slipa och olja in trädetaljerna Fernissa tar ju tid men blir ju uppenbarligen bra så kanske skall fokusera på matbordet i år och ta del för del vartefter, frågan här ...behöver man olja in träet först innan Fernissa? Stuvluckor mm enbart olja ? bifogar för säkerhets skull en bild på träinredningen som jag misstänker är Mahogny ?
  3. Tittat på kvällens program av kustbevakarna eller våra hjältar som de säger på kanal 5 Personligen så tycker jag de gör grymt dålig reklam för Västkusten och i princip trakasserar vanligt båtfolk lite väl bara för att de har en kamera i ryggen. man skall självklart inte blåsa på i 20 knop där det är 5 och man skall självklart inte vara packad på sjön, dock så finns det ngt som kallas smidighet & glimten i ögat och det verkar inte de här killarna ha ett dyft av tyvärr. tyvärr gör detta också programmet sämre än föregående säsong just pga av att ovan nämnt infann sig i vissa situationer.
  4. Härligt Pecka äntligen ngn som talar klarspråk, dags på lördag och nu vet jag exakt hur man ska göra
  5. Ikväll skall det dansas soldans för brinnande livet, MÅSTE ut i morrn och kolla Avseglingen i Tall Ship Race, tänkte lägga oss utanför Vaxholm/ ngnstans och kolla paraden Sol sol sol tack!
  6. Tjena bor själv på Värmdö 2 förslag Gå med i Värmdö båtsällskap, de har platser vid Torsby Varv och kostar inte så mycket, dock kostar det ca 2000 kr första året att gå med i sällskapet Kontakta ngn av Bönderna ute mot kalvsvik/Boda hållet, Olle Wallbom har en kalasmarina och med lite tur så kanske han har extraplatser till vinterförvaring Syns på havet
  7. problemet löst genom att kontakta AirLiquide/PrimaGaz som rekommenderade mig till en av deras depåer, Gasoltuben som nämndes (H6) används främst av Norrmän och finnar vilket gör att den finns på västkusten och Åland men ej övriga delar av Sverige,,, Eloge till PrimaGaz och en liten lätt tistel till AGA gas som knappt fattade vad jag pratade om och än mindre villiga att hjälpa till
  8. Hej där Nyss blivit med båt och första inlägget kommer som ett brev på posten Har En Uttern 6300 från 90 med gasoltanken placerad bak på badbryggan, nu verkar det som att Gasoltuben ( H6) inte är så vanlig längre utan att man mer går på P6 men där spricker det iom att P6an är för hög och undrar då helt enkelt hur man placerar en tub ngnannanstans Kan man ha den i ett stuvfack vid aktern eller är det tokfel tro Ser fram emot massor av bra svar och härliga lösningar!
×
×
  • Skapa nytt...