Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Anton_B

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Anton_B

  1. Om du sätter flödesmätaren på slangen mellan tanken och motorn så är det inga problem med returledningen eftersom den går till motorns bränslefilter. DÄREMOT bör du ha ett filter före flödesgivaren och DETTA kan ju bidra till att öka motståndet.
  2. Optimaxen har samma styrenhet för insprutning och tändning som inombordarna med efi. Den drar runt 20A på tomgång så har du ett dåligt batteri så flippar alla data ur. Helst bör du ha ett med hög startströmskapacitet, typ Optima, men även ett större (>100Ah) vanligt batteri duger.
  3. Fram tom -86 är samtliga bulthål vinklade 90 grader mot toppen, från -87 till -95 hade motorer de två mittersta hålen uppvinklade för att förenkla monteringen på bandet. Du kan även kolla den bakre vevaxeltätningen; 2-delad som sitter i ramlageröverfallet på -86 och tidigare, hel cirkulär tätning på -87 och framåt. De olika motorerna har även olika svänghjul, ej bytbara med varandra.
  4. Fördel med Defa är att de jobbar på en stor marknad (europa). Prylarna och support går att få tag på överallt, de är välorganiserade, har pga den stora marknaden höga krav på sina produkter. Har inte hört om några bekymmer om grejorna är installerade korrekt (det finns bra och mindre bra installatörer). 15 sek till påslag gäller på utombordare, på inombordare är det 2 min.
  5. ??? I såna fall skulle det ju vara ett jätteproblem med alla de tusentals båtar som konserveras med glykol. Glykolen är rosthämmande och fördröjer därmed sönderrostningen i motorn, något som definitivt inte kondens och syre gör. Om slangarna börjar läcka efter vintern så är det troligen för att de tappat sin elasticitet (pga ålder), då är det ju ändå dags att byta. Givetvis använder man så miljövänlig glykol som möjligt. Senast ändrad av Anton_B | 06 april 2007 | 19:23
  6. Vad är det för årsmodell på de respektive motorerna? 4.3:an har genomgått ett antal uppdateringar under åren så det gäller verkligen att ha koll på bitarna
  7. Som glad amatör är det tyvärr lätt att förledas att tro att allt är frid och fröjd i.o.m att man hittat en bra och billig motor over there... Vad man bör vara medveten om vid en sådan affär är följande grundläggande fakta: * Om motorn inte är CE-märkt så är det inte bara olagligt att sätta den i bruk inom EU utan du kan nog räkna med att ingen auktoriserad handlare kommer att hjälpa dig... Vilket leder oss in på problem 2: Om motorn inte installeras och leveransinspekteras av nyss nämnda auktoriserade MerCruiser-representant kan du inte få den garantiregistrerad och därmed gäller inte Worldwide-garantin. PS. MerCruisers 383 Magnum är en fabriksrenoverad 6,2/377 motor.
×
×
  • Skapa nytt...