Gå till innehåll
söndag 22 september 2024

Markusx

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Markusx

  • Placering
    Kadett
  1. Har sett en bild någonstans här på internet där den var placerad under ratten, dvs där man har bena så det såg ut lite som om den var ivägen... Detta var iofs en Yamarin 5800 men det verkar vara exkakt samma båt även om yttermåtten som yamarin lämnar skiljer med några centimeter??
  2. Tjenare! Tänkte bara kolla hur det har gått? Ser ut som om du köpte båten? Är du nöjd för övrigt med modellen? Tycker det verkar vara en kanon båt och vill själv ha en båt som kombinerar enklare camping med fiske... //Markus
  3. Båten med mercuryn var helt ok med. Så mercury F-90 från -99 är exakt samma som Yamaha? Även bygd av dem? Då blir ju valet enkelt!
  4. Tack för svaret! Jämför just nu med en annan båt som har en Mercury F90 från -99. Har fått intrycket att den i stort sett är samma delar i motorn? Mercuryn motorn är mycket mer välvårdad, papper på service, och få gångtimmar så den lockar mig en hel del men egentligen är jag mer förtjust i själva märket Yamaha. Yamaha motorn hade inga som helst papper på service och en hel del jack i propellerna så jag var inte helt sugen på den då det är mycket pengar.... Vad tror ni? Hade ni valt Mercury i detta fall?
  5. Tjena allihopa! Härligt med vår!! Dags att vårutrusta nu! Skall kolla på en båt med en Yamaha F-80 från år 2000. Det är alltså en motor med förgasare. Har ju som alla andra läst om EFI, som först kom runt 2005 på den här motorn , enligt sökningar här på forumet. Min fråga till er här på forumet är: 1) Är det så viktigt med EFI att jag skall leta efter andra båtalternativ trots att båten i sig och priset är helt rätt för mig? 2) Hur ser man hur många timmar motorn gått? Är det bara verkstaden som kan eller finns det något instrument man kan avläsa? Övrig input om motorn är med välkommen Tack på förhand!
  6. Tack för era tips! Har varit iväg och kollat på några Uttern 6000 som jag har fastnat lite för. Verkar vara en ganska vettig kompromiss mellan alla mina krav. Det sämsta är kanske den låga ruffen men det går ju bra att öppna med takluckan och en av båtarna jag kollade på hade ett väldigt bra kapell över aktern med ståhöjd under. Man vill ju gärna hitta en båt med begangnad fyrtaktare på till ett bra pris..... då detta inte är så lätt funderar jag lite på att köpa en med en Yamaha 70 hk från 1989, vagn, kapell, mm för 90 00 kr och senare uppgradera till nyare motor. Tror ni att det överhuvud taget går att sälja ovanstående motor och vad kan den vara värd?? Den fungerar ok och har papper på service..
  7. Hej allihopa! Skulle behöva lite tips på motorbåt för havsfiske... känner att jag har kört fast lite och behöver lite mer vinklar på det hela. Just nu tittar jag mest på båtar runt 6 meter. Här är mina förutsättningar och önskningar: *Gärna skyddad förarplats dvs HT eller kabin *Någorlunda stort akterdäck lämpligt för fiske *Sjövärdig och säker så att man kan fiska 20-30 distans ut här på västkusten *Två pers skall kunna sova en eller två nätter *Planande men behöver inte vara extremt snabb Min budget för detta projekt ligger på runt 200 tusen... Tror ni att denna ekvationen går ihop? Alla förslag är välkomna!!! Mvh Markus
×
×
  • Skapa nytt...