Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

fotogen

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av fotogen

  1. förlåt, jag skrev lite fel, du har rätt det är riggen jag ska plocka ned. Eftersom bulten ligger kvar i riggen Jag hade tänkt att plocka nedersta delen där växelhuset sitter. Det sitter med fyra bultar, men eftersom motorn har några år på nacken så ha det hunnit bli lite korrosion. Vissa skruvar som jag har försökt lossa har bara malts sönder. Och jag är rädd att någon av dessa skruvar ska gå av. Det ser visseligen ut som det är av annan kaliber, härdat eller något. Är det någon som vet vad det bruka vara för typ av bultar.
  2. Hejsan, jag ska plocka ned växelhuset till min Yamaha 30hp åttitalare, är det några packningar som kan gå sönder eller något man bör tänka på innan man demonterar. Sitter splinsen uppe eller nere på axeln, kan ju vara svårt att få dit axeln om dom sitter uppe. Hur ser kylkanalen ut? Anledningen till demonteringen är att en bult till gummifästet till motorn som behövdes bytas ut åkte in i riggen. inte så roligt om den skulle fastna eller kärva nånstans //david
  3. Okej tack så jätte mycket för infon,jag håller på att renovera upp motorn för tillfälligt så det tar ett tag innan jag har fått på den igen. Och förhoppningsvis är det en sån enkel sak, inte roligt om växelhuset skulle ryka...usch.
  4. tack för svaret, det är reglage men jag har kopplat ur växelwiren för att testa det som du sa, men det var det inte. Det som jag kan tänka mig isåfall är väl att motorn har för hög tomgång. Eller kan man justera växellägerna med detta stag, kan ju vara nåt sånt Framväxeln är inga problem den går i mjukt och fint.
  5. Hejsan, jag har lite problem med backen på min Yamaha 30hk -85. När jag försöker lägga in backen så hörs det ett fruktansvärt oljud från motorn, det låter som ett rejäla klunkar, inte som man lägger i en växel utan att frikoppla, utan grövre hack. Segar jag med backen så låter det riktigt illa, men om jag slänger i backen så fungerar det bättre. Nån som har något förslag vad det kan vara. En fråga till...vad kallas den spärren som är på bilden och vad har den för funktion. mvh david
×
×
  • Skapa nytt...