Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

kanyldoktorn

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om kanyldoktorn

  • Placering
    Kadett
  1. Då har jag köpt en båt. Det blev en RJ85:a i fint skick. Började ganska extremt med att titta på två 707:or men insåg att en sådan är nog extremt kul att segla men mindre kul att leva med i naturhamn (för någon natt blir det). Många av mina gastar är även från Linköping och därav inte så extremt vana vid båtar så en riktig sittbrun och en ruff man faktiskt kan vistas i är nog bäst. Ska bli kul att lära sig segla på riktigt!
  2. Fast tyvärr hittar jag ingen Safir under 60.000:- och 50.000:- är min topp
  3. Jo, den ser fint ut. Just nu känns RJ85 ganska rätt. Snygg och ska segla bra. Finns även för bra priser. Hembyggen så inredningen varierer allt ifrån extremt fint till spånskiva, men jag har många båtar att titta på!
  4. Jo, lång och smal är modellen. Helt enkelt antitesen mot en Havsfidra. Kommer från början från motorsidan och då var det utrymme och en rejäl innombordare som styrde mitt val (-> Havsfidran). Men efter tre somrar insåg jag mer och mer att det är själva seglandet som är det roliga! Ska jag vara lite mer öppen är det nog följande som är viktigast: - Parialrigg (7/8) med lätthanterligt försegel - Bra på kryss och undanvind (ska helt enkelt segla bra!) - 2 pers skall kunna sova ombord och gärna kunna värma en burk ravioli
  5. Jo, det finns högvis med Albin Viggen på Blocket. Men frågan är hur en sådan känns jämfört med min förra båt som var en Havsfidra (med peke och STOR genua). Det är bland annat den stora genuan jag vill slippa, seglade mycket själv och den var jobbig att baxa runt vid slag. Sedan vill jag ha en båt som kryssar bra, att bo i båten är sekundärt. Jag var på tre år aldrig ute mer än två nätter i sträck och så länge överlever jag i ganska enkla omgivningar (bara det är tort och går att laga lite mat)
  6. Lite för extremt, var och tittade på en 707:a och gillade vad jag såg. Vad finns det för fler båtar i samma stil? Och som går att hitta till max 50.000:-
  7. Nu har jag sålt min gamla båt (trygg men tung koster) och skall skaffa mig en ny båt. De krav jag har på min nya båt: - Lättdriven och snabb, lämplig för skärgårdsegling på östkusten - Plats för två att sova ombord 1-2 nätter min 2 pers - Möjlig att kappsegla med om andan faller på - Inga direkt krav på komfort, enklare kök är bra men löst gasolkök funkar - Gärna så modern som möjligt Några förslag? Budgeten är på 50.000:- men det vore kul att få lite över till nya segel och annat efter det att båten är inköpt. Tanken är att köpa båten i höst och optimera den under vinterhalvåret för att sjösätta tidigt nästa år.
  8. Då jag skall jobba i inlandet (Östersund) nästkommande två år säljer jag nu min Havsfidra. Hon är i mycket fint skick och har en mycket väl fungerande MD1B diesel. Fina segel (bla ny stor 2007). Isolerad och med ny (1995) smart (och proffsbygd inredning). Se annons: http://www.maringuiden.se/data/marinborsen/annons.php?s=1&id=29322 (Missa inte att ladda ned PDF-dokumentet med fler bilder och utrustiningslista)
  9. Har ett storsegel till Havsfidra över. Det är orginalet till min båt sytt i Hong Kong av Neal Pryde runt 1974. Vill någon köpa det så är det till salu!
  10. Min (segelnummer 300) har en MD1B, fungerar fortfarande men lever om lite väl mycket. När det blir en ny motor är valet självklart: En Nannidiesel N2.10, liten och lätt (87 kg) men med två cylindrar så att den går lite mjukare än en enstånka. Får plats i en Havsfidra med ganska hanterbara modifikationer av motorbädden. http://www.nannidiesel.se/produkter.asp
  11. Spännande, men hur ser det ut utan list? Bakom min fula list finns skarven mellan de två halvorna av skrovet. Den är inte fin efter 30 år tyvärr. Och om jag gör en list av trä (bra tanke!), skulle de gå att göra den i ett stycke per skrovsida? Hur böjer man den i så fall lättast? (om det ens behövs)
  12. Jag behöver byta avbärarlisten på min Havsfidra. Den är nog orginal från 1974 och tyvärr är den p.g av slarv från tidigre ägare skadad på flera ställen. Var kan jag hitta en liknande? Har kollat med Kuntze i Stockholm men de för bara lister i gummi men den som sitter på båten är i någon slags plast.
  13. Försöker igen då: Letar efter ett bättre beg storsegel till min Havsfidra, betalar bra och hämtar det vart som helst i landet! Eller finns det någon som kan rekomendera en tänkbar lågprislösning, är fortfarande student och renoveringen av motorn i år känns ännu.
×
×
  • Skapa nytt...