Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Triumph

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Triumph

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Drevet har suttit där sedan -79. Materialet i underkant ser verkligen jättefint ut men håller en lite för hög fuktighet för att plasta i nuläget. Hålet ovan vattenlinje är helt torr. Vill helst undvika plastning då jag är rädd för att bygga in fukta. Monterar jag sköld med orginalpackningar och " förstärker " med Sikaflex 291 så borde detta räcka är min uppfattning. Jag kanske biter mig själv i tummen om jag plastar. Båten är ju gammal men i jättefint skick i övrigt. Med tanke på hur lite akterspegel påverkats på dryga 30 år, så får jag detta bara tätt så borde det hålla i 30 nya år. Hör gärna mer synpunkter på mitt resonemang.
  2. jag håller på med motorbyte och renovering av drev och sköld. Båten är en Ockelbo dc21.Är det ide att plasta kanterna i håletså att inte kondens eller läckvatten sugs in i marinplyfan. Kanterna i hålet ser idag fina ut.
  3. Hej, Jag har ett 280-drev och kommer till våren att hänga på en duopropp. Det ser jag mycket framemot, får se om det blir så stor skillnad som hag har förhoppning om. Gamla motorn Aq 225d byts mot en ny på hela 260 hk. Spännande !!!! Motor går på 65.000.-
  4. Hej, Har idag en V8 som byts ut mot ny dito. Har BE kort och kollar på en TiKi 2000, bromsad boggie. Då får jag lasta 1400 kg. Kanske behövs med tanke på bränsle och allt annat man har ombord, tampar, drag, osv. Tack för svaren
  5. Hej, Någon som vet vad en Ockelbo Dc 21-79;a väger utan motor. Jagar nämligen ett bromsat släp till en Passat som får dra max 2000kg.
  6. Bugar och tackar för att du delar med dig av din erfarenhet. Känns som stålpropp får vänta.
  7. Jo, du antar rätt. Nya motorn även detta en VP. Duopropp monteras på ett 280 drev. Ser verkligen fram till dess nya egenskaper. Vilka egenskaper vinner jag med en stålpropp ? Bugar o tackar för råden.
  8. Jag skall byta motor i en Ockelbo Dc 21. I samband med detta så kommer jag att montera en duopropp. Vilken typ av propeller skall jag ha till en motor på 260hk.
  9. Hej, Jag vill byta till en riktigt stabil däckslucka på min Ockelbo. Orginalet som sitter där idag är för klent.. Tänker mig en stabilare variant som klarar en mansvikt. Är det någom som har rekomenationer på fabrikat som kan passa och lämpligt montage. Må Gott
  10. Hej, Till min Ockelbo DC-21 har jag en 170 liters tank. Min tankmätare är inte sådär jätteprecis. Finns det ngt. bra knep att ta till så att jag inte överfyller ? Bästa hälsningar Jan
  11. O.K ! Då hänger jag med. Tack-tack. Jan O
  12. Hej, Tack för alla svar. Jag som precis bestämt mig. Jag får nu tänka om !!!!!!! Jan O
  13. Hej igen, Vad är en spränglist ??? Med vänliga hälsningar Jan O
  14. Triumph

    VHF

    Hej, Är villrådig angående VHF. Har en motorbåt i Öresund. Skall jag statsa på en bärbar eller stationär VHF?
  15. Hej, Jag skall täta mina fönster under däck på min Ockelbo Dc 21. Idag sitter det en gummilist mellan ramarna runt fönstren. Vad skall jag använda när jag sikaflexar om fönstren. Finns det nya att köpa?
×
×
  • Skapa nytt...