Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

lieutenant

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av lieutenant

  1. Köp en trimaran, de är lättsålda och ni får mer betalt när den säljs än ni köpte för.
  2. Kanske är det med trimaraner som med bilar, folk köper de som ser bra ut ?
  3. Det viktiga är inte vilket märke eller model man köper, det viktiga är ATT man köper en trimaran, sedan löser sig det mesta man ev. går och grubblar på. Köper man fel båt är det lätt att få båten såld och mer betalt än man köpte för, eftersom begagnade trimaraner är hett eftertraktade,(det kommer att ringa folk och be att få köpa trimaranen av dig). Man går vidare med nya erfarenheter och köper rätt trimaran.
  4. Hur skulle det vara om du köper 2 st mindre trimaraner med 4-5 kojer i varje båt, då kan ni matchsegla och klara budgeten ?
  5. Hur mycket får trimaranen kosta finns det en max summa ?
  6. Man kan ju resa tält på näten på en mindre trimaran och får då fler sovplatser till en rimlig kostnad.
  7. En Moth Jolle skulle vara mer intressant... http://www.moth-sailing.org/
  8. De häftigaste jag seglat med ett skrov är B25, men jag förstod aldrig vad som var häftigt....
  9. En nackdel som man bör se upp med vid rullslag utan vågor är att man kan åka på en DSQ vid regatta...
  10. En annan lite rolig sak man kan göra med en trimaran i vågor som jag aldrig lyckats med på enskrov är att se till att om man tex. möter en större motorbåt typ skärgårdsbåt, falla av rejält eller göra ett slag att man passerar vågorna efter motorbåten som sidsjö, då kommer trimaranen att pumpa kraftigt då sidskrovet och huvudskrovet ligger i dal resp. toppen på vågorna, det ger makalös pumpeffekt i seglen då rätande momentet i en trimaran är mycket stort och man ökar farten ordentligt speciellt i lättvind.
  11. Det går rykten om att ett Polskt projekt bygger en stor carbon katamaran i Sverige (Västervik)för att slå Ellen Mac Arturs rekord runt jorden. Någon som vet mer detaljer ?
  12. Video på trimaran (motorbåt men pricipen är lika som segelbåt) som med hög fart tar en våg... http://www.gizmodo.com/gadgets/motor/earthrace-boat-carbon-trimaran-stabs-through-waves-video-195323.php
  13. En Dragonfly som klarat Atlanten... En Dragonfly som klarat Atlanten..
  14. http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=8744&selectedDate=20070107&shortVersion=true&x=28&y=3
  15. Slå på TVn, SVT 20070107, då visas en jorden runt segling...
  16. När vattnet inte är platt blåser det troligen ganska bra, en trimaran sätter då en rackarns fart men pga av att fartvinden ökar så skapas rätt mycket motvind, då faller trimaranen av lite och får ytterligare fart, det fina är att trimaranen då inte möter vågorna rakt på utan möter dem på snedden vilket gör dem mycket längre och de passeras mycket enklare och bekvämare, tack vare den betydligt högre båtfarten kommer trimaranen snabbare fram än en enskrovsbåt som ligger och pinar och stampar rakt mot vågorna. Den höga farten genom vattnet minskar dessutom avdriften hos trimaranen eftersom centerbord fungerar mycket effektivare vid hög fart.
  17. Wow ! F-35c ser duktigt rolig ut att segla !
  18. Corsair F-31 och Corsair 31 , vad är det för skillnad på dem ?
  19. Performance 35 (ex. Alltiett 35) kostar väl bortåt 2 mille, en SeaCart30 känns som rena fyndet i sammanhanget, 17 knop vid 5m/s ingår då i priset. Men det finns ju trailerbara trimaraner med betydligt högre fart/pris faktor och det imponerar nog mer på de flesta.
  20. X-99 akterruffens lösning kanske inte så tokig, såg att nya Dragonfly 35 har samma konsept. The Worlds biggest selling and most active 10 meter One Design Class Men ingen video med fart, rimmar illa ! 17 Knop kanske aldrig inträffar när familjen eller video kameran är ombord ?
  21. Hittade efter mycket letande en bild på en Corsair F-31 på hemsidan,men det finns inga bra bilder på akterruffen, man kan dock se att passagen till akterruffen ser ut att vara minst sagt trång om inte helt omöjlig att använda !
  22. Lite nyfiken på utrymmen inuti, finns det bilder på tex. Akterruffen ?
  23. Japp, lyckan är en rymlig trailerbar trimaran (notera ståhöjden vid köket och det klassiska garvet från kaptenen när han läser av loggen.) man får aldrig nog av videosnuttar med seglande trimaraner !
  24. X-99 i 17 knop skulle vara intressant att se en video på - Seeing is believing.
×
×
  • Skapa nytt...