Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

larssonson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om larssonson

  • Placering
    Kadett
  1. Jag har en gammal 4hp Mercury 1971 och jag saknar en del för att kunna sätta tillbaka rorkulten, som jag redan har. För att kunna leta efter denna del (röd markering) måste jag veta vad den heter?? Nån som kan? Undrar även om nån vet var man kan hitta denna del?
  2. Jag har en äldre 35hp Mercury med kort rigg och jag vill ha en styrpulpet till detta arangemang. Jag kommer att köra den i havet vid soligt och lungt väder. Jag har försökt att leta märken, men går bet...jag vänder mig till detta underbara forum. Vilka båtar tar kort rigg, tips?
  3. Bra initiativ att ge sig i kast med vindarna! Jag köpte min första segelbåt förra sommaren och hade inte seglat sen optimisttiden. Det blev till slut en Maxi 68 som jag var ganska nöjd med. Jag seglar mycket ensam och det var i ärlighetens namn inte det lättaste att börja med just Maxi 68 även om det är en snäll båt. Jag upplevde ofta hur de höga friborden (sidorna) utgjorde stora vindfång vid angöring och avdriften var stor. Jag sålde min Maxi och tittade istället efter en mindre båt för mindre pengar och hittade till slut en Triss Norlin som jag är mycket nöjd med. Den är väldigt enkel att segla ensam och den ger en helt annan känsla eftersom man sitter närmare vattnet, kan varm rekomenderas. Dem har en stooor sittbrunn som man kan sträcka ut sig i. Det är dessutom billig att köpa nya segel om man vill det och det krävs bara en liten utombordare. Jag hade samma funderingar som du på bl.a Magnifik midget men den känns frunktansvärt trång innuti och sittbrunnen är på tok för liten. Jag tror att Sunwind 20 skulle vara en båt som inte gör dig besviken, om du inte hittar en Triss Norlin Om du känner dig osäker på båtmodellen, köp en som är lättsåld ifall du ångrar dig. Lycka till!
  4. Hej! Jag har fått en motorbåt men har ej tillgång till någon info om den. Jag hoppades att någon på detta kompetenta forum sitter på lösningen. Den har ett plastskrov med en träöverbyggnad, fyra separata sittplatser, drygt fem meter, på aktern sitter det en 35 hästare. Den påminner mycket om Polar 17 till utseende, men jahg tror inte att det är en sådan...
  5. Jag har ej haft båt så länge, men jag kan inte undgå att undra varför man är så rädd för lite rost på kölen. Är det för att man inte vill ha det ökade vattenmotsåndet eller är det enbart för det estetiska? Jag menar , med flera hundra kilo järnköl så kommer den att överleva båten flera gånger om även obehandlad eller med bara primer och bottenfärg. Samtidigt förstår jag om man vill hålla snyggt även undervattelinjen. Synpunkter?
  6. Om du är intresserad av att importera en plotter så kan jag varmt rekomendera www.gpsdiscount.com. Det är en Amerikansk sida med mycket bra priser och proffsig service. Jag beställde en Garmin 292. Det tog 4 dagar att få den från att jag hade beställt och kostade mig 3600:- totalt med frakt, moms och tull. Bluechart får du köpa hemma. Hjertmans var billigast. Lycka till!
  7. Hej alla rullfocks diggare! Vad är era åsikter om den enkla rullen man kan hitta på rullfock.se? Det är ett billigt alternativ till att köpa någon av de andra kända märkena (Plastimo, furlex, Harken mm). Jag har en Triss Norlin (19fot). Jag har sett att en del Hobiecat och större jollar har ngn form av rullsystem på förstaget. Kanske någom som har testat systemet? Alla synpunkter är av värde.
  8. larssonson

    Olämpliga båt namn

    Denna gamla MAXI 60-fotaren tävlade förr under namnet DRUMBEAT och vann 1989 Sydney to Hobart Yacht Race. Jag seglade henne i Australien för två år sen. Det var en mäktig pjäs! Men det nuvarande namnet SPANK ME är inte heller så dumt!
  9. Hej Färgkoden på gelcoaten på M 68 är 804 eller 8004 som det står på en del ställen. Lycka till!
  10. Tack för tipsen! Det satt bara fastspacklat med glasfiberspackel och det lossnade när jag började slå med skruvmejsel och hammare. Det var svårt att se innan hur det satt men nu är det loss och jag håller på att förse mig med ett nytt. Det är förresten BB röstjärn som är på den dåliga bilden. /Andreas
  11. Alla tiders! Som och nybliven båtägare får mässbesöket en helt ny dimension och jag måste berömma denna sida och alla medlemmar som skriver i forumet. Det finns massor med kunskap och bra tips att hämta. Jag har fått hjälp med frågor och rätat ut en del frågetecken tack vare er! /Andreas
  12. Hmm visst hade det varit önskvärt med en fläkt som blåser luften ur båten. Jag fick en annan idé. Vad tror ni om att arrangera något med en 120mm chassi fläkt till en dator? Den går förvisso inte på solenergi, men man kan installera den i stuvutrymmen eller var man vill, den är lätt attt fästa upp, låg vikt och den drar bara 280mA. Bilden visar en från Claes Ohlsson. Synpunkter?
  13. Hej Jag är nybliven båtägare till M68 och har upptäckt lite saker att åtgärda innan våren. Ett av röstjärnen har rostat upp http://pg.photos.yahoo.com/ph/larssonson/album?.dir=/6052re2&.src=ph Och jag har lossat muttrarna och bankat på bultarna med hammare, men de sitter som berget. Har någon tips om hur man får bort det? Sitter röstjärnet limmat dit? Tacksam för tips även gällande montering och materialval. /Andreas
×
×
  • Skapa nytt...