Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

350mag

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    104
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om 350mag

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Hej! Jag bara undrar om det är någon som har lämnat in ett nyare kapell som ser ut som nytt på utsidan men är helt beväxt med jordslag och mögel på insidan, och fått tillbaka det så det blev så rent och fint att man blev supernöjd med resultatet? Undrar även om det växer mindre efter tvätt och impregnering? För om man inte blir det och lägger ut 2000:- och det bara blir sådär, då kan man lika gärna göra det själv nästan gratis! Skulle gärna vilja höra ifrån flera om deras erfarenheter och eventuellt vilket företag som är att föredra (utan att det blir snack om smygreklam) Tack på förhand !!! Ps: Kapellet i fråga är en biminitop i sunbrellakvalite.
  2. Jag kunde inte skrivit detta bättre själv!!! Känns skönt att man inte är ensam om att dela denna sunda uppfattning !!!! MVH Magnus.
  3. Hej! När jag hade min ryds 20 DC och ville ha orginal extrautrustning så var det bara till att ringa Peter på rydsbåtar direkt så hjälper nog dom till med det mesta! Nu råkar jag ju bo 2 mil ifrån Ryd så för mig var det bara att köra dit och handla!!
  4. Tjena Christian! 350mag rekomenderar dig inte att flytta vv-beredaren för det finns gott om plats akter om den bara du fixar till några skiljeväggar som du skruvar lätt och fixerar med sika eller dyligt, se bara till att vattnet ifrån blylinan kan rinna ner i kölsvinet och pumpas ut med länspumpen, själva spelet monterade jag på en skiljevägg på babordsidan innanför luckan till stuvutrymmet i aktern som jag själv satte dit, man får en rät lina när man kör in spelet utan trassel! Jag ska ta några bilder inom snarast och lägga upp här på tråden, jag hade inga bra men på denna bilden kan du ana blylinan bakom vv-beredaren, glöm inte att MAXA med fet strömförsörjning! Jag återkommer till dig! PS kolla in den tillbyggda elcentralen ovanpå beredaren, smart med extra säkringar och dyligt. La även upp några gamla bilder i sjöboden! MVH 350MAG Blekinge!
  5. Detta montage har jag sett på blocket? inte något vidare? Känns inte bra om barnen råkar ha fingrarna i kläm? MVH 350MAG!!!!
  6. Hej! Detta montage tycker jag är OK? Spelet sitter dolt monterat,linan går ner i motorummet och vattnet från blylinan pumpas ut via länspumpen i kölsvinet!
  7. Måste bara säga efter ett litet skratt,vilket lågvatten till svar? Jag kunde känna samma stank i min dator när jag klickade på din sjöbod!!! GLAD midsommar i 12 sekundmeter och regn (som vanligt) 350MAG !!!!!!!!
  8. Om det är något mer du undrar över så kan du maila ditt mobilnummer så är det alltid lättare att guida när man snackar! Mvh Magnus!
  9. Hej Micke!! Så här är det... Måtten för hur långt ut drevet ska gå i trimläget (det första lätta knapptrycksläget) är 554mm mätt mellan centrum till centrum på mitten på powertrimcylindrarnas bultar när drevet är i stoppläget, alltså där brytaren ( babordsidan) slår till och det stannar. Om du vill att drevet skall gå ut längre så vrider du givaren motsols och vice versa. Dom är mycket känsliga så bara en millimeter ger stor förändring. Om du inte hittar rätt läge inom det justerspår som skruvarna sitter i så kan kuggen behöva flyttas ett steg åt endera hållet för att det ska stämma.Ta hjälp av någon som kan vara uppe i båten och trycka åt dig! Styrbordsgivaren indikerar till din mätare som visar läget på drevet den kan man justera lite som man vill själv vill ha det,jag föredrar när drevet är helt nertrimmat i botten så ska mätarens visare ligga i bottenläget,detta för att förhindra onödig körning av powertrimpumpen när drevet redan nått bottenläget Det kan vara lite pyssel innan man får det perfekt. Lycka till MVH 350MAG !
  10. Lite aids kan man väl inte dö av? Förra säsongen kunde jag sålt min aidsliner 3 ggr under semestern utan att annonsera,bara genom att visa upp för nyblivna bryggkompisar hur mycket båt man får för pengarna,för att inte tala om planlösning och sjöegenskaper!!!! Trevlig sommar och använd kondom?? MVH 350MAG
  11. Hej! Det viktigaste som gäller är den personen som ska installera startspärren snarare än fabrikatet! Jag har haft båda fabrikaten i mina båtar och tyckte dom var lika bra men jag har inombordare och det ska ju inte vara någon skillnad! Men anlitar du en slarver som inte kopplar in allting noga, och pressar kablarna slarvigt med kabelskor som inte tätar så blir du nog inte nöjd med någon av startspärrarna? MVH 350MAG!!!!!!!
  12. Kolla in denna tråden! MVH 350MAG. http://www.maringuiden.se/forum/;thread=243301&highlight=350MAG
  13. du formulerade dig bättre än jag! Tack och trevlig sommar
  14. Om man njuter av en kall pilsner när man kör ut till en kobbe en semesterdag som för övrigt räknas som doping inom utövandet av prickskytte, så tycker jag att frihetskänslan är helt oslagbar! Jag tror att de flesta svenssons tycker likadant och kan sköta det utan problem! Sen finns det ju alltid vissa som är helt omdömeslösa oavsett vilka regler och lagar som finns. Man snart kanske man får hälla ölen i en fantaburk för att undkomma vissa privata alkoholpoliser som för övrigt kör helt nyktra och förtöjer båten med dubbla tampar, för att sedan gå ner i ruffen och tömma en flaska whisky och däcka, senare heter det att dom tog ett glas rött till maten i solnedgången. När dom dagen efter i ottan ska köra hem så har dom garanterat en promillehalt som vida överstiger gränsen för bilkörning och den som svensson har när han smuttar på en pilsner eller två under sin båtfärd ut till kobben! Jag tror att alkoholpolisen som ska hem är väsentligt sämre som båtförare när det gäller omdöme, reaktionsförmåga och engagemang för sin uppgift, men honom är det ingen som smutskastar. Bara när man kommer med en pilsner i den klassiska ölhållaren som finns på förarplatsen i alla båtar om inte jag är helt ute och cyklar? då kollar alla som om man vore värsta skurken. Snart är det väl alkolås i alla båtar? Var blåser man då i en rodd eller segelbåt utan motor? Glad sommar med suntförnuft ni som kan!!!!!!!!! Senast ändrad av 350mag | 25 april 2009 | 16:16
  15. Hej ! Min har jag monterat till höger om ratten, eftersom jag är högerhänt så kändes det naturligt att hålla i ratten med vänster hand och köra bogen med höger, samt att man har nära till gas och växelreglaget,men för det mesta använder jag fjärren som hänger runt halsen när jag ska förtöja. Mvh Magnus!
×
×
  • Skapa nytt...