Gå till innehåll
måndag 07 oktober 2024

Thomas_P

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Thomas_P

  1. Var sitter givaren till ekolodet? Sitter den på akterspegeln eller är det en genomskrovsgivare? Sitter givaren på akterspegeln är risken större att virvlar och bubblor från propeller mot akterspegel stör signalerna från givaren. En genomskrovsgivare som är rätt monterad (monterad tätt på skrovet) har alltid fungerat bäst för mig. Inga felaktiga fisksymboler (tror jag...) Ett bra tips är att gå till en handlare där du bor (och som du litar på!) som säljer Humminbird och prata med dom. Lycka till!
  2. Är absolut ingen expert på min erfarenhet av ekolod är att det är snudd på meningslöst att leta fisken och börja fiska när ekolodet ger intressant larm. Enda gången jag kan tänka mig att ekolodet är bra till det är när man letar strömmingsstim och, precis som det tidigare inlägget sa, när man ser bytesfisk till den fisk man själv är ute efter. Visst, man kan ställa in ekolodet att ge eko efter de förhållanden som råder i vattnet vid ett givet tillfälle (tex mycket skräp i vattnet) men det är generellt sett svårt att veta vad du egentligen ser på ekolodet. Det kan vara blåstång, stockar eller skräp från människor. Jag använder mitt ekolod till att hitta grynnor, branter och andra intressanta ställen att fiska på. Dessutom kan ju bottenekot avslöja en del om bottnens beskaffenhet (dubbeleko eller enkeleko, tjock eller tunnare botteneko) och det kan i sin tur ge ledtrådar till om det är värt att fiska där.
  3. Ahhh, ljuva minnen av tiden då jag rattade min Örnvik 481 HT. Underbar båt, om än lite ont om utrymme. Inget för övernattningar med familjen men för dagsturer är den underbar. Absolut inget att anmärka på kvaliteten och till och med besiktningsmannen som gick genom båten när jag sålde den (på köparens uppdrag...) hade bara bra saker att säga om den...
  4. Tjena, Kan inget om Scampi men en efter snabb sökning hittade jag bara 30-fots båtar. Slagsta marina kan ta emot båtar upp till 21 fot (enbart för vinterförvaring) men det kanske är värt att kolla upp ändå. Lycka till! /T.
×
×
  • Skapa nytt...