Gå till innehåll
fredag 18 oktober 2024

divator

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av divator

  1. Jag har provat yocoair spray på en inrökt skinnsoffa och jag kan säga såhär: Det funkade alldeles utomordentligt. Soffan luktar enbart skinn efter två behandlingar. Jag har en yocoair kudde också, som jag ska prova i båten.
  2. Nu har det klarnat. Min Myra har en stor tank i fören just för vattenbarlast. Vi stoppade trädgårdsslangen i hålet vid kölen och fyllde med vatten samtidigt som vi tittade efter vatten inne i båten. Vi lyfte på durken i ruffen och där såg vi tydligt den stora täta tanken med en luftningsskruv på toppen. (en 4-5 mm skruv med gummitätning) När vi lossade skruven så pyste det ordentligt pga all luft som ville ut när vattnet fyllde tanken. Skönt att få klarhet i saker och ting Det skulle vara intressant att höra om tanken finns i andra Myra-snipor. Min är byggd 1968.
  3. Det är ju en möjlighet som jag inte har tänkt på. Jag tycker det vore konstigt om lyftbandet från upptagningskranen skulle fått en ev plugg att lossna. Borde inte en plugg varit gängad i så fall?
  4. Jag har en nyss inköpt plastsnipa myra 20 som togs upp med kran igår. När hon hängde i luften såg vi att det rann vatten ur ett icke gängat hål strax över kölen,ganska långt förut på babordssidan. Det fortsatte sedan att rinna ca 20 min! Det är inte kylvattenintaget för det sitter längre akterut på styrbordssidan. Kan det suttit en plugg i som kranbandet tvingade loss vid upptagningen, så båten tog in lite vatten innan hon lyftes upp? Finns det några Myra ägare som kan kolla efter detta hål och om det är pluggat?
  5. Jag har köpt en Myra 21 som skall göras om nu i vinter :-) Jobbet innefattar allt möjligt som:göra om i sittbrunn, flytta batterier, se över elsystem, koppla in oljetemp,varvräknare,laddn lampa, stereo och länspump. Jag skall även få tag på pulpit till fördäck och så skall även ruffen snyggas till ordentligt med flera skåp och hyllor. En badstege står också på önskelistan. Så här har ni en till som gärna tipsar och blir tipsad om ditten och datten. Nu är vi tre!
  6. divator

    Myra snipa

    Hej jag undrar om någon vet något om en snipa Myra 20 Jag har adopterat en sådan med 2cyl 4 takts volvopenta diesel ca 10 hk. Är det en bra motor? Kan det vara en 70-talare? Jag är intresserad av all upptänklig info. Kan man med hjälp av motornr se årsmodell? Jag letar även efter bilder med olika inredningar i Myra. Sitt inte bara där Hjälp mig nu då Era Snedseglare
  7. Det gör man INTE. Kanske om man skjuter skruvmejseln på startmotorn med något slags kraftigt skjutvapen!
×
×
  • Skapa nytt...