Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

Dumpdidump

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    123
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Dumpdidump

  • Placering
    Örlogskapten
  1. Intressant Låt oss få höra om du lyckades reducera oljudet utan påverkan på motorns funktion.
  2. Förbrukningen kan enkelt definieras hur mycket motstånd motorn stöter på för att knuffa båten framåt. Ex. i 10 knop knuffar motorn allt vatten framför sig. I ex 20 knop går motorn mest ekonomiskt därför att att båten då mestadels ligger på vattnet istället för att knuffa sig genom vattnet. Om 20 knop skulle vara mest ekonomiskt läge att köra i så kallas detta marschfart för båten.
  3. Japp....ingen rak linje mellan kompetens och antal år. Det gäller att fylla åren med något vettigt som förhoppningsvis resulterar i visdom vilket man i sin tur bidrar till en utökad kompetens.
  4. Absolut en egen angelägenhet. Men tycka vad man vill, att kunna bevisa att fackmannamässig servic är genomförd varje år har en sellingpoint. Vad denna sellingpointen är räknad i tusenlappar är upp till köparen. Antar att man med en båt med motor från låt oss säga 2004 får mindre för om man servat själv vs. servad på verkstad. Har givetvis ingen statistik på detta men antar att man kan räkna hem de första årens serrvice i försäljningspriset. Kontrauppfattning?
  5. Never ending story... Om man ska uppskatta kompetens är det säkraste sättet, om än trubbigt, en validering av kunskap. Detta sker i skolvärden då ex. vårbiträdes kunskap bedöms för att se hur mycket man ska läsa in för att få en undersköterskekompetens. Så vad erfarenheten är värt då man ska lösa in den i formell kompetens finns än så länge inget recept för när det gäller gott sjömanskap, ... därav är denna diskussion en Never ending story.
  6. Förarbevis. Bella HT 561.Vänern Rovarn: Vet att du angett är som högt ovetenskapligt. Vill ändå förstärka denna uppfattning. 1, Skulle tro att de som är extra intresserade av ett forum som MG oftast av intresse skaffat sig kompetens om båtlivet. 2. Som människa vill man uppfattas som kompent och trovärdig. Detta gör troligtvis att de som inte har formell kompetens i mindre utsträckning är benägna att svara på denna tråd. (Vill dock tydliggöra att jag personligen inte anser att alla som inte har förarbevis med automatik är farliga på sjön. De flesta har utomordentlig duktiga =
  7. Ringhede: Du missar hela poängen. Poängen var att du som privatperson har svårt att påvisa att du har varit en lika bra/bättre serviceman än verkstäderna. Dvs köparen tvekar på om han vågar satsa på din båt, och denne använder detta som argument att inte köpa eller snarare att pruta rejält på priset. Jag skulle pruta rejält i vart fall. Kan tänkas att många båtägare är duktigare än verkstäderna men jag skulle inte vilja chansa med så många osäkerhetsfaktorer på att just DU är det. Vet man att man köpt sin båt för att behålla den många år så vinner du argumentationen för att serva själv.
  8. Ett kompetent intryck är nästan lika viktigt som själva kompetensen. Chuck Lieppe
  9. Ju nyare motor desto större anledning att serva hos proffs tycker jag. Det är nog inte lätt att sälja en motor vars värde är 100 000kr om man inte kan bevisa att den är fackmannamässigt servad.
  10. Den här marknadsföringen måste vara som att tälja guld med fällkniv för er. Inte mig emot, gillar marknadsekonomi och reklam så länge det finns täckning för det som sägs . Om medlet är så bra som det påstås och ni även lyckats få in det på Jula och Laitis så må ni bli rika som troll.
  11. Den som såg (utan att vara partibunden) Reinfelds tal till alla moderata politiker på Svenska Mässan i Göteborg i mars tvivlar inte på en borglig valseger 2010. Som sagt inte partiansluten, men en glad väljare.
  12. Kan vi inte hjälpas åt att fylla i aktuella drivmedelspriser under sommaren för alla båttappar på följande sida?: www.bensinpriser.nu/bat.php Vore kul om vi på MG också skulle hjälpas åt att göra denna insats för ett enkelt båtliv.
  13. Kan vi inte hjälpas åt att fylla i aktuella drivmedelspriser under sommaren för alla båttappar på följande sida?: http://www.bensinpriser.nu/bat.php Vore kul om vi på MG också skulle hjälpas åt att göra denna insats för ett enkelt båtliv.
  14. Äh, inget att skämmas över. Vem har inte letat runt efter glasögon/solglasögon för att sedan hitta dem på huvudet. Eller felsökt tekniskt apparatur en längre stund för att sedan komma på att nätsladden inte sitter i. Denna tråd kommer säkert hjälpa någon med liknande bekymmer i sin felsökning.
×
×
  • Skapa nytt...