Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

ttr03001

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    79
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av ttr03001

  1. ttr03001

    100 drev.

    Efter en gångtimme med nyrenoverat drev hittade vi en natthamn. Växlarna vägrade gå i och vi fick paddla sista biten. När jag lyfte drevet vällde det ut vattenblandad olja och jag hade en spräckt drevbälg. Den var ny från drevdelar Är det så på 100 drevet att det inte finns någon tätning så att om drevbälgen havererar blir hela drevets insida fyllt med vatten?. Eller har jag något annat fel i mitt drev? Tacksam för svar.
  2. Hej alla glada entusiaster som mekar vp 700. Emilssons motorverkstad i göteborg köpte reservdelslagret, Kanske är det en ny efterträdare nu. De tips som framkommit i den här tråden är alla vettiga och verkar komma från mycken erfarenhet. Det finns digitala varvräknare till gokarts för tvåtaktare där man bara behöver linda en tråd några varv runt ettans cylindertändkabel. Cartco i malmö. VP 700 är driftsäker och lättmekad. Se upp med insexbultarna som håller fast nedre riggdelen (där du delar den för att byta impeller) De är av fel sort från fabrik 10-9 stål (svarta) och brukar gå rätt av. Byt till vanliga 8.8 (blanka) de är segare. 700an konstruerades av Dieter König som byggde racermotorer till klass o250 och o 500 och är unik i Volvopentas serie. Med rätt underhåll går en sådan här motor hur länge som helst. Ha det bra alla VP ägare.
  3. Hej alla! Jag söker ett gammalt originalkapell till en Cascade 23 DC. Det får gärna vara dåligt, jag vill malla upp det för att sy ett nytt. Hälsn. Thomas.
  4. Hejsan! Det verkar nästan omöjligt. Äger en själv. Som du kanske vet byggdes den i Köping av Köpings båtindustri. Alla som har haft med den att göra är döda efter mina efterforskningar. Motor och drev kanske kan besvaras av Volvo. Vi får hjälpa varandra och jämföra våra båtar om vi undrar om hur originalet ska se ut. Hälsn Thomas. PS Jag letar efter ett originalkapell för att kunna kopiera detta. Tips?
  5. Detta är ju nästan en kulturkrock. En Båt från 1970-talet som skall passa med en motor från 1990-talet. Mitt tips är att det funkar att byta motor. Akterspegeln klarar belastningen och mervikten sänker båten i aktern ca: 5-7 CM men det klarar båten. Hur mycket väger du? Gå akteröver och se vad som händer där har du förflyttat ca 80 kilo till aktern, om inte båten sjunker då så gör den inte det med en motor på 170 kilo. Hälsn. Thomas.
  6. Hej! Ryds Camping! Ett utmärkt sjöskrov och övernattningsmöjligheter 2 2 alltså 2 vuxna och 2 barn. Kräver 50-100 hk utombordare och är lätt att ta upp på en trailer. Priset ligger på 50- 70 000 beroende på skick och motor för 80 000 borde du få en i toppskick på en nästan ny trailer. Thomas.
  7. Under en tid har jag svarat på inlägg med de mest konstiga svar. Ibland har jag fått mothugg men för det mesta ingenting. Ni båtägare kanske tycker att jag är ett riktigt arsle som har djävlats med forumet, men det finns en avsikt bakom detta. När jag har läst inläggen i forumet har jag ibland sett att det finns svar som är helt uppåt väggarna fel, speciellt vad gäller elektriska frågor. Därför har jag frågat mig själv om det inte finns någon kontroll på vad som skrivs eller svaras på i inläggen? Tydligen så kan man svara precis vad som helst på ett inlägg. Detta är inte alls bra för de som verkligen behöver ett riktigt svar. Hör av er till Webbmastern. I fortsättningen lovar jag att mina svar på inläggen skall vara sanningsenliga och baserade på erfarenhet och kunskap ttr03001
  8. Detta är ett vanligt fel på denna typen av motorer. Lätta på centralboxen och lägg en packning på 0.001 där, kommer då att pumpa lite mindre säger en kompis till mig som har haft en liknande motor. Hälsn. Thomas.
  9. Hade en kompis somhade samma problem. Han köpte en extra vattenpump som kylde även grafikkortet i hans dator med en knapp. Han fick naturligtvis borra upp kylvattenintraget och använda turbon till att kyla men han fick en coolare båt som inte brann! Hälsn Thomas.
  10. Du har nog råkat ut för jonsson syndromet. Använd piprensare och se till att vevlagren är i gott skick. Du kan själv pumpa upp bränsletryck och kolla hur tändstiften mår, samt blanda olja i bensinen. Hälsn Thomas.
  11. Prova att köpa plasticpaddings gelcoat och blanda själv i lite färg tills du är nöjd. Hälsn. Thomas.
  12. Psi är ju en enhet för tryck men till vilken ytenhet är den definierad?
  13. Jo det kan passa. det var 35an som inte hade centrumavgas. 45 eller VP 450 hade centrumavgas och är faktiskt samma motor som 600. Svar: Ja! borde passa. Hälsn. Thomas.
  14. Har en kompis som sade att man nog ska borra upp förgasarna till sista överdimensionen samt lätta på locket till fördelningsdosan och lägga en packning på 0.001-0.002 emellan. samt kolla vevlagren för eventuella sotavlagringar.En konvertering till 4-takt kanske vore en idé jag tror det finns konverteringssatser att köpa mvh. Thomas
  15. Du ska inte göra någonting så länge motorn går bra för övrigt,spillolja kommer alltid ut från kolvmotorer. den måste få smörjning. Hälsn. Thomas.
  16. The muppets says ask the computer, and the computer says NO!
  17. Jättebussigt att du svarar men deras bälgar verkar vara till större drev typ 280.
  18. Jodå det är helt riktigt men det är inte propellrarna som behöver skyddas utan drevet. Det rostfria stålet i propellrarna ligger högt över aluminium i spänningskedjan. Kolla i periodiska systemet! Om du byter till rostfria propellrar kommer därför dreven att fungera som offeranod. (Inte bra) eftersom de till största delen består av aluminium. VP:s rekommenation är inte bara snack. MVH Thomas.
  19. Jo du har helt rätt. Folkparkan är en jättebra båt. Skitsnacket om dåliga sjöegenskaper kan du bara strunta i, det gäller bara i riktigt tuff sjö och det händer ju inte så ofta. Vad gäller priset så är bensinarna billigare än de som har dieselmotor. Det är trots allt en dubbelruffad båt och priset brukar ligga mellan 50 -90 tusen. Har du hittat en för 50 000 bör du nog slå till på direkten. Billigare blir det nog inte. Hälsn Thomas.
  20. Jaa! Lycka till här pågår tydligen en debatt där storheter som ström och spänning svävar fritt i begreppsvärlden. Och vem som helst kan svara. Vi kanske ska fråga mupparna? Det är mycket stor chans att svaren där blir mer rätt än i detta forumet. Thomas.
  21. Ja jag håller med det tidigare inlägget. Den får inte bensin så det räcker. Kolla allt som hör till bränsleförsörjningen där ligger felet. Hälsn. Thomas.
  22. Strunta i det och gör som vi andra B20 ägare. Sug upp oljan med pump ur oljestickans hål. Funkar skitbra! Hälsn. Thomas.
  23. Du kan lugnt starta motorn. Kolven tätar mot cylindern med flera kolvringar.En bit plast kan inte komma emellan där.Plastbiten kommer att tuggas sönder och försvinna ut med avgaserna. Hälsningar Thomas.
  24. Hejsan! Eftersom du har enligt egen utsaga varvat den till 6000 har du ju redan där facit på att tändningen hänger med ända dit upp. Ditt problem verkar vara inom bränsletillförseln. Kolla bränslepump än en gång. Hälsn Thomas.
  25. Vad menar du med inlägget? Burken innehåller ju inte konserverat vatten utan faktiskt destillerat vatten och det åker vi ju än i dag till macken för att köpa till våra bil/båtbatterier. Kolla engalskalexikonet innan du skriver trams. Thomas.
×
×
  • Skapa nytt...