Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

adiboy

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av adiboy

  1. I början var det inga problem som helst då gick motorn hur bra. Båten är en Crescent 550 som maxmotor är 50 Hk så denna 70 är väll lite stor men den går grymt bra på denna båt. Sista gången jag var ute med båten innan jag tog upp den så fungerade motorn utan problem. Problemen började efter ca en månad jag köpt den . Motorn är köpt begagnad med ett synes ny proppeller som jag tagit hem nu. Har kollat så att det är helt rätt proppeler också. Men kanske ska ta den till en proppellerverkstad jag vet om så får dom ta en koll lite närmare på den.
  2. Precis den släpper ju vid krafigt gaspådrag och när jag backar. Har inte haft denna motor på den båten jag har så långt tid. Men Den mjölkiga oljan måste ju ha något med det att göra också eller ?
  3. Det fungerade riktigt bra med en 70 hk på denna båt. :-) Lite extra förstärkning i akterspegeln så .
  4. Tack för svaret. Ska prova med ny olja bara och köra några gånger och kolla oljan igen. Ska tilläggas att proppellern är nästan ny. Ser ut som den är det allfall. När jag skuva bort den så tog jag bort saxpinnen och när jag skulle skruva bort muttern satt den lös så jag kunde skruva av den för hand. Men det kanske inte har med saken att göra.
  5. Hejsan jag har en Evinrude 70hk som tidigt 80-tal. I höst när jag använda motorn så hade jag problem att motor bara rusa upp i varv när jag gasa på ordentligt. Det hände inte alla gånger men ganska ofta. Sedan märkte jag att det var problem att backa båten också. Den nästan slira totalt så jag knappt kom någon vart. Det låter inget som helst missljud vad jag kan höra från motorn. Efter jag tog upp båten/motor och tömde ut oljan så var den helt mjölkaktig. Måste ju vara vatten som kommit in förstår jag. Vad tycker ni jag ska göra nu? Ska jag prova att köpa nya packningar och fylla i med ny olja och prova och se om det hjälper ? Eller är det hela växelhuset som måste bytas tro ? Vet att det är dyr sak om man nu får tag i en sån lika dan till denna motor Tack på förhand och God Jul och gott nytt år. MVH Robert
  6. Vet att den börja bli lite tjatig denna fråga men.. Det är så att jag har en Crescent 550 med en 30 hästar motor. Den är alldeles för klen så jag söker andra motorer. Båten är godkänd för 50 Hk Men det är jätte svårt att hitta någon sådan motor för högst 26.000 men det är lättare att få tag i en 70 Hk motor verkar det som. Båten är ju rätt så stor 5.5 lång och 2.10 bred så jag tycker ju att en sådan mótor borde fungera perfekt på denna båt. Inte så många som har denna båt så lite svårt att fråga någon. Så jag undrar vad ni tror. Kan en 70 Hk motor fungera på denna båt eller blir den för tung och för många hästar på akterspegeln ? Kan ju inte vara så stor skillnad på vikt. En 50 Hk ligger väll runt 100kg och en 70 på typ 115 kg eller har jag fel.. Tacksam för ett svar
×
×
  • Skapa nytt...