Gå till innehåll
måndag 23 september 2024

Woppe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    9
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Woppe

  • Placering
    Kadett
  1. Det finns ingen mer info att tillgå?
  2. Hej! Jag har blivit erbjuden att köpa en Schaefer Phantom 175, och det ser ut att vara en väldigt fin båt! Grejen är att jag inte hört talats om den tidigare, och inte hittar mycket fakta om den på Internet. Är det nån av er som har koll på den båten?
  3. Det låter ju lovande med bellan. Yamarin tycker jag inte riktigt om på grund av att jag inte sitter så bra som förare. Jag har långa ben. Återförsäljaren jag pratade med sade att det var [x antal graders bottenvinkel] vilket jag bedömde som ganska mycket. Är det det? Jag hittar ingen info på bellas site. Planar bellan tidigt? För övrigt så har vi fått erbjudande om en askeladden 585 explorer med 135hp, som vi tänkte vi kunde köpa och ha tills vi fått tag i det vi verkligen vill ha. Har ni några erfarenheter av den modellen?
  4. Det kan mycket väl handla om okunskap, eller kanske snarare generalisering. Far min driver ett båtvarv (som dock gör segelbåtar) och han har av naturliga anledningar en hel del kontakter inom båtvärlden, och känner till mycket konstigheter om båtar - som har fått sin märkning - men som det ändå händer mycket konstigt med. Detta hamnar på grund av ekonomiska intressen inte i pressen. Hur som helst, så pratade jag själv med en av pappas kontakter förra helgen, och han berättade om hur inredning satt fästa med vinkelbeslag i båtarna av ett visst märke med amerikansk nationalitet. Självklart inget fel med detta, men tyvärr var det så stort avstånd mellan själva beslaget och det som var fastskruvat att skruven precis nådde in i det som skulle sitta fast. Stil, javisst. Kvalitet? Tveksamt. Sen kommer vi till andra-/tredjehandsvärdet. Eftersom amerikanska båtar faktiskt har sämre rykte här i Norden än våra egna skandinaviska båtar, sjunker dessa i pris en hel del, så att köpa en båt av ett - i norden - väl etablerat märke kan vara ett bra val om man tänker på ekonomin i ett långsiktigt perspektiv. Angående inombordare så står vi och väger mellan det och utombordare. Eftersom utbudet av begagnade bowriders inte är så stort, får vi nog nöja oss med det vi hittar. Dock har jag hört att försäkringspremien inte lär skilja sig så mycket mellan inom- och utombordare om man har motor av större modell eftersom dessa ändå väger så mycket att det är svårt att bära iväg med en sådan. Detta har jag dock bara hört, och har ingen säker källa till än. Problemet är väl att inombordare är mer känsliga för vatten som kan komma in vid oöm körning, och det lägger sig och gör motorn svårtstartad eller kanske t.o.m. förstör motorn över vinterförvaringen.
  5. 530 excel är det vi kikat efter. Var och kollade på en 600 twin (de hade inte 530 inne). Den såg väldigt fin ut. Vet ni vad dom skiljer båtarna åt? Återförsäljaren sa att det bara var utrymmet mellan bakre soffan och de främre stolarna (förarstolen och den andra). Angående de amerikanska båtarna känner jag mig, och framförallt mina föräldrar, skeptiska till dessa.
  6. Var i helgen och kollade på Bella, verkade vara fina båtar! Har ni några synpunkter på de båtarna?
  7. Intressant det där med planingströskeln! Vi kommer antagligen köpa en begagnad båt, vilket gör de dyrare modellerna mer attraktiva än om man skulle köpa nytt..
  8. Tackar för tipsen! Angående glafsfjorden, så kan det väl blåsa här också, men vanligtivs ligger den ganska lugn. Vi är faktiskt rätt inne på uttern T55, verkar vara en fin båt. Men vi får se vad vi får tag i!
  9. Hej! Jag och min familj ska byta ut morfars gamla Camo Plast mot en fräschare båt. Vi har tittat en del på Ryds 520gtx, Askeladden 535 Bowrider, Uttern T55, Yamarin 5150,5220 osv, men vi kan inte riktigt bestämma oss för vad vi vill ha. Vi bor vid en mindre sjö (Glafsfjorden rättare sagt, om det säger någon nånting), alltså blir det inget annat än korta vågor. Skulle ni kunna hjälpa oss att välja båt? Det behöver inte vara just någon av modellerna jag räknat upp; ni får gärna komma med förslag på andra!
×
×
  • Skapa nytt...