Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Fredrik_E

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    36
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fredrik_E

  • Placering
    Fänrik
  1. 1st Audi 80 2.0E -92 1st Mercedes SLK 230K -02
  2. Hej! Har en 40hp Mercury som strulat med än det ena än det andra. Sista problemet (efter att ha bytt CDI-box och fått den till att starta igen) var att den inte startade när det hade regnat. Lyfte då av motorkåporna och fann då vattendroppar lite här och var på motorn. Någon solig dag senare startade den utan problem. Kan regnvatten komma in vid någon liten springa och orsaka detta fuktproblem? Min tanke är - borde inte en BÅTmotor tåla fukt då den ska visats i en sådan miljö? Skvätter ju alltid lite runtom när man kör. Några tips? Ska man fetta in alla poler osv?
  3. Tror mig ha hittat var felet ligger... Plockade av alla kåpor och såg då att vatten sprutat ut ifrån klumpen (med lock och lufthål i toppen) som tändspolarna sitter fastskruvade på. Skruvade då loss detta och fann ett membran som var helt sprött och de såg helt oxiderat ut under locket. När jag sedan skruvade av resten av enheten satt det en termostat där som såg lite ful ut men jag testade den i en gryta och den verkar fungera. Bredvid termostaten sitter en propellerliknande plastbit som kan fjädra upp mot membranet i locket. Hur ska detta fungera är det tänkt? Kanalerna under termostaten och propellersaken såg ut som några slags avlopp (inget fint). Kan motorn ha stängt av sig själv eftersom något av detta inte fungerade korrekt? När motorn väl är sval igen så startar den ju utan problem.
  4. Hej! Har en Mercury 40hp, 2cyl, ifrån 1983. Har fungerat fint ända fram tills för några veckor sedan då den plötsligt stannade mitt ute på havet. Startade inte igen och det konstaterades att CDI boxen var pajj. Köpte en annan CDI-box och vips så startade motorn igen. Men säg den lycka som varar för evigt... Efter ca. 1 minut på tomgång så dog motorn och gick inte att starta igen. Men efter ett para dagar var jag åter vid båten och då startade den direkt och gick 1 minut sedan dog den igen och gick ej att starta. Tog då av motorkåporna och såg att det var blött innanför (vatten droppade från motorn både här o där). Vad kan ha hänt??? Kanske var det detta som gjorde att den förra boxen pajjade? Men var kan vattnet komma ifrån? Trasiga packningar där kylvattnet går runt? Det står en fin vattenstråle när motorn går så det är ingen förstoppning.
  5. Kanske spelar också solsida/icke solsida någon roll?
  6. Såg ju inte så rutten ut som man kunde tro när man först läste ditt inlägg.
  7. LÖST. Det visade sig vara startmotorn som fastnat i uppfällt läge så kuggkransen hade fastnat. Anledningen var att den bult som man kan justera startmotorns position med var löst p.g.a gängorna var kass. Bytt bult till genomgående med låsmutter istället så nu startar den igen. Den gamla Murklan vill visst aldrig ge upp totalt!
  8. Ok! Ska testa detta. I annat fall hittade jag ett företag som säljer kabelhärvor om jag skulle behöva byta (Lidingö Marin).
  9. Jo det låter realistiskt. Men var på denna bild ska pluskabeln ifrån batteriet anslutas? Minuskabeln kan va som den är ifrån batteriet eller?
  10. Hmm.. du har ingen snabb bild som illustrerar detta? Var jag ska koppla på pluskabel osv?
  11. Denna kontakten som du pratar om som man trycker dit på sidan av motorn, varifrån ström etc. kommer - kan man köpa en ny sån eller öppna den för att byta kablarna? Såg att kablarna var rätt dåliga. Men vad jag tycker så ser ju änden (själva kopplingsanordningen) gjuten ut?
  12. Visade sig vara krångel med chokespjället. Nu har jag dock inte haft båten igång på 4 veckor och skulle starta den igår igen men då är det nya problem! När jag vrider på nyckeln för att starta så klickar det bara i motorn, men inget mer. Batteriet provade jag att byta ut men det funkade ändå inte.
  13. Har en Merc. 402 Thunderbolt 40hk med elstart. När jag försöker starta klickar det bara till i motorn men inget mer händer. Går följdaktligen inte att starta. Undrar nu därför om det även finns snörstart på den om man nu får av den feta kåpan på motorn? Motorn är ifrån 70-talet. HAr blå/silverfärgade dekaler.
×
×
  • Skapa nytt...