Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

GordonGin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    13
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om GordonGin

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tackar för tipset, får testa detta. Har ju egen förvaring så det ska ju inte drabba någon annan :-)
  2. Hej. Undrar om någon har något tips om hur jag får min mast och bom att se ut som nya igen. Har provat med att tvätta av ytan och lägga ett lager vax, just när jag stryker på vaxet ser det ut som nytt men efter några minuter är ytan vit-flammig igen. Finns det någon mirakelkur?
  3. Hej. Är det någon som vet var man kan hitta ett elschema till Yamaha F50. Har problem med generator eller laddningsrelä och skulle gärna vilja veta hur dessa hänger ihop, är generatorn trefas eller?
  4. Hej. Fick min båt hemkörd från Holland, ca 115 mil för 1500 Eur. Offertpris från en båttransportfirma låg på nästan 40000 svenska kronor. Efter att ha diskuterat med berörda transportfirma framkom att de ofta hämtade båtar i Sverige och då körde tomt i ena riktningen. Jag upplyste om att jag inte behövde något kvitto och kunde vänta några veckor. Vi kom överens om priset och redan efter en vecka fick jag besked om att båten var på väg. Snabbt och hyfsat billigt tycker jag. Jag kan annars rekommendera att segla hem båten. Jag hjälpte en kompis att segla hem en båt från Kiel förra våren. Vindarna är oftast gynnsamma och med ett par gastar ombord bör seglingen gå fort och smärtfritt. /Mvh
  5. Tackar för tipset om digitalbox, verkar ju kanon att bara plugga in i scart-uttaget och slippa en otymplig låda som ska placeras någonstans . Ser att den finns hos OnOff, bara att inhandla och testa.
  6. Har sedan några år varit helnöjd med en Triax ufo i masttoppen. Nu behöver jag komplettera med en digitalbox och undrar därför om någon kan tipsa om en liten lättplacerad avsedd för 12 volt. Jag tycker de flesta ser ut att vara onödigt stora och de är avsedda för 230 volt. Tacksam för tips.
  7. Instämmer helt med vad jakko skriver, bara fördelar med 2-komponent. Enda nackdelen som jag ser är att man måste ha ett fungerande andningsskydd och även god luftväxling, eftersom 2-komponenetfärg inte är riktigt hälsosam (är kanske inte toplac heller).
  8. Jag kan varmt rekommendera färgen. Jag målade några stuvfack, både inne i båten och i sittbrunnen, för några år sedan. Du får en otrolig finish och det är lätt att hålla ytan ren. Naturligtvis är det som med all målning att förarbetet är viktigt för slutresultatet, men jag tvättade bara av plastytorna med en trasa fuktad med aceton, och jag är helnöjd. Du får en mycket fräsch och slitstark yta, lycka till.
  9. Lillgrabben har varit ute igen, men som vanligt släppte han tillbaka den efter vägning och foto.
  10. Är det någon som vet om man kan lägga ett lager 2-komponent Perfection Varnish ovanpå en traditionell fernissa, exempelvis Intenationals original? Tacksam för svar.
  11. Stämmer bra, jag gjorde mitt båtköp i Holland via mäklare. Allt fungerade perfekt och det finns inget att klaga på. /Nöjd seglare.
  12. Nyss hemkommen från en underbar segling måste jag ställa frågan varför så få seglar. Trots halvvind, slör eller läns så ligger de och nöter på motorn. Vinden har idag varit stadig mellan 5 och 7 msek, alltså varken för mycket eller för lite, ändå ser man väldigt många som inte använder seglen, även ute på öppet hav. Obegripligt eller? vet någon varför?
  13. Fattar inte varför alla klagar på dom nya bottenfärgerna. Jag har använt en riktigt miljövänlig bottenfärg, och att den är miljövänlig kan ni se på bilden. Möjligen har det vuxit lite mer än vanligt på propellern, men den är ju obehandlad. Kolla bilden får ni se.
×
×
  • Skapa nytt...