Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Torlar

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    6
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Torlar

  • Placering
    Kadett
  1. Har en VW marin marindiesel i båten. En fantastiskt bra motor om inte......I höstas bytte VW marin generalagent från Bryggan i Väst till Brunswick. Nu är det tji att få tag i delar som olje- bränslefilter, impeller mm. Brunswick har snart ett år efter man fick generalagenturen inte lagt upp VW´ s reservdelsregister. Nån mer som har fåt problem med delar?
  2. Har under flera år använt en hembyggd anpassad hydralisk MC-lyft för att lyfta drevet vid av och påmontering. Men nu måste jag göra nåt bättre. Nån som vet var det finns färdig lyft att köpa? Hemsida eller adress. Eller gäller hemgjort bygge igen?
  3. Har ett två år gammalt Bravo 1 drev där trimindikatorn inte fungerar längre. Vad kan vara fel, indikatorn eller? Är det lätt att byta?
  4. Jag har lagat många plastbåtar som haft helt felaktig tätade genomföringar och skruvhpl under vattenlinjen. Det enda sättet är att använda en marinepoxi. Sikaflex används och rekomenderas av många men av egen erfarenhet litar jag inte på att det verkligen tätar och/håller tätt för evigt. Se bif länk till West system epoxysystem för marint bruk http://www.westsystem.se/
  5. Ok uttryckte mig oklart så jag får skylla mig själv. Det ska inte vara trådlöst. hade inte tänkt köra med fjärrkontrollen i högfart utan tex i hamn eller när man är inte och bökar bland grynnor i otillgängliga vatten. Har en perfekt vy frn hytttaket men når då int ner till ratt eller gas-/växelreglage.
  6. Jag har under flera år sökt efter en fjärrstyrning som består av ex-vis joy-stick för styrning och helst också kontroller för fart och växel. Fjärrstyrningen ska göra det möjligt att enkelt kunna sitta på hyttaket eller röra sig i båten men ändå kunna ha kontroll. Alltså inte vara bunden till den ordinarie styrplatsen. Fly-bridge varianten med reglage och ratt. Har sett att för större fartyg finns den här typen av reglage/styrning. Men priset gör det omöjligt för fritidsbåten. Autopilot. Nej vill inte ha det och de ger inte kontroll av gas/växel. Nån som vet nåt? Glömde säga det. Båten är planande, 7 meter.
×
×
  • Skapa nytt...