Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Janne_H

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    39
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

4 Neutral

Om Janne_H

  • Placering
    Fänrik
  1. Hej Jag kan meddela att efter mycket om och men så fick jag båten utbytt mot en ny. Både Buster och återförsäljaren skötte sig väl.
  2. Hur kan jag å andra sidan bevisa att det är galvanisk korrosion och inte oxidation som de påstår? Även om de gör en mätning, hur hjälper det mig? Hur kan man mäta på skrovet vas det är? Blir bara så strött. Skickade ett mail till återförsäljaren och fråga vilket ansvar de tar då jag köpt båten av dom och inte direkt av Buster.
  3. Hade Buster på besök idag och måste säga att det inte löste eller gjorde något bättre. Kortfattat kan man säga att de menar på att det är oxidation och inte några galvaniska strömmar. Hur jag än försökte förklara att det troligen är galvanisk korrosion så menade dom att det inte var det. Även att anoden har tagit så mycket stryk på så kort tid är helt normalt... De kunde tänka sig att göra mätningar på skrovet men att detta skulle jag få betala för!!! Sitter helt maktlös och vet inte vad jag ska göra. En förklaraing var att det bara var märken under vattenlinjen för att där putsar de inte metallen på samma sätt som ovan vattenlinjen. Snacka om att man står maktlös!
  4. Verkar som de ska kolla på flera båtar så jag ve inte om det är bra eller dåligt...
  5. Hej Buster själva ska komma och titta på båten med en representant från huvudkontoret i Finland. Vi får se vad de har att säga.
  6. Ser också den möjligheten att de båda skyller på varandra. då sitter jag verkligen illa till. Vill som sagt inte hänga ut någon innan alla har fått chansen att verkligen åtgärda problemet.
  7. Tack för kontaktuppgifterna till Conny. Pratade med honom och han bekräftade att min återfösäljare varit i kontakt med honom om mitt ärende men att bollen ligger hos Buster. Han menade att problemet med att motorn inte är kopplad via huvudströmbrytaren inte ska vara orskaken till problemet. Han menade på att om det finns en stålbåt med kopparfärg vid min brygga så kan detta vara orsaken. Men det finns det inte och min brygga har inte ens ström till bryggan. Mina två båtgrannar är plastbåtar av mindre modell. Finns ca 10 båtar på min brygga varvid två busterbåtar och ingen av dessa har problem. Verkar som jag ska ta båten till Flippermarin för besktning men inget är klart. Vi får vänta och se vad Buster säger.
  8. Hej Detta är inte ekoldosgivaren, denna sitter på andra sidan motorn, detta är givaren till Structuresscan dvs jag har två ekolodsgivare. (Lowrance) Pratade precis med återförsäljaren som är auktoriserad och han tycker fortfarande att allt ser normalt ut, även att offeranoden är helt ok. Han menar att denna ser ut så från början. Tittar på man på bilden så ser det lite brunt ut runt själva hållaren och det tycker inte jag ser så bra ut.. Han säger även att ibland finns det två exakt likadan ekipage varvid den ena har problem och inte den andra... Man kan inte veta varför... Tycker själv att detta är en usel förklaring. Vidare så fortsätter han trycka på att det kan bero på att jag inte stängt av huvudströmbrytaren. Om man inte gör det så finns det självklart galvaniska strömmar runt båten. Detta tycker jag också är oerhört märkligt Han har mailat bilderna till Yamaha men inte fått något svar.
  9. Tog en till bild skrovet och det som ni skriver är korrosion finns under hela skrovet som små prickar. Känns verkligen inte bra och man mår skit när återförsäljaren inte bryr sig alls. Vet inte riktigt vad man ska säga eller hur man ska ta detta vidare. Inte direkt roligt när man lagt ner drygt 400´ Hade återförsäljaren funits nära där jag bor hade jag åkt dit med båten men nu är det några timmars körning så det är inte det enklaste. Någon som vet hur man tar detta vidare?
  10. Tog en till bild på ekolodsgivaren angående vad ni skrev om blandning av rostfritt och aluminium och de har ju tätat med sikaflex vad det ser ut som så det borde kanske isolera på något sätt?
  11. Det är korrekt att motorn ej är kopplad via huvudströmbrytaren. Vill inte hänga ut återförsäljaren än innan jag fått svar eller någon form av lösning till problemet. Dock inte hört något än från dom, bara jag som får ringa och tjata.
×
×
  • Skapa nytt...