Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Cejie

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    42
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Cejie

  1. Kort fråga: Är det någon som känner till ruffhöjden i Aphrodite 30?
  2. Jag tycker hela förslaget är konstigt. Varför skall de över 50 eller var det 55år slippa körkort för båt? Är de automatiskt duktigare förare även om de köper sin första båt vid 55? Är det inte tillräckligt att de kör omkring på motorcyklar utan utbildning? Om en person som är 55 eller äldre har kört båt utan navigationsutbildning i låt säga 30 år, är det då inte på tiden att de genomgår en utbildning? Skall det vi ha körkort för båt så ska det väl gälla alla? Vem skall kontrollera att alla förare har körkort? På Västkusten ser man aldrig någon båtpolis?! Hur går det med turistande båtar från Norge, Danmark, Tyskland osv? Skall de stoppas vid gränsen? Då kommer Bohuslän äntligen bli tomt på turister, så att man som svensk får plats i hamnarna!
  3. Hej Mabu! Jag har en Monark 585 till salu. Det är en lite äldre båt men i mycket gott skick. Den har två sovplatser i ruffen samt en stor solbädd/säng under kapellet. Solbädden är ca 2x2m. Bra nybörjarbåt som man sköter enkelt ensam. Nackdelen för barnen är väl att det är skarndäck men man skickar enkelt ner barnen genom luckan i fören. Mycket är fixat de senaste två åren. Priset hamnar en bra bit under din budget. Kolla annonsen här om det är intressant http://www.blocket.se/vi/15726454.htm?ca=20_s&last=1 Fler bilder och info finns på: http://batloggen.blogspot.com/
  4. Ett allmänt tips i lägen som detta när det kan vara svårt att se hur det ser ut, är att sträcka ner en kamera och ta ett foto. Sedan blir det mycket enklare att se hur det ser ut. Om det endast är lite vatten i oljan borde det väl inte vara så farligt att köra motorn en kort stund, men jag är ingen expert på motorer. Funkar det inte att suga upp oljan när den är kall? Borde gå även om det är lite trögare.
  5. De testade TV-pinnar på IDG för ett tag sen. http://www.idg.se/2.1085/1.109468 Tyvärr är inte den Freecom du nämner med i testet men du kanske kan se alternativ och jämföra priser. Den som får högst betyg är en med två antenner
  6. Toaen: Det vill till att kölen tar i före fören då!
  7. Du hittar sprängskisser på MarinPartsEurope, se här http://www.marinepartseurope.com/sv/default.aspx AQ131D finns med i alla fall, ditt drev får du leta efter själv : )
  8. Har tyvärr inte svaret på din fråga, men det borde finnas i instruktionsböckerna som man hittar att ladda ner gratis på: http://www.volvo.com/volvopenta/se/sv-se/marineengines/operators_manual/operators_manual.htm
  9. Vanlig hederlig T-röd funkar bra. Samma som man hade i lumpen.
  10. Aceton borde fungera bra om det är en vanlig plastbåt. Det skall vara aceton utan olja i, alltså inte sån som kvinnor köper för nagelrengöring. Det fungerar med sån också men det blir en lite beläggning av olja kvar.
  11. Jag har också en Monark 585 som jag haft ett år. Jag upplever samma sak. För det mesta är vi bara två ombord och då är det inga problem alls, men med fler i sittbrunnen så blir den baktung och planar inte ut. Jag slängde in min flickvän och hennes kompis i hytten så planade det fint och de tjoade rejält. Så tyvärr verkar detta vara ett problem med dessa båtar. Kanske kan man fixa det med lite mer justering av trimplanen. Jag hade vid det tillfället en läcka på trimplanspumpen så jag körde inte den aktivt. Det går lite bättre efter att motorn fått värma upp lite.
  12. Oj, ursäkta jag läste tydligen inte tillräckligt noga. Verkstadshandböcker kan man få tag på hos drevia.se Produkter/VolvoPenta tillbehör/Handböcker De har inte skrivit ut sitt fulla utbud utan man får ta kontakt med dem för att få tag på det man söker.
  13. Du borde kunna hitta den här: http://www.volvo.com/volvopenta/se/sv-se/marineengines/operators_manual/operators_manual.htm De har lagt ut instruktionsböcker till alla VP tror jag. Snällt tycker jag.
  14. De funkar bra. Jag har använt mina en säsong. Fendrar är ju inte direkt något högteknologiskt så där tycker jag definitivt att man kan spara in lite pengar och handla billigt. Det är bättre att lägga pengarna på andra båtsaker.
  15. Som Honda säger här ovan så tar de upp återmonteringen av drevet i senaste numret av Praktiskt Båtägande. Nedmonteringen tog de upp i höstas. Jag tror det var i Septembernumret, ev oktober. Väldigt bra beskrivningar, med foton. Äldre nummer bör gå att beställa från dem, eller låna på närmsta bibliotek
  16. Jag håller inte riktigt med alla övriga om att allt på Biltema är dåligt. Jag har hittat många bra saker. Däremot kan jag hålla med tidigare inlägg om just det stolarna, de är små, väldigt små. Reagerade på dem när jag var på Biltema häromdagen. Förstår inte hur någon förutom ett barn skulle kunna sitta på dem.
  17. Innan du slänger ut massa pengar på vajrar mm, så kan du prova att ta bort kåpan över växelreglaget och smörja där med smörjfett. Det gjorde jag för några veckor sedan och skillnaden blev betydande. 5-56 använder man för att lösa upp saker med inte för långvarigt smörjande så det skall man undvika när det är smörjning som behövs. Det finns många som tror att 5-56 och silvertejp är lösningen på alla problem : )
  18. Jag kan bara hålla med i samtliga tidigare inlägg. Programmet når inte ut till tittarna. Det känns mest som att Harald har hittat ett sätt att tjäna pengar på sin hobby. Det vore bättre att de körde rejäla test av båtar och båtprodukter samt rejäla inslag om båtlivsbesläktat material. Som det är nu med massa korta inslag utan någon riktig tyngd i blir det ingen ordning. Ett trafikmagasin(synd att det lades ner) fast för båtar vore ju trevligt.
  19. smoegen: jag har gjort rent teaken i min båt under vintern (samt lite förra våren). Jag använde teak restorer och skrapa. Kolla gärna in resultatet och beskrivning på http://loggboken.webblogg.se
  20. Det finns väldigt mycket annonser även på http://www.annonsborsen.se/ Så finns det ju annonser här på maringuiden, men upplägget för det är under all kritik. Otroligt dåligt och ingen överblick alls.
  21. Jag klädde om mina dynor själv. Det var lättare än jag hade trott och det känns roligt efteråt. Kolla resultatet på http://loggboken.webblogg.se
  22. Du kan ju alltid gå till en träfirma och leta upp trä av bra kvalité och be dem impregnera det åt dig. Om det finns någon som gör sånt i närheten där du bor.
  23. Är det inte en sån här: http://www.maringuiden.se/batguiden/;batID=2010&battypID=15 I så fall kan du ju fråga någon av de andra ägarna om de har mer info om båten. Kanske har de orginalpapper som de kan ge dig en kopia av?
  24. Jag tror det brukar stå att 7,5Kg är bra upp till 2,5 ton, fast det skadar kanske inte att överdimensionera och gå upp ytterligare en storlek. Själv ska jag skaffa ett på 7,5Kg till min båt som väger under 1,5ton. Finns med bra priser på biltema och andra billighetsaffärer.
  25. Mina föräldrar skaffade sig en Cobb-grill 2005 (de har uppdaterats sen dess) och den fungerar utmärkt. Både till stora köttstycken och små korvar. Det blir inte lika mycket kladd som med vanliga grillar och det går att flytta omkring den innan den kallnat helt eftersom den inte blir varm utanpå. De är verkligen nöjda med den. Själv skulle jag aldrig få för mig att grilla på båten, som vissa pratar om, oavsett hur säker grillen är. Det är enligt min mening en helt onödig risk att ta.
×
×
  • Skapa nytt...