Gå till innehåll
fredag 27 september 2024

bjorklund_j

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av bjorklund_j

  1. Måste bara kommentera att ovanstående påstående inte stämmer. Hydrovane är som nämnts ett mycket populärt vindroder som inte är av pendelservotyp. Det fungerar utmärkt. Jag har seglat över Atlanten med ett sådant 2grr och det var helt suveränt, även på plattläns. Jag skulle välja Hydrovane igen.
  2. Alternativ tursträckning skulle kunna vara Air France till Martinique som har många uthyrare och bra affärer för bunkring. Utanför marinan finns fin ankring bara nån halvtimme för motor. Sen söderut till St Lucia, antingen en mjukstart med natt i Rodney Bay marina med trevligt restaurangbesök eller vidare till klassiska Marigot Bay. Södra St Luca har lite fin snorkling och sen kan man med fördel ta en övernattsträckare till Bequia. St Vincent hoppas isåfall över men kan tas på vägen norrut i mån av tid. Sen är det perfekt att kajka en vecka drygt bland öarna i det underbara Grenadinerna med bla Tobago Kays som självklar höjdpunkt. Union Island är också trevligt.
  3. Kul att höra ifrån fler som ska dit! Det ska visst vara en förbättrad mässa i år, kolla: http://www.classe.tv/video/luxury/what-to-see-at-the-2011-london-boat-show Hoppas det kan betyda lite mer segelbåtar. Nu letar vi ju inte ny båt, men det är alltid kul att kolla på nya segelbåtar och få lite ideer (och drömma förstås). Vi är två par, fd. västindienseglare, som åker dit. Hoppas också se mycket prylar och åtminstone köpa lite smått och gott. Jag har kikat på engelska näthandlare, men sist jag var inne på nån så begränsade de sin leverans inom landet. Det kan de säkert ordna om man pratar med dem, men det verkade inte vara möjligt att bara enkelt online på just den sidan jag såg.
  4. Hej! Tänkte besöka London Boat Show kommande helg (http://www.londonboatshow.co.uk ). Är det någon som varit där tidigare år och har tips/förslag för att göra besöket så bra som möjligt? Vi har nyss köpt en 39' segelbåt av äldre modell och behöver en hel del prylar. Ska man göra sig beredd att shoppa på själva mässan? Är det någon poäng med att köpa grejer i UK och skicka hem? Någon som har erfarenhet? /Jonas
×
×
  • Skapa nytt...