Gå till innehåll
söndag 22 september 2024

hink

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om hink

  • Placering
    Kadett
  1. Jag bytte toppen på min mercruiser 3,0l förra året. Köpte en ny topp hos hansen marine. Kostade strax över 5000:- packning. Såg att priset gått upp till ca 7000:-. Bytte själv. Kolla priserna på ebay.
  2. Jag hade samma problem med microbrytaren i min båt. Efter att ha jobbat i många år med indrustriautomation så är jag van vid att fixa dåliga mekaniska lösningar på elektrisk väg.. Jag gjorde helt enkelt så att jag flyttade microbrytaren så att den alltid är påverkad i neutralläge. Sen använder jag ett multirelä som ger en ställbar puls (relät drar) varje gång microbrytaren blir påverkad. Relät drar alltså bara när man lägger ur växel. (Microbrytaren går från opåverkad till påverkad). Ganska lätt att fixa. Det svåraste var att hitta ett relä som klarar 12VDC. Jag lovade bilder på prototypen i en annan tråd men bilderna ligger på jobbdatorn.. Kan ev lägga ut en bild senare.
  3. Jag hade samma problem med microbrytaren på min mercruiser 3.0. Jag löste problemet genom att flytta microbrytaren, sätta en flagga på själva växelvajern och använda ett tidrelä som bryter en kort stund när brytaren blir påverkad. Funkar klockrent. Kan nu ställa tiden hur länge relät ska sluta. 0,05s-1h. Jag kan lägga ut en bild på prototypen om du vill.
  4. Jag har tittat lite på Garmins program också. Blev lite intresserad av 3010C. Detta är kanske overkill.. Den lär fylla instumetbrädan på min Bayliner 2052:a. Nån som har erfarenheter av denna plotter eller nån annan plotter i storlek 8-10 ?? Tänkte lägga runt 10 papp. //H
  5. Som Jugge skrev så ska jag väl mest ha ekolodet till att kolla djupet när man närmar sig land. Är inte särskilt intresserad av fiske. Såg några annonser på blocket där de sålde Garmin 3010c för strax under 11000:-. Nån som har synpunkter på denna plotter? Vill man så kan man tydligen koppla ett ekolod till denna plotter.
  6. Behöver tips angående plotter. Funderar på att köpa en kombinerad plotter/ekolod. Jag har tittat lite på Eagle fishelite 642c. Men det är kanske bättre att köpa nått med större skärm och strunta i ekolodet? Jag har ett äldre ekolod monterat i båten idag. Jag ska ha den i en 6meters dc.
  7. Hej hopp... Jag har en fråga som kanske är rätt korkad. Men ställer den ändå. Jag har en Bayliner 2052. I denna båt sitter det back-to-back säten som det gör i många amerikanska båtar. Jag funderar på att ta bort back-to-back sätet på förarplatsen och sätta dit enriktig stol. Frågan är om själva stativet (lådan) som sätet ligger på är en bärande del i skrovet eller nån form av flytelement? Vill ju ta bort detta också.. Någon som har plockat bort dessa säten? Mvh S
  8. Jag står och väljer lite mellan två båtar som jag är intresserad av. Det är samma fabrikat, typ och årsmodell på båtarna men i den ena sitter det en Mercruiser 3.0 med Alfa One drev och i den andra sitter det en Penta 3.0 med SX-drev. Nån som har synpunkter på om det ena är bättre än det andra??
  9. hink

    Kapell

    Hejsan! Jag har fått korn på en bayliner 1952 till ett ganska bra pris. Båten saknar kapell... Är det någon som har en uppfattning vad ett ståhöjdkapell skulle kosta? //H
×
×
  • Skapa nytt...