Gå till innehåll
söndag 22 september 2024

jazze82

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    11
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om jazze82

  • Placering
    Kadett
  1. Hej Har hittat en båt utan motor. Har en mercuri classic 40hk -89, klarar båten av den motorn? Rekomdationen är satt till max 30hk? Vart tror ni? Vilken motor är lämplig för lite utflykter och vattenlekar.
  2. Hej Har en bowrider med utombordare. Ska ha den stå i en lada över vintern. Existerar det något vatten i motorn som man behöver tömma så den inte riskerar att frysa sönder motorn.
  3. Är på jakt efter en lite mindre båt att ha på trailer för att kunna flytta med sig den till lite olika sjöar. Lite vattensport och dagsutflykter är det tänkt att ha den till. Har hittat en GTS 435-94 , 50hk yamaha -94 inkl 30km trailer. Båten ska vara i bra skick förutom el-tilten som är defekt. Vad ska man betala för den? ÄR det en bra båt? MVH Anders
  4. Hej! Har en polar 17 som det sitter en gammal kortriggad motor på. Har fått ett bra pris på en nyare långriggad motor. Hur pass bökigt är det att göra om akternsspegeln på båten? Eller ska jag glömma ide`n och jaga en kortriggad motor. Tack på förhand Anders Jansson
  5. Hej kära båtvänner! har en Evenruide 35k Årsmodell 80-86 nånstans. Har ej elstart men därimot något som ser ut som en laddnings uttag. Vad för kabel behöver man för att ansluta batteriet dit och hur fungerar det? Motorn har stått i ett par år och den startade och gick perfekt idag men vad för service behöver man göra på den? Tack på förhand.
  6. Nu är slipningen av trä däcket klart. Ska man nåta först och lacka sen eller tvärt om? Till nästa fråga, hur gör man enklast och vad ska man använda. Tänkte ha vit nåt.
  7. Ska måla om skrovet på min plastbåten. Tänkte använda en tvåkomponents Topcoat färg. Vilket sorts spackel ska jag använda till förarbetet? Har inte bestämmt om jag ska rolla eller spruta. Om jag skulle rolla, vilken sorts roller ska jag använda och är det nån som har några tips som underlättar jobbet. Båten är 35 år gammal och jag är inte speciellt pedantiskt.
  8. Håller på och renoverar en Polar 17. Det går som en rundstav av teak runt båten. I fören är den skadad och behöver bytas ut. Hur är det enklast att göra och vart köper man materialet . Bor i örebro? MVH Anders
  9. Har nu slipat ner hela ovandelen (teak, mahogny) på min polar17. Vad är bäst att behandla den med. Gärna så enkelt som möjligt fast med gott resultat. Tacksam för svar.
  10. jazze82

    knop

    Hej Har en polar 17 med 35H Evenrude(-85) som jag håller på och renoverar. har aldrig kört båten själv. Båten är ca 5,1 lång och 1,7 bred. Väger ca 700 kg. Nån som vet ungefär hur många knop båten kommer gå i?
  11. Hej Ska börja med vinterns stora projekt. Renovera en Polar 17 som jag precis köpt. Som ni kanske vet är underdelen plastad och ovandelen är i teak och mahogny. Träet är helt och utan sprickor men rätt matt. Räcker det med att slipa och sen olja och lacka det eller vad är bäst. I mellan teakribborna är det någon form av fogmassa. Ska man ta bort det innan man slipar eller ska man låta det sitta. Funkar det att använda excenterslip? (vilka papper ska man börja med) Är väldigt grön på det här=) Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa nytt...