Gå till innehåll
tisdag 17 september 2024

slproject

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    62
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om slproject

  • Placering
    Löjtnant
  1. Hej, jag har en Reinell 190BR med en OMC 4,3L 175HK, Cobra 800 drev. (1989). Problemet är att när jag va ute och fiskade så kunde jag helt plötsligt inte komma varken framåt eller bakåt. Började kolla vajrar etc. Efter ett tag kunde jag konstatera att jag inte hade någon propeller längre. Ingen grundstötning eller något sånt, bara borta helt enkelt. Har ni förslag på vad man ska ha för prop? Jag vill inte lägga några extrema pengar så jag funderar på en alu.prop. Jag har förstått att propulse inte är ett alternativ, eller? Men, hur får jag tag i muttern och saxpinnen? Nån som har något bra förslag på vart jag hittar det?
  2. Så är nog fallet... termostaten rasade i bitar när jag öppnade termostathuset... Ny beställd så hoppas jag problemet är löst.
  3. Jag har ett problem som jag inte riktigt greppar. Jag får inte upp temp på motorn, normalt sett så brukar den ligga på 80 grader när den körd ett tag. Nu kommer jag inte över 55 grader. Vid tomgång ca 55, vid 3000 varv ca 50. När jag sjösatte var det inga problem. Motorn går hur bra som helst, limporna känns 'normal' varma. Vad tror ni, är det ett elfel som gör att mätarn visar fel eller vad kan det vara? Och är det någon fara att köra? Senast ändrad av slproject | 04 juli 2010 | 14:05
  4. På en del motorer, bla min, så sitter det en brytare som bryter tändningen vid växling för att minska slitaget på drevet. Så när man växlar bryts tändningen för att sedan gå på igen direkt när växeln ligger i. Sitter oftast microbrytare där växelvajern mynnar ut. Någon av dessa kan va för långsam att slå tillbaka?
  5. Finns en hel del här: http://www.crowleymarine.com/parts.cfm vet dock inte om den modellen finns
  6. Tror att det är rätt vanligt, iaf på de amerikanare jag stött på... har ingen kunskap om huruvida ytsprickor kan uppkomma pga av detta men otroligt låter det ju inte. Knacka hårt på akterspegeln och lyssna på ljudet, bör låta stumt om det är ok. Eller låna/köp en fuktmätare.
  7. Har en OMC 4.3L V6 -87 med sprucket block, allt annat är ok. Har hittat en likadan motor på en bilskrot som jag tänkte använda. Vad ska jag tänka på att plocka över från den gamla motorn? (förutom de externa marinprylarna)
  8. Sjösatte äntligen båten idag efter renovering av en inredningen... Gick jättebra, i 5 min... Kände en konstig lukt och stannade motorn (den gick fortfarande bra). När jag öppnade huven så upptäckte jag att det sprutat vattenblandad olja överallt. Verkar vid närmare inspektion som att det kommit från vevhusventilerna. (se bild) Har fått fröslag från den lokala marinan där vi tog upp den att det kan vara oljekylaren, eller ev en frostplugg inne i blocket. Någon med några ideér? Tack på förhand båtvänner. Edit: Ska kanske tillägga vad det är för motor, OMC V6 4.3L 1987. sjövattenkyld. Senast ändrad av slproject | 09 juli 2008 | 18:56
  9. Hade ett liknande problem förut, visade sig att det var ett filter som sitter precis vid inloppet till soppapumpen, ett litet sådant, kostade 30:- på mekonomen... Men, skit i tanken är inte att leka med...
  10. Tjena, knacka på aktern, det ska låta stumt, inga ihåliga ljud eller ploffljud. steg 2, låna eller köp en fuktmätare (finns hos husvagnshandlare, båthandlare o biltema m.fl) och mät av aktern med den.
  11. Jag har köpt lite såna prylar från over there och det har funkat bra. Jag har mest handlat från amazon.com som är ruskigt seriösa. klicka här $499 = ~3000:- frakt tull tull brukar hamna på ungefär 12% plus handläggningsavgift (iaf när jag handlat) MEN, det gäller ju även att ta i beaktande de skillnader som finns där & här. Tex Volt osv. Nu är det ju 12V vi pratar om så det fungerar ju. Har även hört att en del regionskodar sjökorten så att en GPS såld i USA inte funkar med sjökort sålda i europa. (har hört, aldrig upplevt) Senast ändrad av slproject | 07 april 2008 | 23:23
  12. Jag skulle tro att det enklaste och billigaste sättet är en inverter. Även om det skulle rent teoretiskt gå att koppla förbi nätedelen i skärmen så är jag praktiskt skeptisk till det. Typ denna
  13. Har kollat på några såna förut och jag gillar båttypen. Det jag dock upptäckte va att många av dom hade problem med rutten akter och ruttet golv. Golvet är ganska lätt åtgärdat om man vill det, akterspegeln däremot är ganska tidskrävande om man gör det själv och väldigt dyrt om man anlitar någon (15000->) Hoppas det inte är såna problem på båten, men värt att kolla nogrannt. (det brukar oftast räcka att knacka på akterspegelnpå lite olika platser och höra om det låter ihåligt, ska vara stumt. eller låna en fuktmätare hus nån husvagnshandlare etc)
  14. Hej, jag jobbar med digital-tv och säljer även boxar när jag inte är på sjön... De två boxar hjertmans har är faktiskt rent bedrövliga. Dålig signalhantering och taskig kvalitet rakt över. Jag skulle välja Sagem ITD72 eller 75 (efterföljarna till ITD64)... eller ITD48 om man inte är i behov av kortplats.
  15. Någon som vet vem som har beställt och pitchat denna serie? Kustbevakningen, för att skapa ett större intresse och få fler sökande. Iaf om man får tro dom jag pratat med på kbv. Förövrigt tycker jag serien är rätt underhållande.
×
×
  • Skapa nytt...