Gå till innehåll
lördag 21 september 2024

Sundancer290

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    16
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Sundancer290

  • Placering
    Kadett
  1. Låter dyrt! Men det är ju klart,när det gäller båten är det ju no limit som gäller.Jag får väl dra in på barnens julklappar i år eller kanske ännubättre ge dom båttvn som julklapp.Har ni nåt bra tips om färg till motorummet då?
  2. Okidoki..satstr nog på den flytande modellen.Borde ju finnas ett liknande sytem för husbil/husvagn. Eller va tror ni
  3. Flytande????!!!?? aldrig hört talas om, kan du precisera....tack
  4. Så sant så sant!!! Men jag tänkte att det blir mycket lättare att ha endast en grej i båten. jag har nu använt 3st enheter och är rätt trött på alla sladdar.tänkte att jag för en gångs skull kunde göra det lite lätt för mig.Det blir ju lite lättare om man vill tömma båten för vintern,det blir ju lite mindre att montera loss.
  5. Jag står fortfarande fast vid att det inte är någon mätbar skillnad. Jag och min polare har indentiska båtar fast han har insprutning.vi har inte märkt någon skillnad alls. ej heller i styrka.
  6. Prova med www.fpmarine.com Tipset med LCD tv va en bra grej jag skulle vilja få tag i en som är 15tum och har både dvd och digitalbox i ett. känner du till något märke?
  7. Jag har hittat en hemsida i usa :www.fpmarine.com Jag har själv aldrig handlat där, men dom verkar ha koll på det mesta,framför allt finns det möjlighet att hitta beg delar där. Om någon tar kontakt med dom så får ni jätte gärna meddela hur det gick.
  8. Räkna inte med någon mindre förbrukning (ej märtbar skillnad) Dock kan det vara så att insprutningsmotorerna är lite mer lättstartade när dom är kalla, och eventuella bensinångor är mindre på en insprutare,
  9. Tjena! är det någon som har lite nya kul projekt på G. Själv skall jag renovera hela motorutrymmet byta varmvatten beredare, byta motor/drev (till diesel), Micro och bygga om landströms systemet till 220 volt.Jag har idag en omvandlare som jag tänkte flytta fram och montera vid AC för jag tror inte jag kan bygga om Ac till 220v. Eller har nån någon annan erfarenhet? Är det nån som har ett bra tips på vilken färg jag skall använda i motorrummet??? Känner nån till någon juste micro att montera dit istället för den gamla???
  10. Det spelar ingen roll, pentas grejor är inte bättre än andras.Handla den lika gärna på biltema,det enda du missar då är sponsringen till din lokala penta handlare, och dom har i regel tillräckligt med pengar.
  11. Nej tyvärr har jag ingen bild på styrtappen.jag kan ringa dig om du vill så kan jag förklara det hela lite tydligare om du vill.Jag anser att detta är en utav dom valigaste och besvärligaste fel du kan råka utför på en båt med drev. Mvh Per
  12. Var noga med att kolla så att det inte är glapp mellan gimbel ring och styrtapp.det är hur lätt som helst i synnerhet om båten står på landbacken.ryck i drevet fram och tillbaks och titta på styrtappen (högst upp på drevets utsida)är det glapp där så är det bara att gratulera. räkna med en kostnad på 20000:- om du är händig och kan göra allt själv.Min rekomendation är att man köper en helt ny sköld om man är mindre händig.
  13. Hur stort är systemet? Kolla limpor och knän.Det kan gå att fuska med kylartätningsmedel. Jag har samma problem och har tröttnat.......nu blir det diesel för hela slanten.
  14. Tjena !Jag har själv en 290 och är mer än nöjd.jag har singelmontage i min båt och det funkar alldeles utmärkt,men visst jag kan ju inte påstå att den är specielt bränslesnål. Jag kommer att satsa på ett helt nytt diesel pkt till min i vinter,och jag är mycket tacksam att den endast har en motor med tanke på vad ett nytt paket kostar. Jag kan dock rekomendera att du själv tar dig över till usa och tittar på just din båt. Jag har själv varit där och sett vilka eländesbåtar det finns, men det är klart det fanns ju lika många bra båtar oxå. Är du riktigt smart så passar du på att köpa dig dieselpaketet när du är där och ber att det skall bipackas alt monteras i båten, då spar du massor av pengar.Gå inte på den niten att du kan använda samma drev som tidigare utan se till att få ett drev med rätt utväxling.Lycka till! Per
  15. Jag har tänkt byta ut min 7,4 liter mercruiser mot en peninsular eller liknande,jag undrar om det är någon som har erfarenhet av peninsular. Jag har undersökt det mesta men har inte lyckats få tag i några referenser.Håller motorn?
×
×
  • Skapa nytt...