Gå till innehåll
måndag 16 september 2024

melko

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    10
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om melko

  • Placering
    Kadett
  1. Har haft liknande problem två gånger den här säsongen. Det var först andra gången jag till slut fattade vad det var i mitt fall. Jag hade tankat tidigare samma dag, några timmar tidigare. Det hade då skvätt lite på sidan av båten, letat sig ner innanför avbärarlisten och sen runnit akterut. Precis vid lägsta punkten i aktern rakt ovanför drevet sitter skarven för avbärarlisten under ett beslag. Där blandads lite vatten som skvätt upp med diesel och droppade ner rakt på drevet (i uppfällt läge) eller i vattnet rakt ovanför drevt (nedfällt läge). Såg ut precis som att det kom från drevet till jag insåg att det var droppar från skrovet. Stor lättnad.
  2. Tre stycken i lördags, en hade rom och fick läggas tillbaka. Vittjar en gång i veckan nu. Inte många välen kvar i Stigfjorden.
  3. Tycker inte att det lossnat riktgt än. Men det börjar bli färre välen på havet så när konkurrensen minskar kanske fångsterna ökar... 6 lovliga och två romhonor. Den senaste gick i en Rivö-tina (snarlika Carapax) och var rätt krallig... och uppenbarligen törstig.
  4. Hur gör ni med sumpad hummer, matar ni med något? Om ja, hur ofta?
  5. Mitt i Stigfjorden, åtminstone nån kilometer till närmsta brygga.
  6. Vittjade i fredags. Sol och svag vind, skönt i kontrast till all blåst. Efter att tidigare bara fått en romhona på fem vittjningar och 14 tinor var det grymt att plocka upp fem humrar. Två på dryga kilot och tre kring halvkilot. En av humrarna hade redan gummiband runt klorna... Gjorde mig lite fundersam...
  7. På ett ungefär var längs kusten är fisket så här sinnessjukt bra?
  8. Jo, det blåser ju lite... Vittjade igår och idag tinorna i västra delen av Stigfjorden. Inga humrar. Ovanligt tomt på småkrabbor o sånt också. Två präktiga krabbor enda fångsten. Hur påverkar blåsten fisket? Förra året gick det ju så bra...
  9. De är inte roliga att hantera, burarna från Biltema, men så dåligt fiskar de faktiskt inte. Inte för mig i alla fall. Förra året hade två humrar i samma Biltema-tina två gånger trots att jag inte vittjat på ett par dar. Eftersom de är lätta får man inte välja för utsatta lägen och öppning kan man ju säkra med buntband. Använder även hembygga Tjörn-tinor och Carapax som är klart smidigast och jag kommer inte köpa fler Biltema, men har man kan man gott slänga i dom.
  10. Jag har i dagsläget en öppen Uttern 495 med en Yamaha 40 hk 2-takt med manuell start. Allt från slutet av 80-talet. Jag vill byta upp mig till en något större, stabilare och driftsäkrare båt tänkt för fiske och utflykter på Västkusten, även utomskärs. Båten jag har idag har väl låga fribord, man blir blöt bara det blåser lite grann och avgaserna är ingen höjdare när man dörjar makrill. De flesta båtar är antningen väl mycket racer (Ryds 510 typ) eller klumpiga och trånga (Ryds 535 big fish). Men så hittade jag några Sea Rex 560 men väldigt lite info båten, är det någon som vet mer? Den ser ut att vara en bra kompromiss mellan öppen, rymlig och stabil. Vad säger ni?
×
×
  • Skapa nytt...