Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

baba

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    71
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av baba

  1. Ja, det har varit lite dåligt med påloggande från min sida. Trodde inte att det skulle bli någe mer båtåkande för min del eftersom jag har flyttat till norrland med enbart en liten sjö i närheten. men planen är att ta upp båten och åka wakeboard efter den, så nu är man igång igen... V6a å 60 knop låter helt okej! min logg slutar att fungera (nålen bara hoppar) efter 35 knop, så jag har ingen aning om hur fort det kan gå... Som sagt, nu hoppas vi på bättre väder!!
  2. Jag har precis målat om min med blå färg och tycker det blev riktigt bra. målade durken för ett antal år sen med en mögelresistent färg som jag blev rekomenderad av en båtmeck, men den var kass! Skiten flagnar av, och mögel sprider sig precis som man inte vill att det gör, Iofs bara att tvätta av, men så mycket för proffs-färg bifogar en bild på min nya lackering... Race on kamrater.
  3. Altså... Den där Octopus... Snacka om overkill! Ven har behov av 2 helikoptrar, 10 båtar, en knippe Navy seals och 140 mille i årsbudget för att driva ekipaget? Men lite ballt ändå får man ju erkänna. Annars tycket jag att Wally Power är betydligt vackrare. VILKET ÅK!! Tack för alla bilder och filmklipp. Mitt långdragiga nattpass kändes en anings kortare tack vare denna tråd. Nu ska jag bara införskaffa en jetturbin å skruva på min gammla avdankade visurfingbräda...
  4. http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=91953 Om man kan leva med saker från pryltema... men om man kan få motsvarande på silvan för samma/lägre pris är det kanske att föredra.
  5. Hade tidigare en mercury 85a från 79. En mer strulig och svårmeckad motor får man leta efter. Den lade helt otippat av när den kände för det, den var helknepig på tomgång, stannade när man drog i växeln, osv osv. Hur man än meckade med den så blev den aldrig bättre. Min ligger numera på SRVs grovsopor! jäkla skräp. Dessutom är den helsvår att mecka med (värre än vanligt). Kommer inte köpa en mercury under mitt fortsatta liv. Hoppas att ditt exemplar är bättre än vad min var, så du slipper alltförmycket meckande. Jag hade precis som du starka funderingar på att hänga på en extramotor för att den ordinarie var så kass. Jäklar vad skönt det var tala om för folk hur missnöjd jag var med den motorn! Nu känns det genast lite bättre.
  6. Ah... Tänkte inte på det... Andra har ju skrivit att det inte är så kul att dra släp utan båt för att det hoppar som %¤#. Det kan jag hålla med om, men det är betydligt roligare att dra släpet utan båt än med (tycker jag i alla fall...) Lycka till med ditt båtköp hur som helst.
  7. Klart att ekipaget går säkrare utan last. Men hur hjälper det dig om du skall transportera en båt? Jag har kört min båt med obromsat släp ett antal ggr, och det är ingenting jag skulle rekomendera längre sträckor. Om du trotsar lagen så kan jag ge dig tipset att i alla fall hänga upp någon reflex eller någon billig ljusramp, för när det blir mörkt ser bakomvarande bilar dig inte. Provade att köra utan en gång, och folk var inte glada då (vilket jag förstår)...
  8. Hade en kompis som lärt sig vädertolkning och han förklarade Att det är en ganska komplicerad och svår konst att lyckas, dessutom blir det än värre när det är lite fronter med i bilden. Personligen tycker jag att SMHI är ganska duktiga, dom lyckas faktiskt hyfsat ofta. Har faktiskt märkt att när regnet som utlovats uteblev så kom det oftast natten innan. Eller som en kollega brukar säga när jag klagar på saker: gör det bättre själv då Men visst är det surt att missa båtturen som man så hett efterlängtat.
  9. Jag menar inte om spännbandet går av, utan om bottenplattan skulle glida undan. Då skulle inte jag vilja hamna under spännbandet eller få pylonen på mig. Självklart får alla göra som man vill, men personligen har jag iom utövandet av en del andra risksporter lärt mig att risktagande alltid bör medföra en stor portion säkerhetstänkande. Den dagen din bottenplatta glider, pylonen dras bakåt och du får bottenplattan likt en katapult i pallet ångrar du dig. Risken kanske är en på tusen, men för mig räcker det. På Fischys ursprungliga fråga kan jag svara att jag hittade en länk på nätet. http://www.froggy.se/battill.htm. Sök på Fly High Cage Tower på sidan. Lite dyr, men den kanske passar. Orkar man kan man leta lite djupare på webben och säkert hittan någon billigare variant. Eller så bygger man en egen pylon som jag och JohanJ gjort.
  10. Jag har satt fast min bottenplatta med mutternit (http://www.biltema.se/products/product.asp?iSecId=885&iItemId=80858). Tycker det känns bättre om den sitter fast. Om den mot all förmodan skulle lossna är det nog en hel del kraft som man inte vill ha på sig... Mutternitarna går bara upp någon milimeter och syns/märks knappt. vill man kan man ha bottenplattan kvar, eller så skrivar man bara bort den. Går på några sekunder med en skruvdragare.
  11. Jag har meckat ihop ett liknande, och är jäkligt nöjd med resultatet än så länge (kan kanske bero på att jag inte hunnit prova för motorn e kass ). Skitlätt att ta bort pylonen, och man sätter dit det i en handvändning. Dessutom en lösning som man själv knåpar ihop på några timmar. Skall man impa på brudar så handlar det nog mer om hur man åker wakeboard, inte hur pylonen/targabågen ser ut.
  12. Hör med Ekelunden, han är en evig förespråkare av Biltemas produkter (inte) Själv tycker jag som redan är sagt, att det finns saker som är av godkänd kvalité, men också en hel del som är ordentligt skräp. Men med deras pris har man råd att prova.
  13. Klart att du skall prova. Bara för att man har lite mycket pulver i maskineriet behöver det inte betyda att man använder alla kusar. Så länge man kör med lite vett i skallen så skall det inte vara några problem. Tänk bara på att du hänger på en maskin som har 275% av rekomenderad effekt (eller har jag räknat fel?), så du bör ju använda huvudet ganska ordentligt... Har själv hängt på en 115 hk på en båt som är klassad för 85, och det går finemang. Men jag kan förstå begränsningen, för man måste vara beredd på att slå av om det börjar gå snett.
  14. Åh, en sån där kul tråd igen. Håller med sjörövarn om att jag känner igen upplägget från en tidigare tråd. Måste nog införskaffa en Jolly Roger så jag kompletterar alla min hängande fendrar under färd.
  15. Hade en Evinrude 85 hk från 75-79 (ett eländigt hopplock från flera maskiner) och måste säga att det är det värsta skit jag haft! Var alltid något som var fel och var helt omöjlig att mecka med! Om man i denna tråd får rösta på den sämsta maskinen röstar jag på min eländesmaskin. (om nån är intresserad av den finns den gratis för avhämtning i haninge/stockholm)
  16. baba

    vatten jet ??

    Vart kan man finna regeltexten att man måste stanna på punkt b i 3 timmar för att kallas fritidsåkande? Och seglare är okej om man inte snurrar runt i samma fjärd... Hur klassar man alla optimistjolleläger och liknande som kajkar sunt i samma fjärd? inte fasen är det yrkestrafik i alla fall. Är det någon som vet om det finns någon liknande regel för bilåkande, att man måste stanna på punkt b i 3 timmar? Måste i sånna fall tala om det för brorsan som åker runt i sin porsche enbart för nöjes skull... Skärp er alla som siter och klagar på allt och alla som inte passar in i erat eget liv och inse att folk är olika. Lär er leva med det, för vattenskotrar och vattenskidor lär aldrig bli av med.
  17. baba

    Degradera inläggen

    Jag säger bara: go å glá, kexchoklad Skipper, sluta gnäll och njut av ett kanonbra forum istället. En hel del ovidkommande babbel uppstår på alla forum, så fungerar det. Men gå igenom trådarna så ska du se att det finns väldigt många som fått hjälp här på forumet. Såg bla en som fick rådet av yrkesmeckare att skrota sin båtmotor, men fick ordning på maskinen tack vare ett inlägg här på forumet. Så vill man ha hjälp med båtrelaterade problem är det här forumet ett utomordentligt bra ställe att ställa frågor på. Och om du inte gillar graderna, skit i att kolla på det då. Jag kan inte riktigt förstå hur man kan hänga upp sig på en sån skitsak. Och angående smileys så får du nog vänja dig vid det om du vill vistas på internet. I princip alla forum använder smileys idag.
  18. Är det jag som missuppfattat något med blåsan eller? Trodde att det i gummiblåsan satt en ventil närmast tanken som stänger under tryck och en mot motorn som öppnar under tryck, för att på så vis få upp bränslet från tanken till motorn. Vänder man på blåsan borde väl ventilerna få bakvänd funktion, mao pumpa bränslet från motorn till tanken. Eller? förstår inte varför man ska sätta en blåsa åt fel håll? måhända att det kanske fungera när motorn är igång (vilket jag betvivlar), men vad ska man då med en blåsa till överhuvudtaget, om den ändå inte kan fylla sin funktion??
  19. Nä, när man måste upp klockan 2 på natten och skaka täcken för att det finns påhittade spindlar som är en halmeter stora på dom, så blir man ju rätt less... Kan ju inte vara bra för hälsan...
  20. Med tanke på att staten kan förbjuda det mesta tycker jag att dom borde kunna förbjuda spindlar. Speciellt dom stora äckliga som skrämmer halvt ihjäl både min och Riwallens sambos..
  21. Njae, nu var det ju meningen att min son skulle ha något att leka med tills han växer upp och vill ha en större, mer rejäl båt. Men han tyckte den var lite stirrig, så nu vill han ha en ny som beter sig lite mer stabilt. Någon som har ett förslag på objekt? Det där med kräftburar är inget jag provat, men jag tror att det borde få plats i någon av hangarerna undre däck... Men som sagt det är ju bara en jolle, så man ska ju inte ha för mycket förhoppningar... Om någon är intresserad av jollen kan jag tänka mig att byta mot något annat. En back pilsner kanske. Gärna Carlsberg.
  22. Måste bara säga att jag också håller med steve. Är det någon du ska klandra för det inträffade är det ju leveratören av Plasten. Borde stå något på deras förpackning om att man ska vänta i en månad innan man målar på färgen... Men jag förstår att du blev less, det skulle jag också bli...
  23. Visst kan du få köpa en skärm... Du kan få jollen på köpet... Min son har ändå tröttnat på eländet. Pratade om att han vill ha något mer rejält.
  24. Jajjamenn, fick med en bt 750 obromsat släp. Har inte provat, men den verkar lite överdimensionerad för ändamålet. Å vad det gäller västkusten så hade jag funderingar på det, och tänkte att jag kunde ta mig mellan stockholm-båten med min blackbird, men det visade sig att arlanda inte hade tillräckligt lång startbana (man kan ju fråga sig hur det kan räcka med ett hangarfartyg då...)
  25. Vad bra att strålningen löser det där med bottenfärgsproblemet. Funderade just på att ta upp henne och bottenmåla, och om miljövänlig VC17 för östersjön verkligen fungerar. Dessutom var jag lite osäker på om det fanns någon leverantör som kunde leverera så mycket... Ang kraftverkets härkomst kan jag nämna att jag fick tag på ringahlsreaktorn som lades ner nydligen för en billig penning, och konverterat den så jag kan köra på rysk plutonium (betydligt billigare än nämnda AJ) Finnspeed, på bilden är det min 2,5 åriga son som är ute på en provrunda. Han hade lite körigt med navigationen så sandhamn är nu delat i 2... Men jag funderar faktiskt på att sälja den redan, Jag har liksom växt ur den känns det som. Snart har jag hunnit vara i alla rum, så då finns det ju inte så mycket i båten att se längre. Och är det skärgården jag vill titta på så har jag kommit fram till att jag trivs bättre i min gammla skorv där man kan titta frammåt på öarna istället för neråt (Det känns som man flyger förbi öarna istället för förbi på vattnet...)
×
×
  • Skapa nytt...