Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

Ulven

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    22
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Ulven

  • Placering
    Kadett
  1. Hej, jag funderar på att köpa en Flipper 630 HT och undrar hur man ser vilken årsmodell den är? Finns något skrovnummer (var?) eller går det att se på inredning, stripes eller annat?
  2. Jag har en Evinrude 20 hk från 89. Den går bra i cirka 30 minuter, men sen börjar den hacka när man kör med full gas. Går ojämnt. Med lägre gas går den däremot fint hela tiden. När jag sticker ut vid nästa tillfälle beter den sig likadant. Går bra i cirka en halvtimme, sen går den dåligt på full gas. Känns ungefär som den får ojämnt med bränsletillförsel. Någon som vet vad som kan vara fel?
  3. Hej Miguel, Jag luftade mitt system med en länspump som jag köpte på OK för någon hundralapp. Jag försökte först med min oljepump men tyckte att den kändes för liten. Länspumpskonstruktion tänker jag inte söka patent på. Den var otroligt krånglig att använda och hade mycket hemmasnickrade kopplingar, inte alls otänkbart att det kom in luft medan jag pumpade. Jag vet inte exakt hur lång min slinga är, skulle gissa på ca 10 meter. Det sitter fem konvektorer på slingan och den går ganska horisontellt tycker jag, bortsett från ställena där de två expansionskärlen sitter. Jag har ett bredvid värmepumpen och ett till som sitter där jag förut hade en varmvattenberedare. Den har jag kopplat bort efter att den frostsprängdes förra vintern. Tyvärr. Den extra cirkulationspumpen använde jag tidigare bara några minuter efter start, för att få upp värmen lite snabbare. Sen stängde jag av den och lät den ordinarie pumpen gå. Men det var innan jag luftade systemet. Nu är jag som sagt tvungen att köra med extrapumpen hela tiden för att undvika kokning i expansionsskärlet. Trevlig sommar! /Johan (Ulven)
  4. Backventilerna är nog ett hett tips. Tack för det! Jag minns nu att han som servade min värmepump nämnde något om att de eventuellt skulle behöva bytas. Kan man byta backventiler utan att behöva lufta hela systemet igen? För tillfället funkar mitt värmesystem, men bara om jag hela tiden kör med den extra cirkulationspumpen påslagen. Stänger jag av den så börjar det koka i expansionskärlet igen. Kan det vara ytterligare symptom på att det är backventilerna som krånglar?
  5. Jo, det är väl inte osannolikt att det finns nån luftficka. Ser i alla fall inga veck på slangen. Det här var första gången jag luftade systemet och jag kände mig inte helt säker på att det gick rätt till. Enligt instruktionerna skulle man pumpa på tills det inte längre kom några luftbubblor ur frånslangen. Problemet var att jag aldrig såg att det kom några luftbubblor. Så jag pumpade på ett bra tag tills jag tyckte att det borde räcka. Jag får väl försöka igen.
  6. Jadå, det cirkulerar. Pumpen funkar.
  7. Jag har en Gastherm gasolvärmare med vattenburet värmesystem. Problemet är att den värmer upp frånvattnet (glykolblandat 50/50) så pass mycket att det börjar koka i expansionskärlet efter cirka 30 minuters körning. Någon som vet vad det kan vara för fel? Jag har nyligen haft värmaren inne på service, bytt pannhus och fått den genomgången. Så det bör inte vara några fysiska fel på själva enheten.
  8. Den där lösningen med arm från akterpulpiten, var det ett hemmabygge eller en monteringssats som man kan köpa nånstans?
  9. Är det någon som vet var jag kan vända mig för att få hjälp med provtryckning av mitt gasolsystem? Norra Stockholmsområdet.
  10. Hej Nic, Jag hade precis samma funderingar innan jag tillslut valde plats för min GPS 525.a. På min båt är panelen över nedgångsluckan full med andra grejer så där fanns ingen plats. På sidorna om nedgångsluckan var inte heller bra eftersom de nerdragna fallen går där. Sen prövade jag tanken att jag ta hål i skottet och montera fast GPS.en med en sk flush mount kit brevid kompassen, men övergav det alternativet eftersom jag inte vill såga sönder båten i onödan. Efter lite letande hittade jag en vikbar arm på SeaSea, solid och kraftig med monteringsplatta som passade (!), som jag skruvade fast på insidan strax till höger om nedgångsluckan. Jag kan nu ha GPS.en inne i båten eller enkelt vika ut den så jag ser den när jag styr. Jag har testat signalerna och det funkar hur bra som helst även när den är inne i båten. Enda nackdelen är väl att den, i utfällt läge, hindrar passagen ner och upp ur båten litegrann. /Johan
  11. ...blocket mfl har jag provat utan framgång en tid...
  12. Jag undrar om någon vet var jag kan få tag på ett sånt här motorfäste begagnat. Min motor fäste blev stulet och jag skulle vilja undvika att köpa ett nytt för en halv förmögenhet.
  13. Jag tänkte polera friborden med Autosol i vår. Har hört att det ska vara effektivt. Någon som har erfarenheter? Funkar det bra eller dåligt?
  14. Häromdagen spillde jag lite diesel när jag fyllde på tanken för vintern. Jag torkade lite slarvigt upp den dryga deciliter som kom brevid. Nästa dag såg jag att det runnit längs med däck någon meter och nerför fribordet hela vägen. Inte snyggt - och smeten sitter hårt. Finns nåt bra sätt att tvätta bort diesefläckar?
  15. Är det någon som har tips på bra batteriladdare? Har tre st 55 ah batterier som jag tänkte ladda upp fullt och låta stå i båten över vintern. Skulle gärna installera landström, tar gärna emot rekommendationer, tips och tricks om det också. /Johan
×
×
  • Skapa nytt...