Gå till innehåll
fredag 15 november 2024

Michel_Graf

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Allt postat av Michel_Graf

  1. Skrivet: 08 december 2012 - 12:22 Michel: Är man en ensam stackare för att man tar avstånd från affärsmetoder som går ut på att blåsa folk?? Är det sånt man får lära sig på VVS-linjen i Gymnaiset? Capitan: Avsaknad av empati är psykopatens största brist. Ditt resonemang går ut på att alla som inte gillar USA-importsblåsarna är bittra och eländiga. Exakt så resonerar bedragare; är du så dum så du går på mina blåsningar får du skylla dig själv. Jocke-Sea Ray: Här är ni 3 tydliga beivrare av tvivelaktiga affärsmetoder. Och ni anklagar mig för att inte ha några spärrar??? Hallå, någon hemma på vindskontoret? Litet korsdrag där va? Men ok, fortsätt plocka hem båtar från USA, kör på med er tvivelaktiga affärsmoral, alla bortförklaringar varför Svenne Svensson som vill köpa sin drömbåt inte behöver träffas för att skriva kontrakt, inte behöver besiktiga båten på plats, måste betala först 2/3 till någon bank i Florida och slutligen har betalat hela likviden innan vederbörande träffat en enda person live. Och slutligen tar emot båten från någon lettisk åkare, fortfarande utan att ha träffat en levande motpart i affären. Sen när båten inte motsvarar förväntningar. Sorry you are so fucked! Jag tycker det är fel, TS kände sig blåst, men ni tycker det är OK. Ja vad fan säger man------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Gymnasiet??? Man börja undrar om det är en liten finnig snorunge som skriver detta. Ena stunden är man en homo, fjolla och bedragare och i andra stunden ska han låtsas vara en seriös insändare och tycka synd om dem som blir lurade. Snacka om skitzofren, vem faan tycker att det är okej att folk blir lurade vilket PUCKO. Det är inte lönt och ge denna pervo tillfredsställelse han får av detta. Titta i andra trådar som Soumi_batti skriver i, en riktig jäkla bråkmakare. Om du ska gör fler personliga och osanna påhopp mot mig så är du välkommen att kontakta mig utan för forumet, jag är inte anonym du hittar mig på nätet, så kan du förklara dig men det är du nog för feg för din råtta.
  2. Tack Jocke, man blir förbannad så att man kokar när en åsna sprider dynga om folk på det här sättet. Killen känner inte mig, jag är inte ens i båtbranschen förutom att jag säljer lite trafo som en bi-syssla. Jobbar inom VVS/byggbranschen och gör alltid rätt för mig. Går i taket när jag utges för vara en bedragare... Moorrrr fyyy fortfarande grymt irriterad. Ha en trevlig helg Jocke...
  3. Soumi_batti skrev: Felet med importörerna är att de framstår som Nigeriabrev-säljare. De sitter hemma i sin våning i Rågsved och ringer och mailar som blådårar.Men att träffas och skriva kontrakt som är normalt brukligt vid affärer i miljonklassen, nej det verkar helt främmande. Ej heller klientmedelskonto, olika delleveranser eller liknande.Sen har man sett hur många som helst fall där köparen lurats betala rubban up front utan att ens ha träffat den svenska kontakten. Ofta ska den största delen av likviden sättas in på nån bank i USA.Min spontana kommentar är att hela USA-import branschen framstår som ett gäng sol och vårare. De få importer som gått lyckligt är nog mer tur än beroende på seriös firma.Den som det är mest synd om är den snälle medelålders Svensson med litet pengar över, denne blir ett lätt offer för de vältaliga importbåtssäljarna. Om de så säger nej 10 gånger slutar det likväl med att de sitter på nån marina och hoppas att en båt ska dyka upp i drägligt skick.Och med ett stort hål på kontot. Samt undrandes hur kunde jag vara så dum? Jag vet inte vad du har för erfarenhet av USA-import men skulle tro att du gissar hej vilt! Egentligen tänkte jag inte svara på ditt inlägg, blir nästan upprörd när du drar alla importörer över en kant. Du har FEL. Flera av dessa livnärs sig på detta och har de som enda inkomstkälla. Tycker det är riktigt dåligt att du förstör för dem som verkligen jobbar seriöst med detta. Svenska avundsjukan kanske, vad vet jag! Och nej! Jag importerar inte båtar men jag har kontakt/träffar många av slutkunderna såväl som importörer. Din uppfattning är gamla skrönor från 90 talet då folk blev lurade, stämmer inte idag. Det är inte alla hus affärer som går i lås eller bilaffärer för den delen med. Är alla skojare? Hur menar du??? Tänkt dig för innan du lägger ut sådana här tråkiga inlägg. Du förstör genom att bara insinuera.
  4. Jag får en del förfrågan på 110 volts utrustning såsom varmvattenberedare, mikrougn, AC, landströmskabel mfl. Ring till Bowlinder Marin och tala med Perry så hjälper han Er. www.bowlindermarin.se // Michel
  5. Hej! Jag har haft en del förfrågan om problem precis som Katla beskriver och svaret på detta är ganska enkelt. Samtliga trafon i denna modell ell. typ leverera 2 x 55 volt jord. CM Marine leverera 2 x 55 volt Nolla. En del nya och äldre båtar har egen inbyggd jordfelsbrytare. Detta innebär att nolla och jord är ihop kopplad i båten. Problemet med det är att trafon levererar fas L1 55 volt samt fas L2 ( N ) 55 volt. L2 kan väljas som fas alt. nolla, manöver boxen känner av vad som kommer in på trådarna. Det man då måste göra i detta fall för att lösa problemet är att frigör jorden från nolla, då kommer all utrustningen fungerar. Jag har tittat på detta under en tid och nu tagit fram en ny version av CM Marine som levererar 1 x 110 volt med galvanisk skydd samt att den har grövre kablar internt på 110 volt utgången för att få ner belastningen och värmen. Den har högre tät -och fukt klass IP55 samt 16A automatsäkring mot tidigare 10A. Denna har jag nu testa och den fungerar bättre än vad jag hade väntat mig. Blir inte lika varm som tidigare version. Jag har lagt ner mycket tid på detta men priset är oförändrad. En nyhet är att denna även finns som en 5.0 KVA trafo i marin version med galv. skydd för större båtar med mer utrustning.
  6. Inlägg från Katla: Tackar för tipset, Michel! Tack dessutom för transformatorn! Jag måste säg att du fixade det snabbt och proffsigt! Rekommenderar din trafo till andra användare. Kan någon med erfarenhet svara mig varför jordfelsbrytaren i båten löser ut? Kan det ha med 50/60Hz skillnaden att göra? När jag kopplar bort jorden till båten så funkar allt klockrent. Vet inte om det är ok att koppla bort båtens jordfelsbrytare...? Det borde ju vara ok eftersom trafon har en egen jordfelsbrytare.. Har du tips/erfarenheter, Michel?
  7. Hållå Chefen! Hittade inte din adress!!! Skicka den igen så går trafon med posten imorgon!!! Jag provkörde den igår över natten och det fungerar mycket bra blev inte alls lika varm som tidigare trafo, denna har grövre intern kablar samt att det är 1 x 110 volt istället för 2 x 55 volt som tidigare trafo.
  8. Hej! Detta var mycket märkligt men har säkert en förklaring. Jag utgår att pulpiten är jordad på något sätt och då tycker jag att redan då när Ni grepar pulpiten borde Ni fått en stöt om det var statiskt elektricitet. Har Ni någon kodensator till en motor ell. dyl. som Ni ev. kan få krypström ifrån. Annars måste Ni ha en kortis från ditt batterisystem. Nagelbandet är ett bra exempel och det kan känns som man får en kraftig stöt.
  9. Jag får det inte till halva priset men grattis till klippet på ca 500:- arbete för den händige. För Er info har jag även din modell för samma pris. Om Ni vill bygga om fler så kan du få köpa av mig också. Det finns en anledning varför jag tagit fram en färdig produkt. Alla vill inte skruva själv. CM Marine trafo hittar du ej någon annanstans, egen utvecklad enl. köparens önskemål. Ha en trevlig midsommar Michel Senast ändrad av Michel_Graf | 18 juni 2009 | 08:45
  10. Hej Lasse! Vet inte riktig hur du räknar ell. om du tänkt igenom vad du skriver. Trafo 1170:- moms = 1463:- hankontakt 110 volt 110:-, honkontakt 110 volt i chassi 174:-. CEE 230 volt handske 81:-, totalt 1828:- inkl. moms och vi tar 1990:- för standar trafo utan galv skydd. Hur går du runt på 162 kr/ timmen??? Tja måster säga det, grattis till ett riktig klipp.
  11. Hej M! Jag skicka dig ett mail idag. Har fått hem trafon... Vi tar dett på telefon. MVH Michel
  12. Hej Martin! Ang. reversed polarity checkar denne av vad för typ av ström du skickar in på trådarna. Du kan välja att köra 1 x 110V alt. 2 x 55V. I elschema så har man L1 och L2 ( N ) och det betyder att du kan ge L2 fas ell. nolla, den känner av vad du har på trådarna. Slå du på varmvattenberedaren så slocknar reversed polarity ( röda lampan ) men kör du endast laddaren uttan någon större belastning så lyser den röda rev. polarity. Detta kan beropå att dels känner den inte av nollan rätt alt. är att man inte utnyttjar båda faserna som man gör med AC, varmvattenberederen mfl. Tyvärr får man bara ut max 16A ( = 3,3 kva ) i gästhamnar och i båtklubbar har du max 10A ( = 2,2 kva ) Jag vet inte vad Ni har för trafo. maila mig så får du mitt tfn. nr så kan vi ta det hela på telefon. Vi lägger ut resulattet här sedan. Info@gme.se
  13. Ja det är riktigt! Jag kanske var lite otydlig… Jag menade att de som är gjutna i glasfiberlåda brumma mer eftersom det inte finns något som avleder. Lyfter man upp den och håller den i handtaget så låter det inget.
  14. Hej! Antigen köper Ni Victron från 6000 - 10.000:- beroende på effekt Ni vill ha ut eller så kan Ni köpa s.k dinkitoy. Denna marin trafo kostar ca 2500:- ( 3000:- i butik ) som ett alternativ. Tyvärr brummar alla trafon mer ell. mindre det kommer man inte ifrån, har Ni installera den rätt??? Det går bra att ställa trafon i en balja med någon form av gummimatta under typ armaflex, motorrumsisolering m.fl. Skall man sätta faste trafon med spännband mot ett skott ell. dyl. som jag rekommenderar bör man även sätt på gummimatta mot ryggsidan.
  15. Frågor ang. xxxxx transformator / inverter 230 - 110V. Denna trafo är en isolertransformator och skyddar båten mot galvaniska strömmar då landströmsjorden är avskild i transformatorn.
  16. Frågor ang. varm transformator Alla transformatorer blir varma och behöver kylning. Dessa som är inkapslade blir väldigt varma vid hög belastning. Detta är ingen far och Ni behöver inte vara oroliga för värmen. Trafon kan bli så varma att man nästan bränner sig på dem. Chassi är av tjock glasfiber och all kontakter sitter det gummipackning runt om. De klarar att sprutas ned med vattenslang med reservation från 110 volts kontakten. Att brukas för inne och utomhus. Tål utsatt väder såsom kyla, värme och regn. Placeras på brygga alternativt i båten. Senast ändrad av Michel_Graf | 09 maj 2009 | 19:35
  17. Här kommer det tips om hur man kan installera trafon på ett bra sätt. Tyvärr brummar alla trafon mer ell. mindre det kommer man inte ifrån men dock inte så mycket att den nästan hoppar i sjön. Det går bra att ställa trafon i en balja med någon form av gummimatta under typ armaflex, motorrumsisolering m.fl. Skall man sätta faste trafon med spännband mot ett skott ell. dyl. som jag rekommenderar bör man även sätt på gummimatta mot ryggsidan. Senast ändrad av Michel_Graf | 09 maj 2009 | 19:15
  18. Lägger in ett mail från Ivan i Varberg: På det stora hela har det fungerat bra då det är en mkt bra produkt och prisvärd. Jag tittade internt vill jag minnas men fann inget löst. Jag valde dessutom att sätta gummipads under burken och den sitter nu i motor rummet och märks men inte så mycket. Vore dock skönt med en helt och totalt tyst burk.
  19. Lägger in ett mail från Björn i Stockholm: Jag hade stora problem med att trafon ”vibrera och brummade högt”, jag löste det problemet med att jag köpte ett tjockt liggunderlag ca: 1,6 cm på Clas Ohlson (100kr). Där av klippte ut 2 x 2 dm2 och ställde trafon på det och spände fast trafon med spännremmar sedan blev jag av med ”vibrationerna och det högt brummade ljudet”. Det var så att vibrationerna gick vidare i båtskrovet och fick en lite resonans effekt, men på detta sett blev jag av med 95% av ljudet.
  20. Alla drev har zinkanod och normalt slitage varierar på en säsong men är anoden slut efter några veckor har Ni problem. Ett tips är när Ni ligger förtöjd i hamn en längre tid backa ej in båten då drevet hamnar närmare jordning från bryggan.
  21. Ni som valt att installera trafo fast i båten och behållt befintlig 110V kontakter och som nu använder 230V via dem bör byta dessamot 230V kontakter. Det kan finnas en risk att det blir överslag ikontakten då de är gjorda och provad för 110V. Känner inte tillnågot fall ännu men fick information att risken finns. Det finns att köpa infällda EEC 230V 16A handske som Ni kan byta till ochdärmed slipper Ni den stora tunga 30A kabeln med. Senast ändrad av Michel_Graf | 09 maj 2009 | 19:18
  22. Lyfter fram en gammal tråd för Er info Installation av trafo fast ell. portabel vid brygga. Enklast är att ställa trafon vid bef. el-stolpe på brygga, anslut med ECC 16A kontakt ell. övergångskabel till stickpropp. Det går att skifta fas och nolla utan anm. om Ni använder stickpropp. Mellan bef. 110V uttag i skrovet och trafo använder Ni ( 30A ) 50A kabeln med amerikansk handske i ena änden och ECC hane i andra änden. Det Ni bör tänka på att jorden skall kopplas till den större pinnen på ECC handsken ( CM Marine är stora pinnen nolla ). Från trafon på 110V utgången kan Ni koppla faserna som Ni vill då utgången är 2 x 55V. Vill Ni göra en fast installation så är det inga problem med det heller. Använd önskad kabel längd mellan båt och stolpe. Kabeln bör vara av gummi typ, 2,5 mm, 3-ledare. Anslut ECC 16A handske i båda ändarna hona / hane ( finns att köpa färdig i butik ). Den befintliga Marinco kontakten ersätts med en t.ex. infällbar ECC 16A handske då den ej är godkänd för 230V. Trafon placeras fast i båten stående på av vibrerande matta typ armaflex ell. dyl. 230V kabeln från trafon anslutes till handsken i skrovet. 110V kablarna som går till huvud- panelen i båten kan monteras i 110V handsken alt. direkt i trafon. Marinco kabeln har tre trådar och kopplas in på 110V handsken enl. följande sätt: L1 = svart N ( L2 ) = vit Jord = grön
  23. Lyfter fram en gammal tråd för Er info Ang. galvaniska strömmar kan man mäta detta enl. följande. Ta fram en voltmätare och sätt röda tråden till plus på batteriet och svarta till skrovet tex. drevet ( metall ), visar mätaren samma spänning som du har i batteriet så kommer dina offeranoder att försvinna på någon vecka. Det man är rädd för i det flesta fall när man installerar 230 - 110 volt utrustning med skyddsjord i en båt är att det blir en potentialskillnad mellan vatten och skyddsjordsledare. Mot detta hjälper en galvaniskisolator ell. om man hindrar landströmsjorden in i båten, typ med en xxxxxx trafo.
  24. Lyfter fram en gammal tråd för Er info Ang. reversed polarity checkar denne av vad för typ av ström du skickar in på trådarna. Jag har en Rinker och tittar jag i mitt elschema så har jag L1 och L2 ( N ) och det betyder att du kan ge L2 fas ell. nolla, den känner av vad du har på trådarna. Har du köpt en xxxxx . P30/2 trafo så ger dom ut 2 x 55 volt jord förutom xxxxx där jorden stannar i trafon. Slå jag på AC ell. varmvattenberedaren så slocknar reversed polarity ( röda lampan ) men kör jag endast laddaren uttan någon större belastning så lyser den röda rev. polarity. Detta kan beropå att dels känner den inte av nollan rätt alt. är att man inte utnyttjar båda faserna som man gör med AC, varmvattenberederen mfl.
  25. Denna tråd handlar om transformatorer / inverter för US båtar mfl. Avsikten är att följa upp användning av trafo och ev. problem som kan och har uppstått. Här kan Ni fritt framföra Era synpunkter samt dela med Er av era egna erfarenheter. Transformator, Omvandlare, Omformare, Inverter, Landström, Båtelektronik, 230 - 110 volt
×
×
  • Skapa nytt...