-
Innehålls Antal
32 -
Gick med
-
Besökte senast
Innehållstyp
Nyheter
Kustkort
Forum
Bloggar
Galleri
Butiken
Köp&Sälj
Allt postat av 2352
-
En god vän till mig hade liknande problem, en gammal AQ170 som tvärvägrade att starta när den blev varm. Det visade sig att den blåste ordentligt från vevhusventilationen så den inte fick något undertryck i förgasarna. Han kopplade loss ventilationen så gick den att starta, nu är motorn renoverad med nya ringar mm. problemet löst. (finns dom som stavar sämre än du) Lycka till
-
http://web.telia.com/~u30034689/ mitt väder
-
Så länge du haft tillräckligt med olja i motorn bör inget värre hänt än att den blivit smutsig. Det är iofs inte trevligt.
-
Bara köp....du hade nog inte behövt vara speciellt rädd för ett Cobra-derv heller, dess dåliga rykte skall mest ha haft med dåliga vajrar att göra. Ett rätt justerat och välskött Cobra-drev är nog minst lika bra som något annat. Jag har haft en 1952 från 89, enda skälen till att byta denna var att jag ville ha nyare och större båt, det blev en Bayliner det med. 1952an går gott i sjön och ganska snålt. Det som lämnar lite i övrigt att önska är väl passform på en del detaljer. Att båten är någorlunda välskött är ju alltid ett plus, detta gäller ju iofs. alla båtar oavsett fabrikat och ursprungsland. En och annan har synpunkter på klädsel invändigt, jag trivdes alltid med raggarmattan som var halkfri och trevlig att gå på. Är det bra väder torkar det snabbt om det kommer vatten på mattan. Däcksluckan och pulpitbeslagen verkar inte vara av superklass, på båten jag hade var det inga problem men det är ju alltid bättre med rostfria beslag och luckram i aluminium eller rf. Jag fick 90000 för min i våras med Cobra-drev, ny inredning och nytt kapell. Den var definitivt inte svårsåld. Nu på hösten har jag sett en hel del båtar till bra pris (2052 capri -90), kan du slå till snabbt är det nog ingen dum idé att göra det nu. Det bör gå att hitta nyare båtar till ganska bra pris.
-
Kolla på www.baylinerparts.com, sök upp din årsmodell och sedan din båt. Du får väl se om det finns en färg som verkar stämma, det brukar inte finnas så många alternativ. I Norge finns en firma som förser oss med delar från Baylinerparts. www.usboating.no. Man kan få priserna i förväg så kan du se om det är värt det. Jag beställde lite grejer till min båt, inga problem förutom att det tog ganska lång tid. Lycka till. /K
-
Jag har en pdf-fil med förhoppningsvis det du vill ha. skicka din mailadress så får du den. /K
-
Jag hade en 49, den hade en grov gummilist som rutorna satt i. Det fanns någon typ av plats för ett batteri på den, babord tror jag det var. Det bör ha varit en riktig 49a eftersom det satt en skylt i den som visade på det. /K
-
Jag vet inte vad det sitter för förgasare på denna men har den automatchoke kan problemet ligga där. Kolla om den funkar som den skall.
-
Stick ner ett skjutmått i hålet och se när kolven är i topp. Du kanske inte får på hundradelen exakt läge men ganska nära. Biltema har ett digitalskjutnått för 249 spänn som skulle kunna duga för jobbet.
-
Kan bero på lite olika saker, Taskiga tänkablar, fördelarlock, kanske trasig avgaslimpa/knä. Kör på tomgång en stund, stäng av och plocka genast ur stiftet till fyrans cylinder. Är det blött av vatten kan du sluta dig till att du får in vatten från limpa/knä.
-
Enklast är nog att lossa drevet först, annars får du ha gott om plats att föra motorn framåt och risken för att lyfta innan primäraxeln lämnar motorn ökar. Annars kopplar du bara loss alla el, vatten, avgas och bränsleanslutningar,glöm inte reglagekablarna. Lossa bakre och främre motorfästena och lyft. Finns det möjlighet att skruva bort något från motorrummet underlättar det, kan vara trångt att få ut motorn annars, beroende på hur din båt är byggd. (läckte tråget?) /K
-
Vattnet lär inte försvinna innan felet är åtgärdat. Jag skulle vara tveksam till att låta en säljare som är så seriös som denne verkar vara åtgärda felet. Pruta ordentligt och byt motor eller låt bli.
-
Nu har jag konsulterat OMC-handboken från Clymer, den säger 4200-4600 för 3,0. Öka varvet - minska stigningen. Stor prop. bör ge mindre slip och bättre verkningsgrad. Du kan kolla på www.props.net där finns lite enkla förklaringar på hur propellrar fungerar. Jag bör nog gå upp ett par tum, varvar nästan 5000.
-
Kanske luftningen till tanken som är lite för tät, ev. bränslefilter.
-
När du byter drivknutsbälgen kan det vara lämpligt att grada av urfräsningarna på knutarna där knutkorsen är monterade, jag har haft ett h-e att få knuten innanför kanten på bälgen innan detta var gjort. Bälgarna som jag monterade var från Sierra. Bara slipa lite lätt på dom vassa kantena så går det bra. Se till att allt är rent förstås, kan lätt läcka annars.
-
Om det började läcka när röret gick av så är det säkert lösningen på problemet. Lycka till.
-
Jo det går, det sitter en skruv genom som du får lossa. Jag gick ut och tittade på mitt rör och det ser faktiskt ut som om det sitter med en mutter, det kanske går att sätta ihop igen om man ser vad man gör. Lättast är nog att plocka loss greerna i alla fall.
-
4000 rpm. låter lite, jag har för mig att rek. maxvarv är 4600-4800. Min manual är utlånad men jag kollar när jag får tillbaks den.
-
Pluggen du behöver kan du säkert från fram hos någon som säljer Amerikanska bildelar, bor du i Göteborgstrakten är Yankeeparts ett bra alternativ. Minns jag inte helt fel är röret fastlött i en fyrkantig mässingklump och har det gått av får man löda fast det igen. Vill det sig illa kan det vara tråget som läcker, inte svårt att laga men du måste troligtvis lyfta motorn en bit för att få loss det. Jag gjorde en träställning och hängde ett litet spaklyftblock i som jag lyfte motorn med.
-
Inne på min tredje nu, 1952an från 89 lämnar kanske lite till att önska när det detaljerna, dock inget ruttet och allt funkar. Trophyn var härlig och robust med hytt, dörr och mycket grabbighet. 2352an är i mitt tycke en väldigt snygg och vad jag kan se välbyggd båt med moderna linjer. Har också haft två Crescent med murket trä i konstruktionen, trevliga bägge två men inte bättre än Amrerikanerna. Nej, en båt är nog inte mycket bättre än sin ägare, sköter man om grejerna funkar det mesta. Visst har dom olika basförusättningar, det är bara att välja, vill du åka snabbt och förållandevis snålt har du ett prisvärt alternativ i en USA-båt.
-
Samma fyra som använts av OMC och Mercruiser, jag har bara goda erfarenheter av den. Sitter i mitt fall i en bayliner 1952 som väger knappt under ett ton där den presterar runt 35 knop. Ganska snål och billiga delar om man köper på rätt ställe.
-
Kolla www.windy.no, skicka ett mail med skrovnummer och fråga om du inte finner vad du söker på hemsidan. /K
-
Eric...Din impeller bör sitta bak på drevet, dold under en kåpa som sitter med tre skruv. Går bra att byta med båten i sjön.
-
Det är möljligt att det går att byta givare, givaren jag fick med är avsedd att monteras antingen på akterspegeln eller på en trollingmotor. Det står inte någonstans i installationsanvisningarna att den går att montera inombords utan borrning. Du kan ju kolla på www.garmin.com, där finns manualer mm.