Sebtho
Medlemmar-
Innehålls Antal
86 -
Gick med
-
Besökte senast
Innehållstyp
Nyheter
Kustkort
Forum
Bloggar
Galleri
Butiken
Köp&Sälj
Allt postat av Sebtho
-
Min regulator är utformad för spänningar upp till 100volt. Seriekopplade man solcellerna blir dom enligt uppgift mindre känsliga för partiell skugga. Mina paneler ger maximalt 21volt styck.
-
Hm. När du säger det så så ska jag kolla värdena lite noggrannare. Värdena jag gav kom ur minnet men det är ju inte längre var det har varit... Jag fokuserade på laddspänning och ström inte på inkommande.
-
Var mäter du 2,2A? Är det möjligen nettot av inmatning och förbrukning du mäter?Den totala laddeffekten då Förbrukar inte går via regulatorn. Jag tolkar svaret som att regulatorn har en display som säger 2,2A.Är du säker på att värdet gäller utmatad ström, d v s 12V-sidan? Om värdet gäller inkommande ström, d v s 36V-sidan så låter inte 2,2A orimligt i mina öron. Hyfsat säker. Displayen har inkommande spänning från cellerna runt 57v Inkommande ström knappt 1,5 A Spänning till förbrukare typ 12,7v Ström till förbrukare 0,0A Spänning till batterier 12,7 v(vid belastning) Ström till batterier 2.2A Regulatorn är en EP Tracer2210A Displayen är en MT50
-
Var mäter du 2,2A? Är det möjligen nettot av inmatning och förbrukning du mäter? Den totala laddeffekten då Förbrukar inte går via regulatorn.
-
Mätningarna har gjorts under belastning så batterispänningen har legat runt 12.6 volt. Står i begrepp att bygga ut batteri banken. Till AGM och dubbla kapaciteten. Men är lite orolig för funktionen på solcellerna (E-bay). Tycker ladda strömmen är för låg. 150watt borde kunna ge närmare 10A laddning tycker jag. Har mätt tomgångs spänningen i alla och den ligger okej på typ 16-17 volt på alla tre celler. Frågan är om man ska reklamera?
-
Jag är kanske korkad men 600watt?!? Jag förstår inte...
-
Hej på er, Jag har ett ny installerad solcellspacket på totalt 150 watt. Tre seriekopplade 50watts celler med en mppt regulator. Cellerna är monterade horisontellt. Vad kan jag förvänta mig för laddström på min anläggning? Har hittills toppat 2,2A vilket jag tycker känns lågt... Har inte loggat ordentligt utan bara tittat till emellanåt.
-
Jag är färdig med installationen och fick 3m skarv kabel till zipwaken över som finns om någon behöver.
-
Har lättat på skruvarna nu och nu är alla på grönt, Puh...
-
5Nm är väldigt lite... 2Nm till servot är så mycket du orkar dra med två fingrar med en lite skruvmejsel... Så det vart nog ganska regält för hårt draget från min sida.
-
Har fått höra att åtdragningsmomenten i instruktionen är viktigt att hålla... Det gjorde inte jag... Så jag väntar med att kontakta leverantören tills jag gjort rätt...
- 71 svar
-
- 1
-
Det gör jag. Tack för input. Kollar på lite andra ställen för att se om det är ett isolerat eller utbrett problem.
-
Tackar. Då känns det lite bättre men kommer kontakta leverantören på tisdag. Första uppstart av gps kan ta en halvtimma Innan den laddat ner satellitkartor och enheten fått ställt klockan.
-
Hej, Jag har kommit så långt att jag monterat mina 600s zipwakes på en uppljuten platta som är planare än kravet. Mitt problem är att när jag testar interceptorerna blir momentet för högt... Gult på alla utom en som blir röd?!? Allt är nytt, ingen skit, inte bottenpwlatta ännu. Någon som monterat och testat ännu?
-
Hej, Har i och för sig sålt båten med AQAD40 Men läser man din beskrivning känns det ganska rätt Läge 2 är spänning till stopventilen. Vrider man av för snabbt hinner inte motorn stanna. Att man får slå på tinningen igen för att vrida tillbaka till stoppet är nog inte så konstigt. Har för mig min var så. Bara det går att stänga av... Hela manualen med schema finns för nedladdning på nätet.
-
Det är oftast pumpbart fast du har utfällning. Det koncentreras i filtret. Googla, men jag har för mig att fotogen inblandning i utfälld diesel får det att gå tillbaka. Kommer inte ihåg proportionerna. Använder D32 på vintern nu mer... ;-)
-
Gör som proffsen... Krossa och lös tavelkrita i vatten till en vit lösning. Måla tanken på utsidan. Låt torka. Häll i ett par liter diesel, plugga alla hål och vänd runt tanken åt alla håll. Där läckan är kommer kritfärgen bli mörk. Tryckt och säkert utan risk att deformed tanken eller i värsta fall spränga den. På så sätt kollas svetsar inom varvsindustrin innan ultraljudet kom Har kollat min alu tack på det sättet själv. Är läckan liten och lokal alltså inte en spricka kan den tätas med körnare och hammare. Sätt körnaren en 3-5mm från läckan och klappa till med hammaren så att aluminiumet vid läckan komprimeras så blir det tätt. Har även använt denna metod framgångsrikt.
- 6 svar
-
- 1
-
Motorvärmare, filtret i motorrummet och returen direkt till filter så går det finfint att köra på D10 året runt. Se bara till att bränslet har plusgrader när det går genom filter och in i motorn så går det bra. Med blidvädret som är nu borde båten vara kry igen. ;-)
-
Kör du på bunker finns det fortfarande sommar (D10) som klarar sig till -10 grader och vinterdiesel (D32) som klarar sig till -32. RME inblandad diesel bör inte kunna köpas på båtmack för den har stora problem med hållbarheten och bakterietillväxt. Det är därför du aldrig ska köpa diesel till båten på landmark. Blandar du D10 och D32 så förblir det typ D10 tills du har en mycket högt koncentrat D32. Har själv provat. De som är gott är att parafineringen går tillbaka vid ca:0 grader. Ett tips om man ska köra på vintern är att värma bränslet. Inblandning av fotogen är ett annat sätt att motverka parafineringen.
- 34 svar
-
- 1
-
Nå ja... IPS är lite mer än så. Se snarare SRP. Där Schottel är en stor aktör. Men IPS är som Bigfish68 skriver inget nytt. Men det var inte dp heller fanns på torpeder vid första världskriget.
-
För att återvända till T så vill jag inflika att samtliga regler som refereras till är svenska nationella lättnader i lanternförådningen för att till punkt och pricka följa lanterneföringen är omöjligt i liten båt. Men åker ni omkring med 1,6 mm däcksmönster kvar på vinterdäcken bara för att det är tillåtet? För så ordentliga lanternor som är tekniskt möjligt på er båt med så korrekt placering som möjligt
-
Jag hade en fjordling 18 med en 175hkr Mercury där bak. Blåskylten sa max 115hkr. Fjordling sa plugga tunneln vid effekter över 135 hkr. Försäkra var inga problem mer än premien pga. farten. Kan du lägga till 40 kg bak på båten vet dunog bäst själv. Hur djupt ligger aktern idag och om du lägger till 40 kg? Kör du med större idag och håller koll påsprickbilddningar och dyl. på akterspegeln och är medveten om problemet ser jag unga problem med en 70 hästars fyrtaktare.
-
Som EsoxDalbo skrev. En svagare motor som jobbar hårt kan dra ner än en starkare som arbetar med samma belastning. Speciellt po det är från samma motorfamlij. Dessutom har jag ett exempel på att fart kan löna sig. Förr förra båten körde jag med en marschfart på 21 knop. Kommer inte ihåg varvet men typ 3500 RPM på en Mercruiser 350 260hp. Med en snitt förbrukning på 2 l/nm. Senare träffade jag en tjej som gillade köra "fort" som envisades med att hålla 26 knop vid typ 4200 RPM. Döm om min förvåning när snitt förbrukningen minskade till 1,6 l/nm. Testade mycket och har anammat det genom åren även när jag uppgraderat dieslar, att minskad förbrukning med 20% är inte omöjligt med lite ökad marschfart och optimering av propeller. Kontentan är att du aldrig kan ha för stark motor på båten bara den klarar vikten.
-
Gör som förr annars. Kör på oljeblandat. Hade en trasig vro pump en gång. Så vi körde på oljeblandat. Inte svar på din fråga men en lösning på ditt problem
-
Jag skulle oxå föredragit enkel montage om det är möjligt. näst intill halva priset på service och underhåll. Antagligen lägre förbrukning. M.m lista kan görs lång. Fördelarna med dubbel montage är idag få. Möjligen manöver men det är avhjälpt med bogpropeller, driftsäkerheten i en ny modern diesel är hög, orolig? Gå med i Trossen.