Gå till innehåll
fredag 20 september 2024

staffare

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    28
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om staffare

  • Placering
    Fänrik
  1. Ja så klart att det är bättre med en nyare motor. Men nu var det inte det jag frågade om, utan om någon har förslag på propp storlek.
  2. Hej Jag ska till och byta motor i min fjord, det blir en aq170 med 280 drev. Men är det någon som vet vad jag ska ha för propp? Hoppas någon kan hjäpla mig.
  3. Hej hallå Har lite propeller funderingar. När jag köpte båten så satt det en 15x11 propp på, och precis som han så så var det för liten stigning, bara blåvarvade! Nu har jag testat en 14x17 högfartare, men det är lite väl på min båt med en B20! Den blir väldigt tung upp i plan och den varvar som mest 4300 men det är på spegelblankt vatten och bara mig i. Så hur mycket mindre ska proppen vara? Vad jag har hört så ska den varva 5100 som mest. Räcker det med en 14x15? eller ska man ha en ändå mindre kanske?
  4. Hej Jag har starka funderingar på å installera en defroster i min båt, men vart i kylsystemet är det bäst å grena på slangar till defrostern? Jag har en AQ130B med Martec färskvattenkylning eller vad det heter.
  5. hhmm, ingen aning men jag ska kolla!
  6. Hej Kan inte just nå om motor och nu har den börjat krångla. När jag ska backa eller köra framåt och ska bara öka varvet lite så dör motorn. Samma sak gäller om jag drar på så möar den till kanske 1s. Vet inte om det bara ska justeras eller vad det är. Hoppas någon kan hjälpa mig!
  7. Hej Jo det är så att jag funderar på å sälja min Fjord 21 olympic och skaffa en lite nyare dc runt 22-24 fot. Har tittat en hel del på Nimbus 22 DC, men det finns ju en massa andra märken oxå. Nimbus är ju inte det billigaste märket, men givetvis är det ju bra grejer. Brukar ju vara så att man får det man betalar för. Men jag behöver verkligen inte ha det bästa men inte heller det sämsta. Så om någon har några bra tips ang andra lämpliga modeller skriv en rad! Pris 150.000 till 250.000. En fråga till. Har hört en massa negativt ang. Mercruiser och OMC, d.v.s dyra delar, drar mycket soppa, dålig kvalite m.m. Stämmer det eller är det bara struntprat? För vad jag kan se så sitter det just Mercruiser och OMC i många av dc båtarna. Man vill ju inte köpa problem.
  8. Verkar som att det gick ca 1 liter per kvadrat.. Plastade i helgen.
  9. Hej Hur mycket polyester går det åt per m2 om man ska lägga 3 lager glasfiber? Givetvis kan det väl variera lite, men cirka duger jätte bra!
  10. Varför jag frågar är för att en granne håller på och plastar på en sarg bak på sin båt. En till fråga dårå. Så om jag förstår dig rätt, Toaen Ska han alltså lägga på topcoat när han har plastat klart? Sen tycker man ju att det borde ha kommit något bättre......
  11. ok, så det är priset som gör det.
  12. Förmodligen en hemskt dum fråga men för mig som inte kan något om båtar så måste man ju fråga.. Varför använder man gelcoat? Kan man inte använda något annat?
  13. Någonstans har jag sett reklam för fenor som skulle göra gången stabilare, vet inte om det funkar. Har inte lyckats hitta dom, varken på internet eller i någon butik.
×
×
  • Skapa nytt...