-
Innehålls Antal
77 -
Gick med
-
Besökte senast
Anseende bland gemenskapen
1 NeutralOm fenixen
-
Placering
Kapten
Senaste Profilbesöken
Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.
-
Köpte denna förra året. Avkastningen gick bra, men påmastningen i år gick galet. Masten var nyvaxad och när vi lyft någon meter kanade slinget iväg ner till spridaren, med följd att toppen gick i backen. Säkrade då med storfallet uppåt hårt, och då fungerade det. Såg nu att Seasea har lagt till en varning om detta i beskrivningen.
-
Jag har installerat en ny penta D1 och där är termostaten fullt öppen vid 102 grader. Det märks en väldig skillnad i varmvattenberedaren mot den gamla motorn. Volvo har tydligen valt att lägga dom här maskinerna högt i temp.
-
Byggde denna enkla roder broms som jag använder vid tillfälligt behov. Ju mera varv desto mera broms. Åtgår en stor rostfri bult och två öglebultar.
- 24 svar
-
- 1
-
Monterade in en ny VP D1-20 i vår 999:a i vintras. Lade mycket arbete på att ljudisolerade med bla en ljuddämpare och ett extra vattenlås. Nya isolermattor monterades. Lade även jobb på slang dragning och el dragning för att få ett så rent maskinrummet som möjligt. Maskinen går mycket tyst.
-
Bytte all belysning på min 999:a till diodlampor och diodlister. All belysning på tar nu ca 2 amp och ger bättre ljus än förut. Rekomenderas.
-
Leden är fint utprickad. På http://www.serå.se finns information. Använd listan på h sida och välj leden Limskär till...... Inget problem med djupgåendet i år, om man inte går 2,5 m.
-
Ta en tom 25 litersddunk som du med kniv skär till efter skrovformen. Be någon öppna kranen en kort stund....åk och töm..gör om tills tom tank. Ang checklista så skriver jag en sådan varje höst inför nästa start (sjösättning). Då har man färskt i minnet ev problem man har upptäckt under säsongen för åtgärd under vintern.
-
Alltid lika kul med folk som klurar ut fiffiga lösningar. Ett problem jag tror du stöter på blir friktionen mellan kättingen och röret. Vad kommer hända när du trycker på droppknappen? Du kanske får dra ut ankaret för hand någon meter innan tyngden drar ut kättingen...💡
-
Köpte en liten avfuktare på Jula, som jag för första säsongen haft med. Kommer man in i jästhamn och har 220, så kopplas den in direkt. En liter fukt kördes ut på en dag och ett helt annat klimat i båten. Torrbollar är leksaker om man jämför med denna. Absolut torrt i sängkläderna.
-
Jag seglar i Vänern resten av säsongen, så därför brukar jag hamna på västkusten på semestern istället. Ligger nu i Varberg men skall i morgon segla över till Jylland (blir nog mycket motor enl prognosen) men vilken sommar hittills. Kul att du tycker våran insjö. Jag har seglat över 30 år på den, och den kan fortfarande överraska mig med besvärlig sjö. Fortsatt trevlig semester.
-
Misstänker att du har en dålig huvudströmmbrytare. Dom billiga varianterna brukar uppträda så här när det blir sot och oxid innuti dom. Kan ibland ge kontakt efter dom svalnat av en stund. Kolla med en voltmeter på båda polerna på brytaren. Du måste ta hjälp av en kompis som trycker på startknappen när du mäter. Köper man en kvalitets brytaren så är det plattor som vrids mot varandra och slipas således varje vridning. Jag är själv fordonselektriker och har letat upp detta fel i två st båtar. Lycka till
-
Beställde nya dynor av pacyfic Sweden för ett par årsedan. Dom syr i en ny fabrik i Polen. Kommer till båten för mätning och mallning. Jag är mycket nöjd med dynorna. Lite svårt att hålla leveranstid var det enda negativa. En bild finns i sjöboden.
-
Slipa och gör rent. Spackla sedan med kemisk metall. Brukar funka kanon.
-
I nya dieselbilar är värmrarnas suglening ofta kopplad till bilens bränslefilter, och i mitt jobb som mek har jag aldrig stött på något problem med detta. Monterade min eberspacher i båten på utgång förfiltret Och aldrig haft något problem. Möjligen kan man få problem om filtret blir lite smuttsigt då värmarpumpen inte suger så hårt. Var på utbildning hos eberspächer och dom berättade att över 90% av värmarproblemen är monteringsrelaterade. Följ monteringsanvisningen mycket noga så är dom här värmrarnas mycket driftsäkra. Har man tex beväxning i tanken stoppar värmrarnas ganska lätt. Ett annat tipps är att aldrig använda avbitare vid kapning av bränsleledningen som följer med värmaren. Plastslangen är nämligen en del av insprutningen och en avbitare plattar till den i änden med följd att insprutningsmängden minskas.
-
Ett bra sätt är en ir termometer. Man riktar den mot tex grenröret, och ser direkt vilken cylinder problemet ligger i..