Gå till innehåll
torsdag 19 september 2024

gustafsson

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    27
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om gustafsson

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Tack för svaret. Jag tror att pumpen är ok, men jag vet inte helt säkert. Hur kan jag kolla få att bli helt säker? Om jag har luft i systemet hur gör jag för att lufta det?
  2. Jag har en Mercury 90 hk från 88. Jag har två problem med min powertrim, troligen från samma fel. När jag ligger still med båten har jag inga problem med att tilta upp motorn men när jag släpper ”upp-knappen” sjunker motorn sakta ner och stannar på dom små trimkolvarna. När jag är ute och kör har jag däremot problem med att trimma upp motorn, den orkar helt enkelt inte utan ligger kvar vilket gör att fören gräver ner sig och jag får en väldigt ostyrlig gång. Jag hör också ett sörplande ljud från pumpen när motorn nästan är upptiltad max. Är det nån som kan ge mig lite tips på vad det kan vara? Jag har inte hittat nått läckage och jag har fyllt på olja.
  3. Har en Evinrude 70hk, 93:a. Var ute och körde i ca 30 min utan problem. La till och och efter 1 timme skulle vi åka vidare. Inga problem att starta och att gasa utan växel i. Men så fort jag la i växeln dog motorn. Spelade ingen roll om det var back eller fram. Precis före den dog misstände den. Båten fick ligga i nödhamn i ett par timmar, sen åkte jag tillbaka för att ta upp båten på kärra. Jag gjorde en test före upttaget och då fungerade allt perfekt igen. Litar nu inte riktigt på motorn. Är det nån som har nått förslag på vad det kan vara? Ska jag vara orolig eller var detta ett fel i arbetet för motorn? Har varit ute o sökt i forum'et efter detta problem och de flesta hänvisar till mikrobrytaren som bryter tändningen precis före växeln läggs i. Har pratat med en serviceverkstad och de påstår att det inte finns mikrobrytare på min motor. Stämmer detta? Tacksam för förslag och hjälp.
  4. Fick inte ordning på det så jag lämnade in båten. Problemet satt i Choken/primern den var trasig eller det var glapp i den. Nu funkar allt igen. Tack för tipsen jag fått här.
  5. Jag vill också tacka för de tips och råd jag fått. Kommer vara försiktig med choken i fortsättningen.
  6. Hej. Har precis bytt från en större båt med inombordare till en mindre med utombordare, en ryds med en Evinrude 70 hk från 1992. Har därför lite erfarenhet av en 2-taktsmotor egenskaper och beteenden. Jag var ute igår och körde ca 20 min, mest på låga varv. Ankrade upp och låg still i ca 1,5 timma. När jag skulle starta fick jag inte igång motorn, statmotorn gick men den tände inte. Jag gjorde de vanliga kollerna såsom dödmansgerpp, att den fick bensin, etc. Hade inte med mig verktyg så jag kunde skruva ut tändstiften för att se hur de såg ut. Jag åkte ut idag för att kontrollera tändstiften. Före jag gjorde det så prövade jag att starta och nu startade den hur bra som helst. Var ute och körde inga problem då heller. Det jag tror var felet var att jag flödade/chokade före jag statade och att jag helt enkelt surade ner motorn. Mina frågor är; Hur känsliga är utombordare för nersurning? När ska man flöda, hur lång tid efter man kört båten? Bör jag vara orolig för att båten inte startar i fortsättningen? Vad kan jag kolla/byta för att inte råka ut för samma sak igen? Hur stor påverkan har batteriet? Jag vet att det inte är helt nytt men starten gick utan problem när jag malde på och försökte starta. Båten har varit svårstartad från och till och jag vet inte om jag kan härleda det till dåligt laddat batteri? Tacksam för tips.
  7. Hej. Hade samma problem med mitt 270 Drev i våras. Mitt problem var att hakarna var slitna så de orkade inte att hålla kvar och greppa drevet när jag la i backen. En kompis till mig svetsade på och slipade hakarna så att de fick bättre greppeffekt.
  8. Nån som vet om ryggstödet till soffan där bak går att ta loss. Givetvis går allt att ta bort med mer eller mindre våld men är tanken att man ska kunna ta bort ryggstödet utan att skada nått? Tacksam för svar.
  9. Hej! Var i samma ärende för tre år sen. Jag reste mycket till USA då och tänkte ta en båt därifrån. Jag hade kontakt med Nordtrafik, http://www.nordtrafik.se/. Om jag fixade båten till Baltimore, stad med stor hamn på östkusten, så skötte de resten. Det var alla avgifter både i USA och i Sverige, exempelvis frakt, skatter, moms och tull, etc. För detta skulle jag få betlala 50 000 kr. Vet inteom det kostar mer nu. Observera att i detta pris ingår inte CE godkännande och märkning. De kunde hjälpa till med det också men ingick inte i priset. Den rekommendationen jag fick var att åka och titta på intressanta båtar själv. Går många historier om hur folk blir lurade om man betsäller exempelvis via nätet. Trots att man fick lägga 50 000 kr för att få båten till Sverige var det avsevärt mycket billigare att köpa båt i USA än i Sverige. Om du vill leta båt i USA rekommenderar jag följande länkar. www.yachtworld.com www.boattraderonline.com www.boats.com
  10. Jag letar efter en motorhuv till en Ryds 530 DC, båten är från 1992. Har pratat med Ryds och dom har inte ens formen kvar. Kan nån ge mig tips på var man kan få tag på en sån här motorhuv.
  11. Nu har jag bytt lock. Det skims som satt i det gamla locket var betydligt tunnare. Kollade med en kille som kan detta och han sa att man skulle lägga dit skimset ta bort gummipackningen och lägga på locket. Man ska sedan mäta med bladmått mellan locket och drevet. Utan packning ska det vara ett spel på 0,4. När jag prövade med det gamla skimset var det ett väldigt litet spel, satte dit det som fanns med på det nya och nu fick jag ett spel på runt 0,4. Satte dit packeningen oc skruvade ihop locket. Nu funkar allt bra igen.
  12. OK. Vet inte om man kan kalla mitt för skims men det ligger en metall ring där och det är denna som jag funderar på om den har nån viktig betydelse. Det jag fått för mig är att denna sköter det spel som ska vara mot lagret för att oljan ska smörja. Kan vara helt fel ute här, men det är vad jag tror. Nån funktion måste ju denna metall ring ha.
  13. Tack för svaret Peo. Det jag var fundersam på var det skims som ligger djupare ner i locket och som trycker på lagret. Är det inte noga att det är rätt skims så det blir rätt spel mot lagret? Jag har ju ett skims i det gamla locket, sen har jag ett till som följde med det locket jag ska sätta dit nu. Är det så att skimsen är lika tjocka eller är de olika för att säkerställa spelet? Jag har inte lossat det gamla locket än så jag vet inte hur det ser ut än.
  14. Ska byta locket där oljestickan sitter på ett 270 drev. Är det nån som vet vad som gäller? Måste man skimsa om, eller kan man bara byta locket rakt av?
×
×
  • Skapa nytt...